Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Odejdi…ona se kočky nevzdá, měl jsi to řešit před pořízením
Příspěvek upraven 09.02.26 v 08:30
@Janhanzelka29 píše: Více
Aha, takže ona už nějaká zvířata chová.. Heleď, je evidentní, že se k sobě prostě nehodíte. Do jejího života zvířata patří a v realizaci svého snu ji brzdila pouze zdravotní omezení. Ty je nesneseš. Nebude to fungovat, i kdyby šla kočka z domu.
Je čas si prostě nalít čistého vína. Nelhat, chovat se konečně! dospěle. Přiznat, jak to máš, jak to cítíš, včetně toho, žes zbaběle doufal, že to s kočkou nevyjde, a teď Ti vadí i každý její nádech.
@MamaZBrd píše: Více
Už jsem psala, bude to asi Sibiřská kočka. Mohl by to být i Ragdol. My máme doma Ruskou modrou. Ta je také vhodná.
To je jen provokace.. Vždy už z toho " příběhu" bylo jasné, že se tady někdo přišel jen pobavit, píchnout do vosího hnízda.. už vidím „chlapa“( v uvozovkách, protože to spíš bude dítě 😁) jak tady začne babám psát, že je deb…il 😁 vždyť kolik chlapů to fakt nepřizná..
@nozu píše: Více
Myslím, že je to ta sibiřská no. Je to velké, bílošedé a má to modré oči.
Jinak k těm ještěrkám, přítelkyně chová nějaké gekony, které si i líhne. moc mě to naštěstí neomezuje, jsou v teráriích. Porad bych ale byl raději, kdyby tam nebyli, ale nic mi do toho neni
Nejsem trollovkyne, ale nemate pocit, ze to pise ten stejny co nema sex s pritelkyni a spise mne to pripada jako ta pohadkarka, co se priznala, ze vymysli temata?
@MamaZBrd @nozu Bude to skoro určitě ta sibiřská. Nejde (vždycky) o srst, ale o produkci bílkoviny Fel D1 a její obsah ve slinách a v kožním mazu (resp. šupinkách kůže). Lidi alergičtí přímo na kočky mívají problém právě s tím. Sibiřské kočky přirozeně podle studií produkují téhle bílkoviny méně (ale liší se to plemeno od plemena a samozřejmě i kočku od kočky).
Zajímavost je, že lidé alergičtí na kočky, zaznamenali výrazné zlepšení, když jejich kočce dávali žrát vajíčka od slepic, které s kočkami žijí. Kočky produkovaly tu bílkovinu a ve vejcích slepic (ve žloutku, jestli se nepletu) se proti tomu přirozeně tvoří protilátky, které ten protein pak u kočky nějakým způsobem neutralizují nebo ve velké míře deaktivují. (Myslím, že to, jestli jí ta vajíčka sami lidi nemělo vliv, šlo o to, aby to žrala ta kočka.)
Stejně tak lidé, kteří jsou alergičtí na běžné kravské mléko (A1) nemusí být alergičtí na mléko od jiných plemen krav (označované někdy jako A2), protože ne každé mléko obsahuje ty samé proteiny.
Jsi nevyzrálý trapák, sorry.
Sbal se a val.
Příspěvek upraven 09.02.26 v 09:00
Tak když to nedáváš, tak se odstěhuj a vyřešeno ![]()
Promiň, ale přítelkyně si s tvým svolením pořídila po čem touží.
Kotě možná má i tak trochu místo dítěte, které s tebou nikdy mít nebude. A ty bys ji zakázal i toto? To po ní chceš aby žila ve sterilitě bez nikoho jiného jen s tebou až do smrti? Ona dítě také nechce dobrovolně?
Také si tím kotětem může kompenzovat ty pečovatelské sklony které většinou ženy mívají a když nemají děti tak se věnují právě nějakym jiným lidem/ tvorům.
Pokud s ní chceš zůstat budeš to muset respektovat. Jediné co jde je ventilovat svoje obavy o to, že by přítelkyně s tebou mohla trávit více času…to by si měla vymezit a rozdělit mezi kotě a tebe.
Možná nějak řešit tu nechuť ke koteti převrácením. Skutečně na tom koteti není nic dobrého?
@nozu píše: Více
To máte dobrý. Syn má alergii na kočku taky, bohužel si našel přítelkyni s kočkou, takže s ní je v kontaktu často (jsou teprve na SŠ) a byť nepšíká a subjektivně mu jakože nevadí (až na to, že mu tečou oči), tak při FENO na alergologii má v průduškách brutální zánět. Ale subjektivně to nepozná, nedusí se, nekašle. No, blbý. Do budoucna spolu kočku mít nebudou, ale teď holt je jasný, že se nezbaví ani on holky, ani holka kočky (nikdo to ale nenavrhoval
)
Nevím, jak jsi přišla na to, že kočka na astma nemá vliv, má. Možná jsi myslela jen u vás? A chodíte na FENO? Protože pokud ne, ani nemusíte vědět, jestli to dceři zánět v průduškách způsobuje nebo ne. ![]()
Neměl bys zapracovat sám na sobě? Vždyť tebe irituje vše co okolo tebe žije. Děti chceš/nechceš? Ty jsou totiž superopruz. Být tebou jdu a řeším, proč mi vše tak vadí, na chlupy si kup sušičku. Říci jí to, aby se ho zbavila je dost šílenství.
Mám šílenou alergii na kočky, z Ragdolla jsem byla dost v pohodě, většinou mi vadí i jen to, že někde jsou, nepotřebuji je ani drbat. Jeho jsem i sem tam pohladila a víkend byl v klidu. Takže tohle opravdu možné je.