Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebylo to asi úplně košér. Já bych na to šla asi přes umělé oplodnění, být v tvé situaci, ale to je přeci také podvod. Ale bez dítěte bych nebyla. Nechápu ty jedovaté komentáře, když se podívám na rozvodovost, na to a kým jsou některé ženy schopny žít a celý život si nechat nadávat, nebo se nechat tlouct. Kolik dětí má fungujícího biologického otce, který je zároveň úžasný manžel..No myslím, že moc ne.. Naši jsou sice spolu, ale že by to byl nějaký úžasný vzor fungující rodiny, to také ne, a 80% kamarádek má rodiče rozvedené, a kdo říká, že si zadavatelko nemůže najít nebio tatínka.
Já bych to ututlala.
Přikláním se k názoru, požádat otce dítěte o schůzku a říct mu to. Už z toho důvodu, kdyby ho syn v dospělosti vyhledal, tak aby měl aspoň tušení o co jde (otec dítěte). Nezmiňovala si podporu své rodiny, ale může opravdu nastat situace, kdy se s tebou něco stane a syn bude najednou (poloviční) sirotek. Už z tohoto důvodu je důležité, aby o sobě věděli. Nemusí se vídat. Já mám ke svému otci výhrady za jeho chování v mém dětství a dospívání, ale dnes po smrti mámy jsem sakra ráda, že mi jeden rodič zbyl.Na druhou stranu jeho reakce můžou být různé od zděšení a odporu až po chuť se synem navázat vztah (až se mu to uleží).
Já bych to řekla otci, ve vhodný čas i synovi. Oba mají na to právo. Před dvěma lety za mnou takhle přišel nevlastní bratr. Maminka mu v jeho 18 letech řekla pravdu… předtím si myslel, že tata umřel
a podle toho co mi řek, ho to dost mrzelo, že nepoznal otce… no teď už ví jakej je náš tatík
není o co stát, ale my dva si rozumíme a máme se rádi ![]()
A chlapa teda nelituji… podle toho co zakl. psala je to stejná trubka jako ona ![]()
Hodně štěstí
![]()
No tak dítě jsi chtěla, otec asi ne, jinak by netrval na té antikoncepci, počítám. Čili výsledek mi přijde v pořádku. Pokud chceš čistější svědomí, můžeš to leda otci dítěte oznámit. Koneckonců vzhledem k tomu, že po něm nic nechceš, bude skutečně záležet jen na něm, pokud by se případně chtěl se synem setkat. Za sebe já bych to udělala a to ne ani tak kvůli tomu otci (pánové prominou), ale hlavně s ohledem na syna.
Až se totiž syn jednou zeptá, raději bych věděla, zda případně ze strany otce vůbec existuje nějaká touha se s dítětem setkat. Nedovedu si představit, že bych to třeba napřed řekla dítěti, to chtělo otce poznat, načež bych teprve kontaktovala otce a nedejbože se dozvěděla, že s dítětem nechce mít nic společného. Nedovedu si představit, jaké by to pak bylo dítěti říkat.
To už mi přijde vůči dítěti šetrnější, pokud by to tak ze strany otce bylo, dítěti to v klidu rovnou vysvětlit, jakmile se zeptá, prostě nevzbuzovat v něm nějaké falešné naděje. Prostě normálně říct, že tatínka má, ale tatínek má svoji rodinu a žije si svůj život. Ale že rodičem je prostě ten, kdo se o dítě stará, tedy on má sice jen maminku, ale ta se mu pokusí vždycky nahradit i tatínka. Nebo si společně nějakého tatínka najdou.
K zakladatelce:
jde o trestný čin poškození cizích práv, ale nikdo tě za něj v téhle české pakárně trestat nebude.
Aspoň, že jsi tak slušná, že po otci nic nechceš. Jsou případy, kdy matka vědomě nasadí manželovi domů kukačku, nechá ho vytvořit si k dítěti vztah, pak ho kopne do zadku, oddělí od dítěte a vymáhá po něm alimenty trestním oznámením… Proti takové jsi ještě světice a dostaneš se do nebe ![]()
Pokud bys to chtěla nějak napravit, pak bys nadále neměla po otci nic chtít (a nahradit jeho vyživovací povinnost svým přičiněním), ale měl by o dítěti vědět. Horší je to s dítětem, pokud otec nebude stát o kontakt, tak dítě sice má na otce právo, ale těžko ho zajistíš.
@kdochcekam píše:
Mě spíš zajímá, jestli je jako člověk, který tydle příspěvky vymejšlí nějak placenej nebo jako to má jen jako formu nějaké terapie nebo sedí vážně v nějaké redakci a od rána tohle vymejšlel, lupnul to semka a čeká na honorář?
Honorar bude, az tenhle a pak dalsich x pribehu, na ktere ceka a ktere mu sem uzivatelky ochotne samy napisou, odevzda v redakci a otisknou to jako „pribeh ze zivota“ - kterych je plne Prekvapeni a podobne
Vzdy je tam „autor - redakce“ ![]()
Inspirace zadara a bez prace ![]()
@canaglia píše:
K zakladatelce:
jde o trestný čin poškození cizích práv, ale nikdo tě za něj v téhle české pakárně trestat nebude.
Aspoň, že jsi tak slušná, že po otci nic nechceš. Jsou případy, kdy matka vědomě nasadí manželovi domů kukačku, nechá ho vytvořit si k dítěti vztah, pak ho kopne do zadku, oddělí od dítěte a vymáhá po něm alimenty trestním oznámením… Proti takové jsi ještě světice a dostaneš se do nebe
Pokud bys to chtěla nějak napravit, pak bys nadále neměla po otci nic chtít (a nahradit jeho vyživovací povinnost svým přičiněním), ale měl by o dítěti vědět. Horší je to s dítětem, pokud otec nebude stát o kontakt, tak dítě sice má na otce právo, ale těžko ho zajistíš.
Podle mě nejde. Soudy několikrát vyslovily názor, že narození zdravého dítěte nelze považovat za újmu, zvláště, když dotyčný souložil dobrovolně. ![]()
Tady se někdo nedívá na Ulici
Ne vážně, ale zrovna pdobně se to řeší a diskuzi „Ulice“… Ta Jindra od něj taky nic nechce a jak mu to řekla, tak jak se pak cítí ten chlap že.. Rodina „rozbitá“ a nikdo není až tak spokojený
Jasně je to jen film…
Ale vezmeme-li v úvahu, že mu to řekne, tak co asi ten chlap udělá… a) nic…b) bude se s nim chtít stýkat… A to s tím stykem neututlá věčně.. Takže se to dozví i rodina a to už asi jeho manželka nevezme nejlépe, že ji podváděl a to spolu už určitě nějaké děti měli…Takže rodina rozbitá..
pak je tady varianta druhá a to ta, že mu prostě neřekneš nic.. budeš ho brát pouze jako „dárce“ spermatu… A svému dítěti prostě řekneš, že otce neznáš a hotovo… Nezávidím ti tu situaci ale takových situací je docela dost ![]()
Pouze můj pohled a s nikým se nehádám ![]()
Otec má právo vědět, že má dítě, jak pošetilé je si myslet, že při nechráněném styku s otcem čtyř dětí nemůžeš otěhotnět
, dítě má právo na otce, minimálně na výživné, je jedno, jak vzniklo.Otci bych to oznámila.
@Bábrdl píše:Že soudy vyslovily nějaký názor, ještě neznamená, že je správný. U dítěte je to celkem jasné, tím, že uvedla někoho v omyl, způsobila dítěti újmu na právu na péči, znalost, výživu a styk s biologickým rodičem, na zachování identity a rodinných vztahů. To jaksi újma je. U otce je to složitější. Vznikla jak újma na právech (rodinný život, právo na péči o to dítě), tak újma na majetku, pokud by požadovala alimenty. A ze zákona, každý je povinen jednat poctivě, nezákonné jednání nepožívá právní ochrany. Uvidíme, máme teď jeden podobný případ na Ústavním soudu, prozatím nás vyhodili s tím, že se nelze domáhat potrestání v trestním řízení, protože to je doména státu (pro který tyhle svinstva zjevně jsou ok), a máme se domáhat práv v civilku. To teď zkoušíme, samozřejmě to vede k tomu, že ani civilkem nebude možné se domoci práv, tak to zase předhodíme Ústavnímu soudu k posouzení, co s tím, když to nejde ani civilkem, ani trestním, jak tedy jsou ta ústavní práva chráněna. No a když to zase shoděj, tak s tím půjdeme k ESLP a pokusíme se opřít o rozhodnutí německého Ústavního soudu.
Podle mě nejde. Soudy několikrát vyslovily názor, že narození zdravého dítěte nelze považovat za újmu, zvláště, když dotyčný souložil dobrovolně.
@canaglia píše: Že soudy vyslovily nějaký názor, ještě neznamená, že je správný. U dítěte je to celkem jasné, tím, že uvedla někoho v omyl, způsobila dítěti újmu na právu na péči, znalost, výživu a styk s biologickým rodičem, na zachování identity a rodinných vztahů. To jaksi újma je. U otce je to složitější. Vznikla jak újma na právech (rodinný život, právo na péči o to dítě), tak újma na majetku, pokud by požadovala alimenty. A ze zákona, každý je povinen jednat poctivě, nezákonné jednání nepožívá právní ochrany. Uvidíme, máme teď jeden podobný případ na Ústavním soudu, prozatím nás vyhodili s tím, že se nelze domáhat potrestání v trestním řízení, protože to je doména státu (pro který tyhle svinstva zjevně jsou ok), a máme se domáhat práv v civilku. To teď zkoušíme, samozřejmě to vede k tomu, že ani civilkem nebude možné se domoci práv, tak to zase předhodíme Ústavnímu soudu k posouzení, co s tím, když to nejde ani civilkem, ani trestním, jak tedy jsou ta ústavní práva chráněna. No a když to zase shoděj, tak s tím půjdeme k ESLP a pokusíme se opřít o rozhodnutí německého Ústavního soudu.
Vedle toho to zkusíme dostat do zákona.
To chápu, ale dokud to nedostanete do zákona, tak to trestný čin prostě není.
Navíc, i kdyby to TČ byl, velmi těžko se bude prokazovat úmysl. Musela by se před každým stykem podepisovat smlouva.
@Bábrdl píše:
To chápu, ale dokud to nedostanete do zákona, tak to trestný čin prostě není.Navíc, i kdyby to TČ byl, velmi těžko se bude prokazovat úmysl. Musela by se před každým stykem podepisovat smlouva.
Načti podvod a poškození cizích práv. Ošetřeno to je, ale nikoliv tak posuzováno. Jo, úmysl je oříšek, ale pokud se bezelstně přizná, dokonce uvede podmínky té dohody s tím kukaččím tátou, nebo v případě zakladatelky to někam napíše a vyjde to najevo, případně by byl důkaz o ujištění o braní HA a v záznamech pojišťovny nic, no jde to, ale je to dřina. Minimálně by to mohlo odrazovat od těchto ne úplně mravných počinů.
On je trochu problém i v tom, že není právně přípustné, aby si žena řekla o oplodnění a smluvně se zavázala, že pro dítě výživné chtít nebude. I když do jisté míry to o. z. umožňuje „nežijí li rodiče spolu a nedohodnou-li se na plnění vyživovací povinnosti, určí ji soud“. Takže pokud by se rodiče dohodli, že nic od otce nechce, soud by se vůbec dle tohoto ustanovení neměl výživným zabývat. Posouzení takové dohody z pohledu zájmu dítěte připadá v úvahu pouze při rozvodu manželství - takže v tomhle je třeba právo manželského dítěte na výživu teoreticky chráněno lépe, ale soudy stejně zákony nezajímají a zrušily by i dohodu nesezdaných partnerů pod heslem - my víme nejlépe, co je pro dítě nejlepší. Kdyby takové dohody respektovaly, pak by dámy lépe sháněly dárce semene, jen se obávám, že by se tím roztrhl pytel (myšleno obrazně).
A co druha strana..myslim synka. Co kdyz mu mama rekne pravdu, on vyhleda otce a ten ho odkopne zcela hnusnym zpusobem? Ja nevim je to prekerka co muze ublizit mnoha lidem bez ohledu na to, na co ma kdo pravo. V podstate si zakladatelko rozhodla sama za dva lidi ![]()
@canaglia píše:
Načti podvod a poškození cizích práv. Ošetřeno to je, ale nikoliv tak posuzováno. Jo, úmysl je oříšek, ale pokud se bezelstně přizná, dokonce uvede podmínky té dohody s tím kukaččím tátou, nebo v případě zakladatelky to někam napíše a vyjde to najevo, případně by byl důkaz o ujištění o braní HA a v záznamech pojišťovny nic, no jde to, ale je to dřina. Minimálně by to mohlo odrazovat od těchto ne úplně mravných počinů.
On je trochu problém i v tom, že není právně přípustné, aby si žena řekla o oplodnění a smluvně se zavázala, že pro dítě výživné chtít nebude. I když do jisté míry to o. z. umožňuje „nežijí li rodiče spolu a nedohodnou-li se na plnění vyživovací povinnosti, určí ji soud“. Takže pokud by se rodiče dohodli, že nic od otce nechce, soud by se vůbec dle tohoto ustanovení neměl výživným zabývat. Posouzení takové dohody z pohledu zájmu dítěte připadá v úvahu pouze při rozvodu manželství - takže v tomhle je třeba právo manželského dítěte na výživu teoreticky chráněno lépe, ale soudy stejně zákony nezajímají a zrušily by i dohodu nesezdaných partnerů pod heslem - my víme nejlépe, co je pro dítě nejlepší. Kdyby takové dohody respektovaly, pak by dámy lépe sháněly dárce semene, jen se obávám, že by se tím roztrhl pytel (myšleno obrazně).
Já tě chápu, ale dokud to nebude v zákoně, nebo alespoň nebude někdo odsouzen, TČ to není.
Jistě, můžeš si myslet, že potrat provedený ve zdravotnickém zařízení naplňuje skutkovou podstatu vraždy (a řada lidí si to i myslí), ale zkrátka to tak podle práva není. ![]()
@Bábrdl píše:
Já tě chápu, ale dokud to nebude v zákoně, nebo alespoň nebude někdo odsouzen, TČ to není.Jistě, můžeš si myslet, že potrat provedený ve zdravotnickém zařízení naplňuje skutkovou podstatu vraždy (a řada lidí si to i myslí), ale zkrátka to tak podle práva není.
To je trochu rozdíl, zákon výslovně umožňuje dítě do určitého věku zabít.