Má matka a její majetek

Anonymní
6.11.19 14:32

Má matka a její majetek

Hezký den, chtěla bych znát vás nezaujaty názor na mou matku. Předem rikam, nic od ní nechci, dávno jsem se všeho dobrovolně vzdala a je mi z jejího chování zle. Má matka. Nic v životě nevybudovala, zdědila dům, lesy, pole, byty. Vše od její matky. Má matka má 3 dcery. Já s dětmi dlouho bydlela v jejím domě, hradil jsem náklady, opravy, později můj přítel na domě pracoval. Můj otec
Dřívější alkoholik a gembler
Velké exekuce, hrozilo odebrání domu. Po dohodě mi matka dům přepsala Pár let mě držela v šachu, byla velká kamarádka, o všem chtěla rozhodovat, hlídala sebemenší pohyb na domě. Já byla ráda, že mám kde s dětmi bydlet(svobodná matka), později onemocněl otec, živila jsem ho a starala se o něj. Matka bydlela jinde, jezdila občas na víkend. Našla jse si může, nebydlel se mnou, ale finančně mi vypomahal. Matka zakázala šestéhovani, buď ať vypadnu z domu, nebo se rozejdu. Vypadla jsem, šla jsem s mužem do pronájmu. Mě sestry. Obě exekuce, ani jedna neprekousla, že mi byl prepsan majetek. Nadávky, vyhrožování, lži. Sebrala jsem všechnu síla a rodinu odstrihla. Po čase jsem dům přepsala zpet na matku, s tím, že už nechci mít s nimi nic společného. Tečka. Matka tedy souhlasila a řekla, že prodá kus lesa a dá me i sestrám peníze. Už je to 5 let. My už dávno máme své bydlení a jsme zajištění, ale vadí mi lakomost matky.. Nyní manipuluje úplně stejně se sestrou. Naprosto stejná situace. Nevím, jak se mám zzit s tím, že je moje matka vypočítává mrcha. Jaký máte názor vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2414
6.11.19 14:41

Ja bych to nechala na sestre, at si to vyridi s matkou a starala se o svoji rodinu, kdyz pises ze jsi je odstrihla, nic od ni nechces tak to nech u ledu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.19 14:43
@Peggy54 píše:
Ja bych to nechala na sestre, at si to vyridi s matkou a starala se o svoji rodinu, kdyz pises ze jsi je odstrihla, nic od ni nechces tak to nech u ledu

Máš pravdu. Stejně bych byla ve finále nejhorší já. Mě jen štve, že nás využije, vyzdima z peněz a pak odkopne jak hadr. Já se za ní stydím. Chodí jak královna, ale své děti využívá.

• Citovat
  • Upravit
37134
6.11.19 14:43

Tak když si je jednou odstrihla, tak je neřeš. Už je to jejich boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
6.11.19 14:44

Rodiče si nevybereš. Tečka. Někdo má dementní rodiče někdo zase děti. To je život. Tak to neřeš a soustřeď se sama na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.11.19 14:46

Bohužel sis vylosovala matku s poruchou osobnosti.

Opravdu ji nezměníš a jak bude stárnout bude to spíš horší.

To co potřebuješ je naučit se chránit sebe sama a pročistit staré křivdy a rány sama v sobě, aby tě skrze ně nemohla manipulovat.

Mrkni do téhle knížky

https://obchod.portal.cz/…-dost-dobra/

a pokud by to nestačilo, více než vřele doporučuju vstoupit do psychoterapie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.19 14:47

Holky jo máte pravdu. Já jen, teď když mám své děti, nedovedu si představit se k nim takto chovat. Vůbec to nechápu a jako ženu, dceru mě to neskutečně mrzí. Já vlastně nemám otce ani matku, žádnou rodinnou oporu. Jen manžela a děti.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
6.11.19 14:48

Tohle mi připomíná tchyni. Podobný příběh, ale my ji dům zpátky nedáme. Prodáme ho a půjdem do hajzlu. Neřeš ji…,holt některý jsou svine. Dělat kamarádky, za vše chtějí vděčnost, a kloudne nic z toho. Jen dluhy.

• Citovat
  • Upravit
2414
6.11.19 14:50
@Anonymní píše:
Holky jo máte pravdu. Já jen, teď když mám své děti, nedovedu si představit se k nim takto chovat. Vůbec to nechápu a jako ženu, dceru mě to neskutečně mrzí. Já vlastně nemám otce ani matku, žádnou rodinnou oporu. Jen manžela a děti.

bud rada za svoji rodinu, muj tata se o me nikdy nezajimal, nevidela jsem ho uz skoro 12 let, prarodice jen kdyz sem byla mala a nevybavuju si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.19 14:50
@Ou píše:
Bohužel sis vylosovala matku s poruchou osobnosti.

Opravdu ji nezměníš a jak bude stárnout bude to spíš horší.

To co potřebuješ je naučit se chránit sebe sama a pročistit staré křivdy a rány sama v sobě, aby tě skrze ně nemohla manipulovat.

Mrkni do téhle knížky

https://obchod.portal.cz/…-dost-dobra/

a pokud by to nestačilo, více než vřele doporučuju vstoupit do psychoterapie.

Skvělá kniha. Děkuji, objednám ji. Má matka je manipulátor. Agresor. To co mi dělala v dětství, by bylo asi na knížku. Jako 15 letí jsem se zhroutila a skončila v psych. Léčebné. Vše jsem jim řekla, ale i je přesvědčila o mě hlouposti. :zed: Dnes už jsem dospělá a fakt jsem se odstrihla, ale uvnitř mě to bolí stále.

• Citovat
  • Upravit
33736
6.11.19 15:21

No, ten dům si neměla na ní zpět přepisovat, jednou byl tvůj, investovala jsi do toho :think: To už je ale teď jedno. Vykašli se na ní, asi už jiná nebude a jen se kvůli ní trápíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.19 15:41
@arinecka píše:
No, ten dům si neměla na ní zpět přepisovat, jednou byl tvůj, investovala jsi do toho :think: To už je ale teď jedno. Vykašli se na ní, asi už jiná nebude a jen se kvůli ní trápíš.

Asi neměla, někdo by ho prodal či podobně ale já už nemohla, hrozně mě to ubijelo. Ale mrzí mě to vůči otci, ten nemá kam jít, také ho vyhazuje. Ale už nemám sílu někoho zachraňovat :(

• Citovat
  • Upravit
33736
6.11.19 16:48
@Anonymní píše:
Asi neměla, někdo by ho prodal či podobně ale já už nemohla, hrozně mě to ubijelo. Ale mrzí mě to vůči otci, ten nemá kam jít, také ho vyhazuje. Ale už nemám sílu někoho zachraňovat :(

No jo, je to těžký, to chápu. Hoď to ale za hlavu a žij pro svou rodinu. Tatínek nemá nic? Všechno patří matce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.19 17:42
@arinecka píše:
No jo, je to těžký, to chápu. Hoď to ale za hlavu a žij pro svou rodinu. Tatínek nemá nic? Všechno patří matce?

Nemá vůbec nic. Jen ojeté auto. Zatím pracuje, ale až nebude moci.. :roll: Ani se mi nad tím nechce přemýšlet.

• Citovat
  • Upravit
7.11.19 11:31

Píšeš, že je ti líto táty. Četla sis v ukázce té knihy, jak manželé těchto matek stojí při své ženě víc, než při svých dětech? U vás to bylo jinak? Pomohl ti, zastal se tě, když se k tobě máma nechovala dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová