Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jj mela jsem neco podobneho…odstrikavacka porad v ruce a laktace se stejnak nezvysila..tak jsem se na to vybodla
zacla s nutrilonem maly jak vymeneny a prso mu davam 3× denne (mam z toho aspon dobry pocit, ze kojim trosku) a jsme spokojeni - ja i syn a to je nejdulezitejsi.deti citi kdyz neni mama ok ![]()
@baja85
ahoj, jsem na tom taky dost podobně, jako ty…mám hrozně málo mléka a synovi to nestačí…bude mít teď ve středu 2 měsíce a je to hrozný jedlík…pořád u kojení brečí, odtrhává se, saje, jak o závod, ale vůbec nepolyká…pořád pláče a cucá si šíleným způsobem ručičku, když si ho vezmu na rameno okamžitě se přisaje…nebo v kočárku se posune úplně ke stěně začne ji sát a opět pláče…zkusila jsem mu dát na dokrmení Sunar a to se děly věc…vypil to jedním dechem a vše přestalo, pláč a sání pěstičky, ramene atd…ráda bych kojila dál, ale i manžel si všimnul, že se mi prsa úplně vytratila…přikládám, co hodinu i míň a je to na zbláznění…protože následuje stejný scénář a to, že syn saje, ale mléko asi nikde…jednou jsem kojení vynechala, dala malému Sunar a zkoušela jsem odsát, kolik tam má a z obou jsem dostala 10!!!
…hodně piju atd. pořád přikládám a nic jsem z toho už na nervy a nevím, jak dál… ![]()
@MonikaN.89 laktační poradkyni jsi zkoušela? Mi to spíš přijde na špatnou techniku. Pokud bude dobrá technika, budeš mít dostatečnou stravu, pití a klid a kojit podle jeho potřeb, mělo by to být dobrý. Nebo zkusit homeopatika.
@andelka83
ne, ne nezkoušela, ani nevím, kde bych ji sehnala
on mi z prsa saje hezky, úplně to cítím, ale přijde mi, že mu toho moc nejde, přemýšlím, co můžu dělat blbě…no jediné, co z toho splňuji je asi jen to pití…klid určitě nemám no a jím normálně, tak nějak, za letu no…
jinak tu odsávačku jsem měla elektrickou a jak je možné že skoro nic z toho prsa nevytáhla?
@MonikaN.89 na netu.
Za zkoušku by to stálo. Může být slabší spouštěcí nebo vypuzovací reflex, nebo se kvůli technice rychle unaví..jsou na to fígle, ale je dobrý aby to laktační viděla a poradila naživo.
Protože není tak efektivní jako dítě. Tam hrají roli i hormony, naladění na dítě..
Já jsme kojila teda plně, ale neodsála jsem ani těch blbých 10ml, ani ručně. Ovšem děti kojené krásně a přibírali nádherně, s prsy nikdy žádný problém.
Pila jsem Caro a Meltu.
Já měla po akutním císaři strašnej problém s kojením, moc toho k pití malej neměl.
Hodně jsem se snažila odstříkavat a podpořit tím laktaci. A opravdu hodně na mě zabírala syrovátka - vždycky se mi po ní nalily prsa.
Vždycky 2-3 polívkový lžíce syrovátky do půlitru, zatít horkou vodou, rozmíchat a doplnit mlíkem (někdy jsem tam vrazila i lžičku cukru). Moc mi nechutnala, ale na kojení to pak bylo znát - myslím, že i kvůli ní jsem vydržela kojit do roka a půl. Nic jinýho na mě totiž nezabíralo.
@MonikaN.89 mrkni se tady http://www.kojeni.cz/poradci.php já doma měla laktační poradkyni, docela mě uklidnila
jinak na zvýšení laktace se dají koupit tobolky ricinus communis 5ch a to taky hodně zabírá
stojí to pár korun a výsledek je zaručený, jinak častěji přikládat a ono se to ustálí
přeji pevné nervy, určitě to zvládnete
já když jsem zkoušela odsát, tak taky nic a to byly malé taky necelé 2 měsíce, teď má 8,5 a kojím pořád ![]()
@MonikaN.89 Ahoj. Mně moc pomohl laktační čaj od Grešíka… Může být i jiný, ale hlavně tam musí být kopr plod.
Hodně štěstí Bab.
Mě moc pomohly bylinky v kapslych piskavice recke seno a benedikt lekarsky, bere se od kazdeho myslim 4 tobolky 3 krat denne. + mrkvova stava a kojo caj od weledy. A samozrejme co nejcasteji prikladat, hlavne v noci klidne po hodine. Ty bylinky a caj mi poradila laktacni poradkyne. Myslim ze mi jeste neco zbylo, tak kdybys chtela pisni do SZ, klidne ti to za nejakou symbolickou castku poslu. Mladsi dcerka bude mit rok, porad kojim, ale myslim ze uz to potrebovat nebudu
Ahoj holky, děkuji moc všem, za rady…objednala jsem si ty homeopatika ricinus communis 5ch a spojila jsem se s laktační poradkyní, tak mám radost…budeme si volat a domluvíme si schůzku, tak jsem zvědavá, co mi poradí
jinak teda kojím a kojím v jednom kuse
… syn se stále přisává na co vidí, ale snad mi to nějak poradkyně objasní no… ![]()
@MonikaN.89 super, uvidíš, zlepší se to, mě ty tobolky zabraly hned, stačí 2 půl hodiny před nebo po jídle
a poradkyně taky pomůže
držím pěsti ![]()
Děkuji všem, homeopatiku užívám, snažím se hodně pít a kojit a kojit
jinak laktační poradkyně mi zaslala i stránky ke shlédnutí a já jsem tam našla video toho, co přesně dělá můj syn u kojení: http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?… to je úplně přesné, mrví se, pořád tam strká tu ručičku a je celkově neklidný…píšou tam, že to je snad pomalý tok mléko, ale nevím, jak to ovlivnit… ![]()
@MonikaN.89 tak si zkus před kojením prsa nahřát teplou plenkou a popíjet u toho víc teplý čaj, to by mohlo pomoct
![]()
…ale teď jsem syna kojila a přiložila jsem ho dle videa a hezky pil, tak možná, že jsem to dělala špatně a po dlouhé době se mi prso nalilo tak, že z něj mléko tryskalo..a to asi po 3 hodinách od minulého kojení…jinak se nalévaly tak až po 10 hodinách v noci…no snad bude zlepšení… ![]()