Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@alifie píše:
Za pár let vychytáte taky.
díky
ono to zase bude o něco lepší až nebudu kojit
@sibi píše:
díkyono to zase bude o něco lepší až nebudu kojit
A až se tělu po půl roce podaří vyloučit jedy z očkování
(U nás kojení x nekojení nemělo viditelný vliv.)
@alifie už jsme si to dovezli z porodnice, já to mám taky od mala, jen pubertou mi to zmizlo a těhu zase objevilo
@sibi píše:
@alifie už jsme si to dovezli z porodnice, já to mám taky od mala, jen pubertou mi to zmizlo a těhu zase objevilo
@peggy.sl píše:
@berry4
naše báby a dědové očkovaní nebyli..tak třeba proto neměli AE..ani můj táta nebyl očkován a to není nikterak starý.
Syn.byl.naočkowaný. hned. w.porodnii(já. to. tenkrát. ještě. tolik. neřešila)a. AE. dostaluž.we.Dwou.týdneh,trwalo.rok.než. mu. zmiznul. Malá. očkowaná. nebyla. a.zatím. má. krásnou. pokožku. tak. newím. že.by.oprawdu.jen.náhoda…
a. očkowat.ji.pro.jistotu. raděj. nebudu… ![]()
@Barush píše:
Syn.byl.naočkowaný. hned. w.porodnii(já. to. tenkrát. ještě. tolik. neřešila)a. AE. dostaluž.we.Dwou.týdneh,trwalo.rok.než. mu. zmiznul. Malá. očkowaná. nebyla. a.zatím. má. krásnou. pokožku. tak. newím. že.by.oprawdu.jen.náhoda…a. očkowat.ji.pro.jistotu. raděj. nebudu…
Dcerka dostala atopák po hexe, syn očkovaný není a též má pokožku jak z alabastru.
@Elke píše:
To není pravda.Kdysi jsem se účastnila očkovací studie (žloutenka B). Na vedlejší účinky je formulář, v kterém jsou jasně stanovená kritéria - vyrážka, reakce v místě vpichu, teplota…plus doba, po jaké se komplikace vyskytla. Takže žádný ukopnutý palec.
Výsledky se navíc sledují jen v předem určovaných intervalech, kdy se zároveň třeba odebírají vzorky krve a moči, takže jestli komplikaci uvedenou ve formuláři přiřadí vakcíně nebo ne je v podstatě jen na metodice vyhodnocování.
Tak to nevím, kdy a kdo ji prováděl. Studie, na kterých jsme se podíleli, vyžadovaly udání VŠECH zdravotních zmen a potíží-spustila se rýma, dostali anginu, průjem, zvracení, bolela je hlava (ač se den před tím mohli opít), ukopli si palec (opravdu) a pak se zjišťoval kontext a zda existuje riziko, ze lze daný symptom připsat léku nebo vakcine. Proto mate v pribalovych informaci ty šílené seznamy vedlejších účinku, ac je měl ježdění tisíce a kdo ví z čeho vůbec.
@Boomer píše:
Studie efektivity provadena vyrobcem ma pramalou vahu. Asi tak jako se zjistilo, kolik let se matlo pri efektivite komponentu M v MMR, jak si vyrobce falesne zvysil efektivitu pouzivanim jinych testu. Ale verejne se o tom nemluvi, neni treba sirit paniku.H1N1 je zrovna docela problematicke ockovani, momentalne se vi o rade problemu, ktere s nim souvisi. A prave proto bylo v USA pridano potichu a nenapadne do sezonni chripky. Lidi porad naivne utikaji pro ocko na chripku, ale tu praseci nechteji (prilis moc negativnich informaci). Vetsinou se ani po pichnuti nedozvi, ze dostali bonus.
Neprováděl ji vyrobce
@colafit píše:
Ne, a proto tvrdím, že pokud jde o očkování, tak neefistuje objektivní vědecká studie a člověk/rodiče se musí spolehnout na vlastní rozum a intuici.Podotýkám, že já základní očkování dávám, ale vydobila jsem si pro své děti individuáální očkovacíplán a rozhodně nehodlám očkovat chřipku, neštovice, pneumokoky, rotaviry a podobné nesmysly, kterými nás ládují v reklamách a v důsledku nichž děláme z dětí jehelníčky.
Chápu. Před očima mi umírala 4 dny holcicka stará osm měsíců na pneumokokovou meningitidu. Plakali nad ni rodiče i personál oddělení, i já, a bylo to pro me velké trauma. Je to nekolik let, ale vidim ji stale zive v barvach. Pneumokokovou vakcínu tudíž určitě dam.
Rotaviry i neštovice nedám, jsou spis nepohodlné, nez nebezpečné, chřipku dam dle uvážení a kontextu, tu klidně vůbec ne. Mějte se.
@alifie píše:
@sibiMilá sibi, s atopickým exémem se už dokážu vyrovnat, už víme, co smíme a co ne, kůži kluci zřejmě budou mít téměř v pořádku, pokud nedostanou další očkování.
(Akorát že udržet kůži bez exému je zatraceně finančně náročné.) Mnohem víc mě však se. e očkováním opakovaně vyvolávaný zánět mozku (projevující se encefalitickým pláčem) během prvních tří let života! Nevím, co všechno se při tom v mozku mohlo podělat, ani jak se to při další zátěži projeví.
Víš alifie, s tím AE - má nyní tříletá dcera (naočkována už v porodnici TBC) ho dostala po šestém měsíci, když jsme začli s příkrmy a můj tří a půl měsíční syn (plně kojený, neočkovaný ničím) ho má od dvou měsíců… Za něco může také genetika a znečištěné prostředí, nejen očkování.
PS: nejsem přívržencem (ale ani přísným odpůrcem) očko. Zlatá střední cesta.
Můžeš ale tvrdit, že kdyby byla naočkovaná, že by to nechytla, popř. že by se to vyvýjelo jinak?
Já nejsem příznivcem tvrzení, že za vše může očkování. Myslím si, že to nejspíš přispěje k rozjetí, ale časem by mohlo být spouštěčem cokoliv jiného. Ale stejně tak nejsem úplně přesvědčená o tom, že naočkované děti (zvlášť v případech virů, které mutují a jejich milion odrůd) jsou 100% chráněny.
Pak je třeba posoudit, zda to očkování nepřinese víc neplechy než užitku, a to je bohužel/bohudík na rodičích, protože doktoři (čest výjimkám) pod vlivem farmaceutických firem ti navykládají cokoliv.
@umea píše:
Chápu. Před očima mi umírala 4 dny holcicka stará osm měsíců na pneumokokovou meningitidu. Plakali nad ni rodiče i personál oddělení, i já, a bylo to pro me velké trauma. Je to nekolik let, ale vidim ji stale zive v barvach. Pneumokokovou vakcínu tudíž určitě dam.
Rotaviry i neštovice nedám, jsou spis nepohodlné, nez nebezpečné, chřipku dam dle uvážení a kontextu, tu klidně vůbec ne. Mějte se.
Ještě doplním (prosím, nemyslím to jmenovitě), že nejsou dobrým rádcem ani hysterické rady matek na diskusních forech.
@umea píše:
Jen dotaz: prokazalo se, ze to byl typ, ktery je zahrnuty ve vakcine? Navic se po vakcinaci muze stat (mam info od lekare), ze se telo hur ubrani typum, co ve vakcine nejsou a ty se jeste k tomu stavaji agresivnejsimi. ![]()
Tak je to i u černého kašle. U lidi se rozvine ten, ktery neni ve vakcíně.
@kaštinka píše:
Tak je to i u černého kašle. U lidi se rozvine ten, ktery neni ve vakcíně.
To je obecne problem vakcinace, priroda nema rada prazdny mista, potlacil se hemofilus, rozsirily se pneumokokove. Tak je to porad dokola.