Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LuckaChladna píše:
Ahoj holky, je divné si zakládat na dané téma profil na těchto stránkách, ale my s chlapem už nevíme co se mnou.
Jediné v čem jsem schopná udržet si pořádek jsou doklady, smlouvy, rodný list…
Nemám zkrátka potřebu si věci rovnat, oblečení mi podle toho často zapáchá, prach nejen mezi knížkama… Jedině luxování, toho se neštítím. Je že mě nešťastný, má mě za bordelářku, ale já lenost nepřemůžu. Poradíte mi, jak se k nějakému obšírnějšímu úklidu „dokopat“?
Tak jestli ti smrdí už i hadry tak to není normální
to už nejsi bordelarka ale spindira a humusacka ![]()
No jediné kam bych tě dokopal by bylo ven z bytu tohle prostě doma nechceš
Prostě to ber jako povinnost, udělej si todo list a ten splň. Úklid a čistota není žádné blaho, prostě povinnost to udělat pokud člověk nechce žít v humusu, a každý má tu míru humusu jinde. Řiď se jeho mírou.
Dokopat dokopat..
buď to v sobě máš nebo ne. Buďto jsi normální nebo prase.
@LuckaChladna píše:
Ahoj holky, je divné si zakládat na dané téma profil na těchto stránkách, ale my s chlapem už nevíme co se mnou.
Nemám zkrátka potřebu si věci rovnat, oblečení mi podle toho často zapáchá, prach nejen mezi knížkama… Jedině luxování, toho se neštítím. Je že mě nešťastný, má mě za bordelářku, ale já lenost nepřemůžu. Poradíte mi, jak se k nějakému obšírnějšímu úklidu „dokopat“?
Nejsi už snad ani bordelářka, ale prase.
V kanclu bych s tebou v zapáchajícíhc hadrech sedět nechtěla a doma tě mít už vůbec ne.
Hele, jedna věc je, jestli máš doma uklizeno/neuklizeno, to je tvoje věc, resp. tvoje a tvého partnera.
Ale promiň, pokud ti zapáchá oblečení, tak to už je fakt humus. Ono to pak už může obtěžovat i širší okolí. To doma ani nepereš?
Mě třeba k úklidu donutilo až dítě. Do té doby škoda mluvit.. ![]()
Chudáci lidi ve tvém okolí - zapáchající oblečení???
Že se nestydíš
@LuckaChladna píše:
Bydlet sama a pěkně si v bordelu hnít.
@Russet píše:
Bydlet sama a pěkně si v bordelu hnít.
Ale ať pak neleze mezi lidi, ani do obchodu. Vždyt to je na úrovni bezdomovce
Beztak je to troll, první svátek vánoční… nováček… nevěřím, že by hlavně někdo normální s něčím takovým mohl žít v 1 domácnosti
Souhlasím s holkama, nepořádek ve smyslu rozházených věcí všude je jiná věc než špína ve smyslu jídla všude nebo právě těch zapáchajících věcí.
Vzala bych si pár dní dovču, pustila hudbu a pustila se do úklidu zgruntu. Pak bych si nastavila nějaký řád, že pračka jede ve středu a sobotu (třeba) atd., jen tak pro začátek. Dát si pravidlo, že jídlo nemá do nějakých místností (ložnice) vůbec přístup a nekompromisně dodržet. Jinak to budou jednou brambůrky, příště zmrzlina a nakonec celé jídlo.
Jestli to v sobě nemáš, buď na sebe zezačátku až přehnaně tvrdá, než si to zažiješ. Uvidíš, že se ti v čisťoučkém a voňavém oblečení a bytě zalíbí a za rok se otočíš a nebudeš chápat, v čem jsi to žila.
Tak pokud nezvládáš uklidit, tak si na pravidelny uklid nekoho zaplat.
Ale pokud ti smrdi obleceni, tak jsi jednoduše prase ![]()
Tak to asi nakonec skončíš sama… Jediný kdo to může změnit, jsi ty sama… Nikdo tě nedonutí, nemáš motivaci…ale následky si taky holt poneseš ty…
Je par lidi, ktere uklid bavi, zbytek to dela, protoze musi..ze nemas vyskladana trika do kominku, nebo nalesteny kliky..,na to se.re pes..,ale utrit prach, vyluxovat, otrit stul, mit cisty zachod, koupelnu, kuchyn..to je zaklad a ani se to nemusi delat denne..ale abys chodila ve zmuchlanejch, zapachajicich hadrech? To mas nejakou psychickou porochu? Proste si pust hudbu, otevri flasku vina a vem hadr a jdi na to..