Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Barusak78 já myslím, že u františka a prskavky bude jiné složení. František je nejspíš jen voňavé uhlí
Holky, tak s tou prskavkou, to jsem teda nečekala, že se něco může stát. upřímně, kdyby to malá udělala, tak bych to snad ani neřešila
Ještě, že to vím ![]()
Je to hrozný ![]()
Dle wiki je v tom dřevěné uhlí a kadidlo a významná složka kadidla se používá i do zubních past. Takže se snad nic zásadního nestalo ![]()
@eetel : naše holka neustále něco požírá
např. dneska čokoládu pro psa, balící papír…
@socina píše:
@eetel : naše holka neustále něco požírá![]()
tss, čokoládu. Moje jí běžně psí granule. Dneska zkusila i morčecí
Ale tu jí manžel vyšťoural z pusy. Je na to nějaký háklivý ![]()
@Antonie Bolavá : granule jsou taky dobrý
naší fence vaříme maso, takže okusování moc neřeším. Vařím jim jeden kousek masa a pak je podělím
kus do misky a kousínek do mixu
Holky našla jsem tu prskavku http://www.toplekar.cz/…yhorele.html?…
@socina píše:čokošku pro psa jsem sama žrala ve velkém
@eetel : naše holka neustále něco požírá![]()
Ty prskavky mě dostaly.
Jinak ve slově františek by stačilo malé písmenko, takhle je ten název diskuse poněkud zavádějící.
@socina píše:
Holky našla jsem tu prskavku http://www.toplekar.cz/…yhorele.html?…
koukám jako blázen. Prskavky mi nesmí k dětem.
Však to vyprávěl náš patolog na zdrávce, že rozdrolit a vypít praskavky je zaručená sebevražda
Tož to… volala jsem do nemocnice na pohotovost a paní doktorka mi řekla, že z 99% se nic nestane, že by toho musel sníst kvanta… zeptala se jestli už jako teď pálíme františky a popřála mi hezké Vánoce
ne, dala mi číslo na toxikologii a řekla, že jestli chci, tak tam pro svůj klid můžu zavolat, ale že by měl malý být v pohodě…
telefonát na toxikologii… Než začali odpovídat na můj dotaz, tak jsem musela nadiktovat jméno+rodné číslo+zdravotní pojišťovnu malého… pak chtěla paní vědět kolik toho snědl, když jsem řekla že nevím, že trochu, tak chtěla vědět kolik gramů
pak jsem si vyslechla 5 minutovou přednášku o tom co františci obsahují a jak se vyrábí
pak začala rozebírat jednotlivé složky, kolik že je tam toho % a jaká by na to mohla být alergická reakce a jaká je pravděpodobnost… to mě opravdu uklidnilo ![]()
nemohla jsem tak dlouho volat, řekla jsem to paní a ve finále mi řekla, že měli případ kdy stejně staré dítě snědlo několik františků a nebylo mu nic…
Nevím jestli máte někdo stejné zkušenosti z telefonátu na toxikologii, ale po dnešku vím, že když budu chtít něco opravdu IHNED řešit, tak tam nevolám protože google je rychlejší ![]()
Malý furt fšechno oblizuje, strká do pusy a jí a žádná police či skříňka doma není dostatečně vysoká či nepřístupná, takže jdu asi googlit a psát seznam bezpečných a nebezpečných věcí
díky za info o prskavkách…