Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janhanzelka29 píše: Více
To je jedno co jsi, každopádně lidi co nemají rádi zvířata jsou divný.
@Lil Kitkatt píše: Více
Ahoj, můžu se zeptat, kolik syn FENO má? Já měla nejvíc nějakých 80 asi. Mám také alergii na kočky, ale zrovna kočky tak miluji, že bez nich nemůžu žít. Ale poctivě ráno dýchám Alvesco a večer beru Zodac a FENO mi hodně kleslo. Když mi zemřel kocourek, tak jsem měla FENO jen 8. Takže v normě. Ale musela jsem si vzít dalšího kocourka, nemůžu bez nich být, je to obyčejná kočka evropská a trochu jsem se bála, ale po půl roce s ním kontrola na plicním a FENO 9, tak jsem moc ráda. Plicní i alergoložka ví, že kocourka mám, sama alergoložka má silnou alergii na kočky s projevy a přesto kočku měla.
@syslomil píše: Více
Jeste to chci odpoledne probrat s kamarádem a pak to postavím před přítelkyni jako hotovou věc, že proste z bytu půjdu buď kočka nebo já. Pokud by šla ona, můžu ji klidně vyplatit - pokud se ji nebude chtít zbavit a preferuje před partnerem kočku, tak půjdu prostě já. Tahle diskuze mi ve výsledku pomohla, i když jste tady na mě hnusní. Nevim jestli je vadné moje okolí nebo lidi v téhle diskuzi, ale já přísahám, že všichni chlapi kolem mě mají stejný názor na kočky jako já a když jsem říkal, že přítelkyně bude mít kočku, tak mi rovnou říkali ať uteču. Ja myslel, ze to tak hrozne nebude, ale ono je to jeste horší než jsem si myslel a ro i presto, že ta kočka absolutně nesmrdí a kromě dlouhých bílých chlupu z ni neni bordel, ale proste ji bytostně nemůžu vystát uz jen tím, že tu existuje. Fakt těžko se to popisuje, ale jak se me to zvíře dotkne, tam úplně cítím odpor, protože vím, že se hrabalo v hov*ech a pak se dotýká me. A přítelkyně ji pořád mazli, ale aspon je ohleduplná a umyje si pak ruce, když sahá na me.
Ja si fakt nemyslím, že jsem zlý nebo bezcitný, ale k tomu zvířeti mam větší odpor než jsem si myslel, hrozne me znechucuje a prijde mi špinavé, kdybych věděl, že to pro me bude až tak nesnesitelne, tak přítelkyni rovnou řeknu, že mi to vadí. Ale ja si to uvědomil až po nějaké době, co tu kotě bylo
Po tom co jsme se dozvěděli, že přítelkyně dítě mít nemůže chápu i tu potřebu starání se o kotě.
Vem si, že ona si tu bezdětnost dobrovolně nevybrala ale touhu třeba má a kompenzuje kočkou. Třeba ne a prostě ji jen chtěla.
Na druhé straně chápu, že taková žena může brát za přítele každýho, kdo jí nakuká, že děti nechce a pak narazí na takovýto případ
( který by si beztak možná udělal nakonec dítě jinde).
Jediný co jde je vyjednat pravidla o pobytu ty kočky. Kam může a nemůže…ono to i kočku lze časem naučit. Náš pes taky nemůže vše…třeba do pokojů k dětem.
Ale tady bych ji přála teda spíš vyměnit přítele
Před tebou bych preferovala i pavouka, píšeš hnusné věci a jsi zlý. Vůbec se nedivím tvé přítelkyni, že má koťátko tak ráda a doufám, že potká nějakého chlapa, který na tom bude podobně. Já mám v mém okolí naopak většinu lidí, kteří kočky a zvířata obecně mají rádi a jsem za to vděčná.
@Janhanzelka29 „Jeste to chci odpoledne probrat s kamarádem a pak to postavím před přítelkyni jako hotovou věc, že proste z bytu půjdu buď kočka nebo já. Pokud by šla ona, můžu ji klidně vyplatit - pokud se ji nebude chtít zbavit a preferuje před partnerem kočku, tak půjdu prostě já. “
Ty jsi opravdu blbec a ještě neumíš vůbec komunikovat s partnerkou.
Na tohle se dá napsat jen jediné: kdo nemá rád zvířata, není dobrý člověk.
Určitě se od přítelkyně odstěhuj. Velmi jí tím pomůžeš, aby našla milujícího a chápajícího partnera.
Jako to, že nemůže mít děti, neznamená, že musí mít život bez nich. Stále existuje možnost adopce… Ale s tebou to určitě nebude…
@Snopy123 píše: Více
je to egocentrickej slaboch, co nikdy nedospěje…holčině bez něj bude líp.
No blb asi jsem, ale nemyslím si, že jsem zlý, prostě jsem tu situaci neodhadl. Já věděl, že kočky nemusím a nevyhledávám, ne ze mě znechucuji a že se necítím dobře když s nimi jsem v jednom bytě. Respektive tam ten pocit byl např. na návštěvě domácnosti s kočkami, ale tak byl spíše problém, že to tam smrdělo. U nás to nesmrdí, přítelkyně je fakt ultra čistotná, a stejně se mi chce blejt, když se me to kotě dotkne. Ja si opravdu nemůžu pomoct proste
@Janhanzelka29
Tak to se dá celou dobu komunikovat, kdyby jsi na to měl od začátku koule a nedoufal, atd… Já nikde nenapsala, že jsi zlý. Jen že neumíš komunikovat a teď se chováš jak blbe - rozebírat situaci v hospodě a pak běžet přítelkyní postavit před volbu já nebo kočka.
A upřímně bych takového chlapa pro svou dceru nechtěla.
@nozu píše: Více
Děkuji. Já i děti jsme alergici. Já mám alergii na kočky silnou. Někdy se stane, že nemám reakci hned, někdy mám reakci hned a silnou. Takže si občas u někoho pochovám, pohladím kočku a jdu se omýt. A tím to konci. Někdy ale v budoucnu bych kočičku chtěla. Ale aby mi nedělala potíže.
No dalo. Já ale myslel, že to prostě nebude tak rychle. Přítelkyně mi řekla, že se pojede podívat na koťata k jedné chovatelce, co ma vrh a jestli nechci s ni. Že jede hlavně otestovat, zda bude reagovat + se zeptala, jestli by mi vadilo, kdyby s námi v domácnosti žilo kotě.
Z toho dotazu úplně nevyplynulo, že by si rezervovala kotě zrovna z toho vrhu, co už byl dva měsíce na světě - čekal jsem, že pokud nebude reagovat, pořídí se kotě třeba ua půl roku. Místo toho se vrátila domů celá nadšená, že nereaguje a druhy den mi řekla, že už volala chovatelce a že se rozhodla si jedno kotě zamluvit. Znovu dodávám - prostor na komunikaci tam nebyl, už mě posravila před hotovou věc - kdyby mi explicitně řekla, že si kotě rovnou zamluví, pokud nebude mít reakci, asi by to bylo jiné. Samozřejmě se zeptala, ale nedošlo mi proste, že to bude znamenat, že to kotě u nás bude takhle brzy.
No ted už to vzít zpátky nejde a nebim teda, jak s ni už ohledně toho komunikovat jinak než ji dag ultimátum. A reálně mě v šachu drží ona, byt je její (neni v najmu, je vlastníkem). A vyhodit na ulici mě může kdykoli, bydlím u ni bez smlouvy, takže je nejspíše na case první hledat nájem a potom až ji to říct?? Ja fakt nevim.
jakože u ní budeš bydlet a dělat jakože nic, ikdyž se s ní chceš rozejít? ale protože nemáš kam jít, tak s rozchodem počkáš, až si něco najdeš? a dál u ní budeš jíst a spát? ![]()
@nozu píše: Více
Já teda tyhle kecy o tom, že kdo nemá rád zvířata není dobrý člověk, fakt moc nedávám. A to píšu jako někdo, kdo zvířata miluje (hlavně kočky), i ta většinovou společností neoblíbená. Jen třeba nemám ráda cizí psy bez vodítka, ale ještě víc nemám ráda jejich majitele ![]()
Každopádně znám hodně lidí, hlavně teda zarytých pejskařů, kteří jsou podle mě až psychopatičtí, minimálně soudě dle toho, jak se vyjadřují o lidech, kterými zjevně opovrhují.
To, že někdo nechce zvíře doma, naprosto respektuji. Na to má každý právo a fakt to z něj horšího člověka nedělá. V mých očích je teda rozhodně někdo takový lepší, než právě ten fanatický pejskař na morální výši, který má rád psy beztak hlavně proto, že jsou to němí a oddaní blbečci, což lidi spíš nejsou ![]()
Každopádně zakladatel je trouba, který neumí komunikovat svoje potřeby. Trochu ho chápu, protože kotě je na nervy trochu náročnější, zvlášť když ho nechtěl. Ale celkově je to prostě jájínek a doporučovala bych rozchod, uleví se všem.
@Janhanzelka29 Tak hlavně je blbost nechat ji jezdit se koukat na koťata a testovat alergii, když ty žádné kotě domů nechceš. Tam byl prostor to tedy komunikovat už předem.
Navíc by jste zřejmě jeli spolu a řešili tu situaci spolu od začátku.
Ne že ty plácneš, že Ti kočka nevadí a pak doufáš, že bude mít alergii a Ty ji budeš utěšovat.
Nebo jsi tu kočku mohl stopnout, když ji zamluvila. Stále tam byl prostor.
A jako chovatel Ti s klidem napíšu, že rezervace se ruší, děje se to. A pořád je to lepší hledat nového majitele zvířeti co je ještě doma, než zvířeti co se vrací po x měsících.
Jako postavit teď tu přítelkyni před hotovou věc buď já nebo kočka, tak Tě pošlu do světa okamžitě.
To kam jsi to nechal dojít je Tvůj průs. er.
Příspěvek upraven 09.02.26 v 12:53