Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem na mateřské a mám syna svěřeného výhradně do mé péče.
Až skončí rodičák tak budu muset jít do práce. Nikdy jsem nepracovala oficiálně.
Má právo Ospod vidět pracovní smlouvu?
Děkuji
Jako že jsi pracovala na černo? Podle mě stačí informace, kde pracuješ. Oni si to mohou ověřit.
Nechapu. Jakou smlouvu bys jim chtela ukazovat? V podstate jsi v domacnosti. A to vyzijes z RP? Jestli tezko, tak se asi nediv, ze se divi, ze to dite uzivis.
@mroe píše:
Nechapu. Jakou smlouvu bys jim chtela ukazovat? V podstate jsi v domacnosti. A to vyzijes z RP? Jestli tezko, tak se asi nediv, ze se divi, ze to dite uzivis.
No tohle se teda obvykle neptaji.
Sociálce je v celku putna kde a jak si vyděláváš. Pokud bude dítko čisté, nakrmené, domácnost v rámci možností v pohodě, teplo, postel, no klasika, tak se tě nikdo na pracovní smlouvu ptát nebude.
Ty máš obavy, že by po tobě sociálka mohla nějak jít, nebo proč se ptáš? Máš nařízený dohled?
Pokud jo, tak už tam byly nějaké předchozí potíž, a pak sociálka kontroluje víc a důkladněji a teoreticky by mohli smlouvu chtít vidět (když třeba některé klientky opakovaně slibují, že si našly práci a za týden zase nemají čím děti nakrmit).
@Mar__tanka1983 to bych tak úplně komplexně netvrdila..
OSPOD je prostě orgán státní správy a jako takový má právo na předložení podstatných písemností, mezi kterými mimo jiné pracovní smlouva skutečně může být… pokud šetří možné zanedbání péče nebo výživné (a i některé další věci), tak je to naprosto logický.. odpověď na otázku tedy zní _ ANO, právo mají.
A pokud, zakladatelko, děláš léta načerno, tak asi máš důvod.. máš exekuce apod.? pokud ano, tak se nediv, že se tvá péče na Ospodu řeší… Nepíšeš ale to hlavní - PROČ se ptáš, proč je OSPOD vůbec zainteresován.. od toho se totiž vše další odvíjí…
OSPOD zahajuje řízení téměř vždy na oznámení (udání) většinou od druhého rodiče, někdy od babiček a někdy od cizích „všímavých“ lidí. Kromě bytových poměrů jsou často předmětem šetření i hmotné poměry, tedy i příjmy pečující osoby (takže i prokázání příjmů - což u práce načerno může být problém). Setkal jsem se i s tím, že se OSPOD zajímal o matku, která měla TP i s dítětem na ohlašovně.
Btw- jseš si jistá, že ti někde nerostou dluhy na pojistném?
Jinak doklad o příjmu budeš muset dokládat když budeš žádat o případné příspěvky - třeba na bydlení.
@Mar__tanka1983 Utekli jsme od ex kvůli domácímu násilí. V té neoficiální práci si vydělám víc než v normální
Příspěvek upraven 11.11.21 v 15:58
@Lucy75 Nevím jestli mě ještě řeší, ale řešilo se svěření syna do péče. Exekuce žádné nemám.. Jen jsem si prostě našla práci ve které si vydělám víc, než v normální.
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 Utekli jsme od ex kvůli domácímu násilí. V té neoficiální práci si vydělám víc než v normálníPříspěvek upraven 11.11.21 v 15:58
Co delas v tom erotickem salonu? K**vu? Mozna te OSPOD resi prave proto.
Tak to záleží, co ospod řeší. Já ospodnici viděla jen u soudu, nikdy před tím, nikdy po tom.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, jsem na mateřské a mám syna svěřeného výhradně do mé péče.
Až skončí rodičák tak budu muset jít do práce. Nikdy jsem nepracovala oficiálně.
Má právo Ospod vidět pracovní smlouvu?
Děkuji