Málo mléka - jak podpořit laktaci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sepi
14.2.11 18:32

Hanic, nezoufej. Chvili to trva nez uvidis vysledek. Pokud je to v tvych silach, tak zkus pridat jedno odsavani v noci. Opravdu ta nocni stimulace je moc dulezita. Jeste musim dodat, ze moc obdivuju s jakou vervou bojujes. Moje mala se normalne kojila, ale nez jsem prisla na to, ze ji v pohode muzu kojit v noci vleze v polospanku, tak jsem byla z toho nocniho vstavani a kojeni vsede po dvou hodinach silene vycerpana. Takze klobouk dolu a hodne trpelivosti preju. Pokud bys to uz nezvladala, tak se svet taky nezbori.

• Citovat
  • Upravit
48
14.2.11 20:10
sepi píše:
Hanic, nezoufej. Chvili to trva nez uvidis vysledek. Pokud je to v tvych silach, tak zkus pridat jedno odsavani v noci. Opravdu ta nocni stimulace je moc dulezita. Jeste musim dodat, ze moc obdivuju s jakou vervou bojujes. Moje mala se normalne kojila, ale nez jsem prisla na to, ze ji v pohode muzu kojit v noci vleze v polospanku, tak jsem byla z toho nocniho vstavani a kojeni vsede po dvou hodinach silene vycerpana. Takze klobouk dolu a hodne trpelivosti preju. Pokud bys to uz nezvladala, tak se svet taky nezbori.

jééééé :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

Moc děuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
15.2.11 12:17

Tak na radu naší pediatričky (je v laktační lize) sem úplně vysadila lahvičky a mám prý malou mít pořád u prsu, nemám vážit, ať mě to zbytečně nestresuje… no a normálně výsledek po jedné probdělé noci je ten, že mlíko stříká asi i z uší :D Takže se zkus v noci nevyspat a odstříkávat co hodinu, max hodinu a půl vdycky tak těch max dvacet minut…Za tu jednu probdělou noc by to stálo :) Držím pěsti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
15.2.11 13:01
kaaaca-h píše:
Tak na radu naší pediatričky (je v laktační lize) sem úplně vysadila lahvičky a mám prý malou mít pořád u prsu, nemám vážit, ať mě to zbytečně nestresuje… no a normálně výsledek po jedné probdělé noci je ten, že mlíko stříká asi i z uší :D Takže se zkus v noci nevyspat a odstříkávat co hodinu, max hodinu a půl vdycky tak těch max dvacet minut…Za tu jednu probdělou noc by to stálo :) Držím pěsti!!!

Díky moc za radu. Mám teď nějaké starostim takže v noci stejně nespím. Aspoň to nějak zužitkuju. Dneska to zkusím…snad se výsledek dostaví jak u tebe… :dance: :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
15.2.11 13:36

Tak ale hlavně vynech ty starosti :) Dej si k posteli termosku s kojočajem :), čokošku, nějakej časopis a jeď :) Snad to klapne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
15.2.11 15:29
kaaaca-h píše:
Tak ale hlavně vynech ty starosti :) Dej si k posteli termosku s kojočajem :), čokošku, nějakej časopis a jeď :) Snad to klapne!

Moc děkuju za oporu…termoska je dobrej nápad…v noci při odsávání piju teplou vodu :-? :-? :-? abych měla příjem tekutin a navíc teplých aby mlíko teklo. Dneska je to čtvrtý den a mlíka mám pořád stejně. Uvidím co vyvede ta noc…Ještě jednou moc děkuju. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
18.2.11 11:38

Tak je asi konec snažení. teda určitě je. Střevní viróza mě připravila o poslední zbytky energie. Prsa mám popraskaná od ustavičného odsávání a množství se nezvýšilo ani po šesti dnech! Vracím se zpět na odsávání každé 4 hodiny, pokud budu moct, tak častěji, ale už to beru jako uzavřenou kapitolu. Není už v mých silách sedět buď u miminka nebo u odsávačky a vše kolem mě leží doma ladem včetně manžela a starší dcery. Musím tu být pro všechny. Zkusila jsem to a bohužel…děkuju všem…potoky slz už snad vyschly a budou jistě další, ale už ne kvůli laktaci.

Ještě jednou děkuju všem za rady a podporu a těm co pořád bojují přeju, aby měli víc štěstí nežli já a hlavně podpořili i další maminky, kterým to tolik moc pomůže… :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sepi
18.2.11 19:13
hanic píše:
Tak je asi konec snažení. teda určitě je. Střevní viróza mě připravila o poslední zbytky energie. Prsa mám popraskaná od ustavičného odsávání a množství se nezvýšilo ani po šesti dnech! Vracím se zpět na odsávání každé 4 hodiny, pokud budu moct, tak častěji, ale už to beru jako uzavřenou kapitolu. Není už v mých silách sedět buď u miminka nebo u odsávačky a vše kolem mě leží doma ladem včetně manžela a starší dcery. Musím tu být pro všechny. Zkusila jsem to a bohužel…děkuju všem…potoky slz už snad vyschly a budou jistě další, ale už ne kvůli laktaci.Ještě jednou děkuju všem za rady a podporu a těm co pořád bojují přeju, aby měli víc štěstí nežli já a hlavně podpořili i další maminky, kterým to tolik moc pomůže… :kytka: :srdce:

Hanic, stejne jsi uzasna! Netusila jsem, ze mas k tomu vsemu doma jeste starsi cacorku. Opravdu te obdivuju. Nic si z toho nedelej. Udelala jsi vse co bylo v tvych silach a podle vseho jeste o kousek vic. Tvuj prdolka nejakou dobu MM mel, to je zaklad. Nedeje se zadna tragedie a ty si konecne malinko odfrknes a naberes sil. Tak at se vam dari! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9622
19.2.11 12:26

To mě mrzí! :( Ale určitě to odstříkávání ještě nevzdávej úplně! Ať má alespoň pár kapek tvýho mlíčka…Dokud něco teče, tak by to byla škoda…Akorát už to tak nehroť, v noci vstávej jen kvůli miminkovi a pak třeba odstříkávej dohromady jen deset minut…Ať třeba za den nasbíráš aspoň na jednu dávku. Třeba se to nakonec ještě rozjede, nikdy nevíš…Ale udělalas maximum, nemá smysl se kvůli tomu tak moc trápit, to rozhodně neprospěje nikomu. A navíc je to začarovanej kruh…třeba až to přestaneš tak moc řešit a přestaneš se kvůli tomu stresovat, třeba se to najednou spraví (nebo ne, ale naděje umírá poslední)! Víš co, eště mě napadlo, že bys zkusila třeba dva dny to mlíčko odstříkávat růčo někam do umyvadla, nebo prostě tak, abys neviděla, kolik toho je, aby tě to množství tak nebilo do očí…No a nebo ještě někdo používá na stimulaci manžela…Mně to teda přišlo divný, ale pomoct by to mohlo no…Anebo se na to prostě vyprdni, svět se nezboří!!! Seš stejně dobrá, žes tomu obětovala tolik :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
20.2.11 11:57

Kojení

Ahojky holky,ženy,dámy,
Ja se toho kojení fakt obávam,mě moje mamča nekojila narodila sem se fakt moc brzo a byla sem v inkubátoru a pak už mě mamča nekojila.Přítelova mamka nekojila ani v jednom případě a to jsou 3. snaha byla ale dřiv odsávačky nebyli a snažit se mohla ale nešlo to holt smůla.Naše prdola se má narodit 2.5. tak sem zvědavá strašně moc si přeju a doufám že mlíčko poteče,no uvidíme koupila jsem si prostředek na tvorbu mlíčka je to colostrum mlézivo od kraviček neni to dobré,ale pomáhá to na imunitu a spoustu dalších věcí tak snad se poštěstí.Už jenom proto že já sem narozená na 33tt a opravdu jsem stále marod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sepi
20.2.11 21:15
nikilusi píše:
Ahojky holky,ženy,dámy,
Ja se toho kojení fakt obávam,mě moje mamča nekojila narodila sem se fakt moc brzo a byla sem v inkubátoru a pak už mě mamča nekojila.Přítelova mamka nekojila ani v jednom případě a to jsou 3. snaha byla ale dřiv odsávačky nebyli a snažit se mohla ale nešlo to holt smůla.Naše prdola se má narodit 2.5. tak sem zvědavá strašně moc si přeju a doufám že mlíčko poteče,no uvidíme koupila jsem si prostředek na tvorbu mlíčka je to colostrum mlézivo od kraviček neni to dobré,ale pomáhá to na imunitu a spoustu dalších věcí tak snad se poštěstí.Už jenom proto že já sem narozená na 33tt a opravdu jsem stále marod.

Ahoj niki, ja jsem na tom byla podobne. Taky jsem se narodila moc brzo a nemela jsem vyvinutej saci reflex, takze jsem nebyla kojena. V porodnici moji mamince nabidli, ze muze kojit cizi dite, ale nevysvetlili ji, ze je to proto, aby neprisla o mlicko a mohla me kojit pozdeji. Skoda, ale prezila jsem a to i navzdory tomu, ze vsechny tenkrat dostupny umely mlika jsem zvracela, takze jsem skoncila na tatre :-) Nicmene neboj se. S nejvetsi pravdepodobnosti budes moct miminko kojit. Nejdulezitejsi je prikladat kdykoliv si miminko usmysli, aby se tvorilo dost mlicka, coz je zkraje vycerpavajici, ale da se to zvladnout. Me v porodnici sestricka sprdla, ze kojim casteji nez po trech hodinach a ze nemame zadnej rezim, coz si myslim, ze by byla nejrychlejsi cesta, jak se dopracovat k nedostatku mlika a jsem fakt rada, ze jsem ji neposlechla a dal davala cucnout v podstate kazdou chvilicku. Kojila jsem se svyma miniaturnima prsama pres dva roky, tak ti drzim pesti, at vam to jde taky tak. Moc o tom dopredu nepremyslej a nestresuj se coby kdyby. Ve vetsine pripadu to priroda vsechno zaridi za nas a je jen potreba poslouchat instinkt :-) Hodne stesti!

• Citovat
  • Upravit
48
20.2.11 21:39
sepi píše:
nikilusi píše:
Ahojky holky,ženy,dámy,
Ja se toho kojení fakt obávam,mě moje mamča nekojila narodila sem se fakt moc brzo a byla sem v inkubátoru a pak už mě mamča nekojila.Přítelova mamka nekojila ani v jednom případě a to jsou 3. snaha byla ale dřiv odsávačky nebyli a snažit se mohla ale nešlo to holt smůla.Naše prdola se má narodit 2.5. tak sem zvědavá strašně moc si přeju a doufám že mlíčko poteče,no uvidíme koupila jsem si prostředek na tvorbu mlíčka je to colostrum mlézivo od kraviček neni to dobré,ale pomáhá to na imunitu a spoustu dalších věcí tak snad se poštěstí.Už jenom proto že já sem narozená na 33tt a opravdu jsem stále marod.
Ahoj niki, ja jsem na tom byla podobne. Taky jsem se narodila moc brzo a nemela jsem vyvinutej saci reflex, takze jsem nebyla kojena. V porodnici moji mamince nabidli, ze muze kojit cizi dite, ale nevysvetlili ji, ze je to proto, aby neprisla o mlicko a mohla me kojit pozdeji. Skoda, ale prezila jsem a to i navzdory tomu, ze vsechny tenkrat dostupny umely mlika jsem zvracela, takze jsem skoncila na tatre :-) Nicmene neboj se. S nejvetsi pravdepodobnosti budes moct miminko kojit. Nejdulezitejsi je prikladat kdykoliv si miminko usmysli, aby se tvorilo dost mlicka, coz je zkraje vycerpavajici, ale da se to zvladnout. Me v porodnici sestricka sprdla, ze kojim casteji nez po trech hodinach a ze nemame zadnej rezim, coz si myslim, ze by byla nejrychlejsi cesta, jak se dopracovat k nedostatku mlika a jsem fakt rada, ze jsem ji neposlechla a dal davala cucnout v podstate kazdou chvilicku. Kojila jsem se svyma miniaturnima prsama pres dva roky, tak ti drzim pesti, at vam to jde taky tak. Moc o tom dopredu nepremyslej a nestresuj se coby kdyby. Ve vetsine pripadu to priroda vsechno zaridi za nas a je jen potreba poslouchat instinkt :-) Hodne stesti!

Taky bych řekla, že k nedostatku mlíka mě přivedla obava, že budu li přikládat častěji než do dvou hodin po kojení, bude mít iminko koliky a bolesti a odobně…nenechte si nic namlouvat od nikoho…režim je nesmysl minimalně do dvou měsíců…pokud se miminko přikládá, tak jak samo potřebuje, bude mlíka dost. Ze ačátku bolí bradavky a sestřičky rády dávaji dokrm, když je mlíčka zezačátku míň.to vede k nedostatku mléka. Je potřeba opravdu to šestinedělí věnovat výhradně miminku a všechno by mělo být ok. Ale zdůrazňuji, že pokavád to nejde, tak to prostě nejde…nebuďme fanatičky přez kojení. Důležité není jen kojení, ale péče o miminko jako taková a tudíž i duševní a fyzická pohoda maminky. Takže to nehroťte. Mám pocit, že teď je kojení děsně cool a in a kdo nekojí, na toho se kouká přez prsty a ubohé je miminko, ce není kojeno…Není tomu tak…ať nám rostou z miminek zdraví a slušní, silní jedinci…a to jde i bez koja… :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
21.2.11 09:10

Jo, přesně! Pak máš pocit, že seš nemožná, když nekojíš…A nikdo přitom nevidí, že my sme pro to udělaly všechno, milionkrát víc, než některý jiný ženský, který maj to štěstí, že jim to jde prostě samo…Ale my sme nejlepší :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
21.2.11 09:16

Jo a stím režimem je to taky blbost.Právě sem se o tom bavila s mamkou, že tak to byla, když sem se narodila já…Kojit přesně po třech hodinách, pokud dítě brečí dřív, tak nemá hlad…No a výsledek byl, že i když mamka měla ze začátku mlíka mrtě, tak nás nakonec se ségrou kojila max dva měsíce. My sme se totiž sice narodily v termínu, ale měly sme obě 2,8 kg, takže sme si toho prostě na to jedno kojení neuměly vytáhnout tolik, takže sme neprospívaly, díky tomu debilnímu režimu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
21.2.11 11:26
hanic píše:
sepi píše:
nikilusi píše:
Ahojky holky,ženy,dámy,
Taky bych řekla, že k nedostatku mlíka mě přivedla obava, že budu li přikládat častěji než do dvou hodin po kojení, bude mít iminko koliky a bolesti a odobně…nenechte si nic namlouvat od nikoho…režim je nesmysl minimalně do dvou měsíců…pokud se miminko přikládá, tak jak samo potřebuje, bude mlíka dost. Ze ačátku bolí bradavky a sestřičky rády dávaji dokrm, když je mlíčka zezačátku míň.to vede k nedostatku mléka. Je potřeba opravdu to šestinedělí věnovat výhradně miminku a všechno by mělo být ok. Ale zdůrazňuji, že pokavád to nejde, tak to prostě nejde…nebuďme fanatičky přez kojení. Důležité není jen kojení, ale péče o miminko jako taková a tudíž i duševní a fyzická pohoda maminky. Takže to nehroťte. Mám pocit, že teď je kojení děsně cool a in a kdo nekojí, na toho se kouká přez prsty a ubohé je miminko, ce není kojeno…Není tomu tak…ať nám rostou z miminek zdraví a slušní, silní jedinci…a to jde i bez koja… :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

To je sice pravda,ale v mlíčku od maminky je moc duležitých vitamínků atd. no ale asi nemá smysl to hrotit,snad bude vše o.k. ja jen že je ted všude plno rad jak kojit a tak dal,mam pujčenou knížku o mateřství a tam je když sou bradavky takové a takové at se zeptá žena doktora jestli to pujde kojit zkrátka asi by mi vyhovovala v některých věcech doba našich maminek a babiček kdy se plno věci až příliš nehrotilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová