Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Snopy123 píše: Více
Už jsem ji říkal, že se toho kotěte štítím. Jako ví, že ho nemám v lásce. Možná i tuší, že chci vypadnout. Až rak do detailu nevim, kolik toho tuší, ale minimálně ví, že k němu mám velký odpor
@Janhanzelka29 zkus jí pochopit. Pokud nemůže mít děti
tak se na kotě upnula a fakt tohle po ní nechtěj. najít ženu co nechce děti bude složitější a i tak musíš počítat že časem ta žena stejně to dítě bude chtít. Pokud partnerka dítě by chtěla a nemůže ze zdravotního důvodu tak trpí a jo lehce přilne ke zvířeti. Tím nikomu neubližuje, tebe nenutí se jakkoliv podílet. Ano měl si jí to říct že kočky nesnášíš a nesneseš a pak se raději rozejít. Ted to fakt řešení nemá. neumím si moc tu diskuzi představit. pro ní to tož bude jako bys jí kus těla vyrval. klidně jí řekni že si si myslel že to zvládneš, ale prostě tě to vše vadí. A najdi si jinou. Ač říkáš že ne tak na kotě žárlíš, vidíš partnerku jak se věnuje někomu jinému. a je jasné že teď tu péči to zvíře potřebuje víc. Já to znám u štěňat, jak vyrostou je to pohoda. Ale ty začátky jsou náročné, jen to časté venčení, neustále sledovat jestli se štěně probudilo a hned běžet ven, aby nežralo co nemá. U dospělého psa je to pohoda. Pokud je soužití pro tebe nepřekonatelné, tak odejdi. Pokud tam jde nějaký kompromis? Jen jí nedávej na výběr, pokud je zodpovědná tak neřekne fajn a kočku vrátí. To zvládne málokdo
U ní navíc když to má jako náhradu za dítě. Pokud by manžel řekl při seznámení že miluje pavouky tak utíkám
. Nebo si najdi jiné bydlení a scházejte se sami a uvidíš, ale kočky žijí dlouho a je jen otázka času než si řekne že kotě potřebuje kámoše ![]()
Troll netroll, prinos teto diskuze vidim v tom, ze se nekolik lidi dozvedelo, ze sibirskou kocku/nevskou maskaradu snese cast alergiku - taky jsem to nevedela ![]()
@WhiteCrow píše: Více
Přehled
Něvská maškaráda je sibiřská kočka ve zbarvení s odznaky. V mateřské zemi tohoto plemene, v Rusku, jsou něvské maškarády považovány za barevnou varietu sibiřské kočky. Takto je uznávají felinologické organizace WCF, TICA a CFA.
Krizi se mezi sebou
@Venetia píše: Více
Zapomněla jsi doplnit následující větu z citace:
Největší evropská felinologická organizace FIFe, pod kterou spadá většina českých chovatelů koček, colorpoint zbarvení u sibiřských koček nepovažuje za přírodní barvu, a proto jsou v této organizaci od roku 2009 něvské maškarády vyčleněny jako sesterské plemeno sibiřských koček
Hele já to vím, jednoho chlupatýho smraďocha máme doma ![]()
@Markéta80 píše: Více
Ja sám dítě nejen nechci, ale dokonce mám i vasektomii. Jestli přítelkyně ma kočku jako náhradu za dítě je jen spekulace - opakovaně se vyjadřovala, že děti vnímá jako psy, tedy že je má ráda ale že by se nezvládla postarat (je tělesně postižená a zástava názor, že i kdyby děti mít mohla, tak nechce šířit svoje geny). Tak nevím, jestli se v ni nějaké pudy přece jen neprobudily, nebo jen jestli extrémně nemiluje kočky
@Janhanzelka29 píše: Více
Pokud chceš, aby kočka nechodila například na pohovku, nebo se nešla pomazlit za tebou použij neškodnou, ale účinnou chemickou zbraň. Esenciální olej s vůní citronu.
Rozprašovačem to nanes na potřebné plochy a budeš mít klid. Kočky nesnáší vůni citronu.
@Livius Titus To je dobrý, mohl by nastříkat sebe a všechny plochy v bytě a kočka dobrovolně imigruje k sousedům. Možná pak i přítelkyně, ale to je detail.
@Janhanzelka29 píše: Více
Třeba sem chodí, a už máš nachystaný kufry ![]()
@Janhanzelka29 jestli jsou kočky její srdeční záležitost a konečně našla takovou co jí nevadí zdravotně
.Není to věc ale živý tvor a většina lidí s tím zvířetem mají vztah. je to pro ně člen rodiny. Taky si nedovedu představit že by manžel teď přišel a řekl že třeba nejmladší fenu mám prodat. Vím že má citově blíž ke starší. Ta mu ve všech směrech vyhovuje víc
. Ale nedala bych jí a vím že by ho to ani nenapadlo
Dcera jim říká že jsou to taková batolátka v kožíšku
osobně si myslím že když toužila po kočce a žila v tom že jí mít nemůže a najednou zjistila že by to šlo tak by si jí chtěla pořídit stejně. určitě taky něco a může to být cokoliv máš rád a teď by někdo přišel že už to mít nesmíš a nebudeš ![]()
@lucad77 píše: Více
Třeba to tak bude, no a když ne, tak jak psal, po práci půjde s kamarádem na pivo a bude si hledat bydlení. Mohle by k tomu kamarádovi rovnou, taky nemá rád kočky, tak ho jistě pochopí ![]()
Jakožto dlouholetá majitelka koček už se všem „tohle-kočce-smrdí-tak-že-tam-nevleze“ výrobkům jen směju. Kočky prý nesnáší levanduli. No kde se mi válí v létě kočky? A mohla bych pokračovat. Bude vám to doma záhadně smrdět citrónem, na pohovce, podlaze, oblečení nebo jiném nábytku budou podivné mapy od oleje a kočka bude úplně v pohodě. Neříkám, že to na nějakou kočku nefunguje, ale to samé platí i o lákadlech jako je šanta. Některé kočky vůbec nezaujme.
A věz, že jestli nejsi troll a začínáš přemýšlet, jak budeš v bytě přítelkyně bez jejího vědomí otravovat život její kočce i přítelkyni tím, že tam něco budeš stříkat, tak upřímně doufám, že tu ta holka je a tuhle diskusi si přečte. To alespoň by už nikdy nemusela přemýšlet, jestli ji máš opravdu rád.
V prvé řadě měla přítelkyně poznat, že chlap kočku fakt nechce a zařídit se podle toho. Tady selhala ženská intuice. No a pak nechápu lidi, co upřednostňují zvíře před člověkem. Ať už před dítětem nebo dospělým.