Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Povinnost to není, povinnost je jenom živit a šatit.
Zajímalo by mě kde dělá, když si tam vydělá 200 za den, pokud něco nezatajuje. ![]()
Je to její věc, pokud chce platit tak ať platí, jsou rodiče co dávají ohromné částky „jen tak“ dětem, takže 700 vem čert ![]()
@amir píše:
Mají vaši děti paušál? Kolik jim je a co mají za paušál? Kolik za něj dáváte..Kamarádka své 18 leté dceři platí neomezený tarif tmobile 749kč má v tom ještě 1, gb netu a plno mamin jí říká že je to moc že by si její dcera i když je teď ve čtvrťáku mohla také něco platit když chodí pátek, sobota na brigádu a vydělá si tam 400kč ale dcera odmítá, prý je to mamči povinost
Mi teda zaskočila sušenka, takovýmu rozmazlenýmu fakanovi bych nedotovala nic a mohla by si tu povinnost zkusit vymáhat soudně ![]()
Osobně bych dětem platila maximálně 200,– měsíčně, nebo ještě líp bych tuto částku zahrnula do kapesného a jak si s tím naloží, co si jako DOSPĚLÉvosoby zařídí bych už nechala na nich
Ditko mam zatim male. Pausal bych platila, rozhodne nejaky nizsi.
Zalezi na veku ditete, ale slecne kamaradky bych ho teda neplatila.. Rozhodne ne v plne vysi. A nebo taky zalezi co vse ji plati. Pokud si dcera za penize z brigady napr prispiva do skoly, nebo to setri tak ano ale ne tolik.
Pokud to co si vydela vse utrati za blbosti tak ne. Ja si pausal platila snad od 16sama
Já jsem na střední a mám ještě starší tarif od o2, o2 cool za 250kč měsíčně bez internetu, 120 volných minut do všech síti a sms do síti o2 zdarma teď v prosinci mi po 2 letech končí smlouva a chci si udělat tarif free o2, podobný jako byl ten o2 cool ale s internetem 150MB za 351kč a je tam neomezené volání v o2 síti a sms
. jsem moc spokojená, 749kč bych za paušál nedala, příjde mi to zbytečně a rozhodně bych tolik peněz za blbé volání netahala z rodičů možná v dospělosti se stálou prácí, ale u o2 je na to sleva když máš od nich internet na pc což ten bych si udělala a to je pak sleva na ten paušál a je za 649kč ale to je otázka budoucnosti a to se hodně změní ![]()
@Vrtul a mohu se zeptat co jste dělala za práci? Tady i když jsme trošku ve městě nic, není…občas fotím děti protože mám zrcadlovku ale to není stálí za to mám 500kč + občas upravuji za symbolické ceny fotky. Těch 400kč co píše zakladatelka diskuze tady mají holky dva dny pátek a sobota na baru ale už to tu myslím není ale vím že dřív bylo..
Z dětí má mobila jen syn (10 let) a tel.mu zatím jen dobíjím. Už teď si ale povídáme, že až mu bude 15 let, že bude chodit na brigády a že z toho si bude částečně třeba tel. hradit. Syn dostává kapesné a už teď je hodně spořivý a musim ho občas krotit…občas přijde a řekne, že má dost našetřeno a že mi koupil kytku pro radost. Já myslím, že nejde o to brát dětem to, co si vydělají, ale aby se tím šetřením naučily, že peníze na stromě nerostou.
Příspěvek upraven 22.09.13 v 20:57
Tak my máme taky menší děti, počítám s tím, že jednou na téma mob. dojde taky a vezmeme si je pod svůj poušál, že to výjde levněji, jak kredit.
Známá 18, jí rodiče platí paušál tuším od 13, má tam paušál na volání, poslední 3 roky může na mob. na net, ale rodiče to nějak nastavili, že smí provolat tuším 300 měs. bez toho internetu, co je nad 300,– tak si musí zaplatit ze svého nebo ji strhnou kapesné. Ona si teda přivydělává od 15 hlídáním dětí a avonem a pod.
.
Mi se to moc líbí a až dojde na téma mob. tak to uděláme stejně dostanou limit, který smí provolat a pokud přestřelí o to se sníží kapesné nebo si to doplatí z brigády. Není povinnost rodiče platit celý paušál dítěti a už vůbec né 18 rozcapené holce
.
Staršímu dobíjím 250,– měsíčně, internet v mobilu má zakázaný. Co neprovolá 1 měsíc, má do dalšího, pokud přesáhne, doplácí z kapesného. Ale to se ještě nestalo. do budoucna předpokládám, že pokud bude chtít něco navíc, připlatí si ze svého. A říct mi, že je to moje povinnost, přestala bych mu platit mobil úplně. ![]()
@Safiye zeptat se muzes. Jsem kucharka- servirka. V tydnu jsem chodila pomahat tam kde jsem mela praxi o vikendu do jine restaurace. V 18 jsem se stehovala do najmu. Vsechno jde, kdyz se chce. Myslim ze zminene 400,–tnebudou za vikend ale napr za den? Jinak ja mela vetsinou v tomto veku tak 50/hod. Ale nemela jsem zadny volny cas, prisla o spousta pratel, ale nelituji nemenila bych. D
@Vrtul aha, tak já mám úplně jinou školu s maturitou tak to nic :/
@amir píše:
Mají vaši děti paušál? Kolik jim je a co mají za paušál? Kolik za něj dáváte..Kamarádka své 18 leté dceři platí neomezený tarif tmobile 749kč má v tom ještě 1, gb netu a plno mamin jí říká že je to moc že by si její dcera i když je teď ve čtvrťáku mohla také něco platit když chodí pátek, sobota na brigádu a vydělá si tam 400kč ale dcera odmítá, prý je to mamči povinost
Maminám po tom může být houby, pokud by jí kupovala obden nové porsche, bude to jen její věc.
Platíme mobil třem dětem a všechny tři mají kredit, podle potřeby, ale max 200/měsíc.
Mám 16 leteho syna, ob mesic dostane 200,– kreditu a tim koncime. Volam mu jasyn jen prozvani. Kdyz si to provola ma smolika. Leda by se nad nim slitoval jeho otec. Ale to je malokdy.
Moje děti paušál mají obě, mají ho od té doby co mají mobil, tzn od první třídy. ALE, oba nám udělali super účet, takže pak měli nastaveno že mohli provolat určitou částku a víc ani ťuk, jo někdy to bylo hned druhý den
Teď mají oba ty nové tarify, takže si můžou volat jak chtějí. Syn už chodí na brigády takže „chceš ten neomezený tarif?“ jo mamko chci. „tak fajn ale co je nad 500 si budeš platit“ jo, beru
dcerka je ještě nebrigádová, takže platíme celé my. A to co předtím provolali na víc, jako synek třeba účet za 5000 tak nám to splácel, holka břídil, ta udělala 1500, musela si to odpracovat. Zadarmo a bez přičinění ani ťuk ![]()
@amir takže holčičce bych paušál zrušila a ať si kupuje kredit, spratek jeden rozcapený ![]()