Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
nikilusi píše:hanic píše:To je sice pravda,ale v mlíčku od maminky je moc duležitých vitamínků atd. no ale asi nemá smysl to hrotit,snad bude vše o.k. ja jen že je ted všude plno rad jak kojit a tak dal,mam pujčenou knížku o mateřství a tam je když sou bradavky takové a takové at se zeptá žena doktora jestli to pujde kojit zkrátka asi by mi vyhovovala v některých věcech doba našich maminek a babiček kdy se plno věci až příliš nehrotilo.sepi píše:Taky bych řekla, že k nedostatku mlíka mě přivedla obava, že budu li přikládat častěji než do dvou hodin po kojení, bude mít iminko koliky a bolesti a odobně…nenechte si nic namlouvat od nikoho…režim je nesmysl minimalně do dvou měsíců…pokud se miminko přikládá, tak jak samo potřebuje, bude mlíka dost. Ze ačátku bolí bradavky a sestřičky rády dávaji dokrm, když je mlíčka zezačátku míň.to vede k nedostatku mléka. Je potřeba opravdu to šestinedělí věnovat výhradně miminku a všechno by mělo být ok. Ale zdůrazňuji, že pokavád to nejde, tak to prostě nejde…nebuďme fanatičky přez kojení. Důležité není jen kojení, ale péče o miminko jako taková a tudíž i duševní a fyzická pohoda maminky. Takže to nehroťte. Mám pocit, že teď je kojení děsně cool a in a kdo nekojí, na toho se kouká přez prsty a ubohé je miminko, ce není kojeno…Není tomu tak…ať nám rostou z miminek zdraví a slušní, silní jedinci…a to jde i bez koja…nikilusi píše:Ahoj niki, ja jsem na tom byla podobne. Taky jsem se narodila moc brzo a nemela jsem vyvinutej saci reflex, takze jsem nebyla kojena. V porodnici moji mamince nabidli, ze muze kojit cizi dite, ale nevysvetlili ji, ze je to proto, aby neprisla o mlicko a mohla me kojit pozdeji. Skoda, ale prezila jsem a to i navzdory tomu, ze vsechny tenkrat dostupny umely mlika jsem zvracela, takze jsem skoncila na tatre
Ahojky holky,ženy,dámy,
Ja se toho kojení fakt obávam,mě moje mamča nekojila narodila sem se fakt moc brzo a byla sem v inkubátoru a pak už mě mamča nekojila.Přítelova mamka nekojila ani v jednom případě a to jsou 3. snaha byla ale dřiv odsávačky nebyli a snažit se mohla ale nešlo to holt smůla.Naše prdola se má narodit 2.5. tak sem zvědavá strašně moc si přeju a doufám že mlíčko poteče,no uvidíme koupila jsem si prostředek na tvorbu mlíčka je to colostrum mlézivo od kraviček neni to dobré,ale pomáhá to na imunitu a spoustu dalších věcí tak snad se poštěstí.Už jenom proto že já sem narozená na 33tt a opravdu jsem stále marod.Nicmene neboj se. S nejvetsi pravdepodobnosti budes moct miminko kojit. Nejdulezitejsi je prikladat kdykoliv si miminko usmysli, aby se tvorilo dost mlicka, coz je zkraje vycerpavajici, ale da se to zvladnout. Me v porodnici sestricka sprdla, ze kojim casteji nez po trech hodinach a ze nemame zadnej rezim, coz si myslim, ze by byla nejrychlejsi cesta, jak se dopracovat k nedostatku mlika a jsem fakt rada, ze jsem ji neposlechla a dal davala cucnout v podstate kazdou chvilicku. Kojila jsem se svyma miniaturnima prsama pres dva roky, tak ti drzim pesti, at vam to jde taky tak. Moc o tom dopredu nepremyslej a nestresuj se coby kdyby. Ve vetsine pripadu to priroda vsechno zaridi za nas a je jen potreba poslouchat instinkt
Hodne stesti!
![]()
![]()
![]()
přesně tak…nebyl čas ani prostor…děcek měl každý víc než tři a ležet šest neděl v postely kvuli laktaci bylo nemožné…Každý ví že je MM nejlepší. Ale ti co ho prostě nemají svoje miminko i tak milují stejně jako ti co laktají dva roky…mmch, první dceru jsem nekojila vůbec. Šla jsem s porodnice s lahví. teď u druhého se snažím o každou kapku mléka, ale to jen díky manželově podpoře a pomoci s domácností…každý tuto možnost nemá. a když se k tomu onemocní, nebo starší děti mejí problém jakýkoliv…na laktaci to jde hned znát.
Uvědomila jsem si, že dokud jsem pila meltu, ještě před týdnem a dříve, měla jsem denně o cca 200 ml mleka vic. tak uz mam pred sebou zase kakáč melty a doufám v zázrak. U nás je to teď 700 ml Um a cca 300 ml MM. a toto skore se mi vubec nelibi. kdyz muzu, snazim se odsavat a odsavat…kdyz bude, budu moc rada…kdyz nebude..i tak miminko nakrmim.:-)
![]()
Hlavní je aby dítě bylo zdravé a mělo dostatek papáni.Já doufám že kdyby náhodou prcek chtěl dřív ven že to nebude na osmém měsíci a když ano tak aspon to mléko teče no nebudu se tím stresovat stačí že sem se dozvěděla že mateřskou ani porodné mít nebudu super ne?no tak kočárek bude max za 5500kč chci aspon něco nového prostě ted se mi z toho fakt chce brečet a eště k tomu zuřim asi vybuchnu.
![]()
nikilusi píše:
Hlavní je aby dítě bylo zdravé a mělo dostatek papáni.Já doufám že kdyby náhodou prcek chtěl dřív ven že to nebude na osmém měsíci a když ano tak aspon to mléko teče no nebudu se tím stresovat stačí že sem se dozvěděla že mateřskou ani porodné mít nebudu super ne?no tak kočárek bude max za 5500kč chci aspon něco nového prostě ted se mi z toho fakt chce brečet a eště k tomu zuřim asi vybuchnu.![]()
![]()
Mnojo, hlavně všechno pro rodinu…není to lehké…je potřeba se nad to povznést a těšit se na miminko. I levné věci jsou hezké a hlavní je, když jsou funkční. a když do kočátku za pět tisíc položíš svoje miminko, hned to bude ten nejdražší kočárek na světě…s porodným je to podpásovka. Já na něj naštěstí dosáhla…ale jen kvůli nepřizpůsobivím, co rodí o sto péro se my, co si plánujeme rodinu roky nemůžeme domoci porodného…není to fér. Ale co v této zemi je? Hlavně ať sjou děti zdravé…to ostatní už nějak půjde.
![]()
hanic píše:nikilusi píše:Mnojo, hlavně všechno pro rodinu…není to lehké…je potřeba se nad to povznést a těšit se na miminko. I levné věci jsou hezké a hlavní je, když jsou funkční. a když do kočátku za pět tisíc položíš svoje miminko, hned to bude ten nejdražší kočárek na světě…s porodným je to podpásovka. Já na něj naštěstí dosáhla…ale jen kvůli nepřizpůsobivím, co rodí o sto péro se my, co si plánujeme rodinu roky nemůžeme domoci porodného…není to fér. Ale co v této zemi je? Hlavně ať sjou děti zdravé…to ostatní už nějak půjde.
Hlavní je aby dítě bylo zdravé a mělo dostatek papáni.Já doufám že kdyby náhodou prcek chtěl dřív ven že to nebude na osmém měsíci a když ano tak aspon to mléko teče no nebudu se tím stresovat stačí že sem se dozvěděla že mateřskou ani porodné mít nebudu super ne?no tak kočárek bude max za 5500kč chci aspon něco nového prostě ted se mi z toho fakt chce brečet a eště k tomu zuřim asi vybuchnu.![]()
![]()
![]()
![]()
Jo v tomhle s tebou souhlasím.No my jsme s penězma holt na tom hůře,ale aspon toho jednoho drobínka si chci vypiplat aradovat se z něj.
![]()
Zdravím všechny maminky.
Mám 2,5 letého chlapečka, který byl hned po narození převezený do Motola na operaci rozštěpu páteře. Ležel na JIP a já jsem tam s ním být nemohla, takže dostával mléko z lahvičky. Naštěstí se mi mléko podařilo zachovat, takže jsem mu každý den vozila 300-600 ml mléka. Ale když jsme po třech týdnech přišli domů, tak mi mléko začalo ubývat. Mám elektrickou odsávačku, takže vím že intenzita odsávání je u obou prsou stejná, ale přesto mám v levém prsu více mléka než v pravém. Už dvakrát jsem dostala zánět do pravého prsu, tak nevím jestli to nemůže být i tím. Každopádně na jednu porci pro malého musím odsávat z obou prsou, a abych pravdu řekla, jedu až na doraz, mám kolikrát co dělat, abych mu vůbec jeho porci z obou prosu odsála. Z levého prsu odsaji v průměru tak 60-70 ml na krmení, ale z pravého prsu jen 50 ml, a to ještě horko těžko. Dá se to nějak zlepšit?? Nemám s tím vůbec zkušenost, je to mé první miminko a v mém okolí nikdo mateřské mléko déle než pár týdnu neměl. Děkuju Martina
Dvou a půl letého? Měsíčního? Jinak hodně pít a hodně odsavat, hlavně v noci.. V lednici to můžeš mít až 24 hodin, v mrazáku snad až tři měsíce..
Jo jo hodně pít a držet prsa v teple
taky je fajn kojící čaj, ale na mě fakt spolehlivě fungovalo pivo ![]()
@Jeskinka Měla jsem stejný problém a skončilo to bohužel na UM a svět se nezbořil
. Jinak jak už se tady píše..hodně pít a kojící čaj. Držím palečky ![]()
Mě pomohl kojící čaj 3× denně a homeopatika ricinus communis 5ch a pít a pít a pít a odsávat a kojit a odsávat… hodně zdaru
![]()
@Jeskinka určitě homeopatika RICINUS COMMUNIS 5ch
a nealko tmavé pivo
Omlouvám se, ale nemám 2,5 letého, ale 2,5 měsíčního syna.. trošku překlep ![]()
@tripetri píše:
No opravdu nic jinýho nedělám, je to celkem vysilující no…Ještě když prostě výsledek žádnejAchjo, no tak
sem si malovala, že budu pěkně kojit do půl roku plně a pak minimálně do roku s příkrmama…Haha…
Maly se narodil driv, musel na 10 dni na JIP. Tan zacal hned dostavat UM a ja k nemu po 3 hodinach chodila. Prubeh: 30 min prso, 30 min prikrm, 30 min odsavat. Podarilo se mi odsat vzdy jen par kapek. Po 2 tydnech jsem dospela k zaveru, ze bud to me z toho trefi nebo prejdeme plne na UM. Rozhodla jsem se nezblaznit ![]()
Dnes ma Adamek 15 mesicu, bumba Nutrilon, je zdravy a stihly. Takze zadna katastrofa se navzdory zarucenym informacim v propagacnich materialech neudala.
Ahoj holky taky bojuji s mlekem. Mam dvojcatka. Krmeni pres den co tri hodiny, v noci co tri a pul. Jeden ze synu bohuzel bojkotuje prso takze mu odstrikavam druhy je kojeny. Uz jsem parkrat musela sahnout do mrazaku pro zmrzliny.. jejich davky dle vahy by mely byt 60ml a 80 ml.. oba dva ale basti 100 ml. pres noc a jeste rano udelam 200 takze oba dva maji dost ale pres den je to des a hruza.. odsaji jedno prso druhe kojim pak zase odsavam.. a ted pres obed jsem mela zase krizi jeden ze synu rval hlady a ja dryila prso odsavackou az jsem vydolovala jeste dalsich 50 a pak se uklidnil.. piju meltu nealko pivo dost vody kdyz jsem si to spocitala tak ikdyz se krmi co tri hodky tak ja vlastne odsavam co dve hodky a nejake navyseni tedy rozhodne nepozoruji jsem z toho smutna pac bych fakt chtela aby meli MM co nejdele. Biologicky jim je 3 mesice korigovane mesic.