Mám hrozný strach a nemůžu se s tím smířit - očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6806
25.8.12 22:03
@kaštinka píše:
Tak je to i u černého kašle. U lidi se rozvine ten, ktery neni ve vakcíně.

Ve vakcíně žádný černý kašel není :mrgreen: (to je nemoc) Je tam hemaglutinin, pertactin a pertus. anatoxin Bordetelly (to je původce)…
Možná jsi myslela parapertussi - to je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
26.8.12 00:34
@colafit píše:
Můžeš ale tvrdit, že kdyby byla naočkovaná, že by to nechytla, popř. že by se to vyvýjelo jinak?Já nejsem příznivcem tvrzení, že za vše může očkování. Myslím si, že to nejspíš přispěje k rozjetí, ale časem by mohlo být spouštěčem cokoliv jiného. Ale stejně tak nejsem úplně přesvědčená o tom, že naočkované děti (zvlášť v případech virů, které mutují a jejich milion odrůd) jsou 100% chráněny.
Pak je třeba posoudit, zda to očkování nepřinese víc neplechy než užitku, a to je bohužel/bohudík na rodičích, protože doktoři (čest výjimkám) pod vlivem farmaceutických firem ti navykládají cokoliv.

S nejvetsi pravdepodobnosti by vakcina k prevenci jeji nemoci pomohla; navic bylo to v dobe, kdy se vakcina musela platit. Kvuli temto detem se vakcina zahrnula do pojisteni, prave kvuli nim.
Kazdy by se mel rozhodnout podle faktu, a vlastniho rozumu (pokud nejaky ma). Lide, co jsou fanaticky presvedceni, ze lekari jsou spolkem kupliru kterym jde jen o penixe, a ockovani je globalni spiknuti farmaceutickych firem a vlad proti zdravi, nepresvedci NIC, zadna studie, nazor, ci zkusenost. Je to cosi jako diskuse mezi vericimi a ateisty.
Ty vakciny se vyvinuly prave pro to, ze stejne jako ja, se dalsi lide nechteli divat na utrpeni ci smrt deti a nestesti jejich rodicu v pripade infekci. Statistiky umrtnost ideti do jednoho roku mluvi jasne, v rozvojovych zemich, kde se neockuje, je pricina smrti c1 infekcni choroby. Na zapade vrozene vady. Nemyslim si, ze clovek musi byt hystericka matka, aby nechtel videt sve dite umrit na infekci, ktere lze predejit jednoduchym ockovanim.

Příspěvek upraven 26.08.12 v 00:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
26.8.12 00:45
@asha píše:
Jen dotaz: prokazalo se, ze to byl typ, ktery je zahrnuty ve vakcine? Navic se po vakcinaci muze stat (mam info od lekare), ze se telo hur ubrani typum, co ve vakcine nejsou a ty se jeste k tomu stavaji agresivnejsimi. :?

Existuje 90 serotypu pneumokoka. Jen malo z nich zpusobuje agresivni meningitidu, ale ty, co ano, jsou ve vakcine zahrnute. Lide, co se venuji verejnemu zdravi, nejsou vetsinou uplni hlupaci, a vyviji vakciny, co maji spise smysl, nez naopak.
Jak jsem psala vyse, zaryte ‚popirace‘ nic nepresvedci, vyberou si jen vlastni „fakta“ a argumenty a je jedno, kdo co jineho rika. me stacilo videt umrit jedno dite na pneumokoka - i jedno je moc, abych videla smysl v prevenci teto infekce. Ze to nekomu nepripada jako argument, je samozrejme jeho pravo; ja hovorim sama za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
26.8.12 02:10
@berry4 píše:
Jo holky, jedno je jisté.
Kdyby se tady vyskytla epidemie, jako je to třeba v již zmińované Africe běžná věc, protože tam na očkování ty peníze nemají a očka jsou dotována ze sbírek a nadačních fondů, chci vidět jednu každou z vás, jestli nechát raději své dítě umřít, nebo naočkovat.
Tam chodí zástupy lidí za očkováním i dny cesty pěšky, protože pro ně je to otázka života a smrti.
Vy se spoléháte na to, že u nás a v okolních zemích bylo plno nemocí vymíceno, nebo minimalizováno. Proč toho teda nevyužít a pod rouškou relativního bezpečí vyvolávat do světa, že očko je škodlivé…
Jenomže existuje něco, jako je migrace.
Odkudkoli kamkoli.
A jsou země, kde je ta prevence na oprvdu nízké úrovni. A člověk nikdy neví, kde a za jakých okolností se s kým setká.
Nepatřím mezi oportunistické zastánce očkování, leccos mi taky nevyhovouje, ovšem pro relativní bezpečí mi vedlejší účinky přijdou menší, než to, co dácháme, jíme, radioaktivita, zplodiny …to bohužel zcela ovlivnit nemohu a jsem nucená v tom dnes a denně žít.
Apropos ještě jeden dovětek- to vaše neustálé omílání, že AE je způsoben očkováním… Je zajímavé, že naše báby a dědové tohle neměli, nebo v tak minimální míře, že se to tenkrát ještě ani nijak nejmenovalo a očkovalo se mnohem horšíma vakcínama, než jsou dnes.
Ale proč to nesvést na očkování? Pořád lepší, než to umět pojmenovat všemi vlivy, ve kterých žijeme a které nám pokolení od pokolení degenerují DNA a imunitní systém…

Treba v Africe neprobiha vzdycky ockovani idylicky zastupem lidi, cekajicimi na vakcinu. Ono se tam totiz ockuje i pod tlakem, a nejsou to vyjimecne pripady.

@berry4 píše:
@peggy.sl povinně se začalo s očkováním v r. 1946- proti záškrtu, na který umíralo mnoho dětí. Do 10 ti let byl takřka vymýcen
od r. 1958 přibyl černý kašel
od r. 1960 nastoupila dětská obrna
odr. 1969 spalničky, taktéž razantní úbytek
Moje maminka se narodila v roce 1946 a všechna tato očkování prodělala.

A tenhle rozvrh tady porovnavame s tim, co dostavaji dnesni deti? Na co vsechno jsou ockovane, kdy a v jakych kombinacich? To se prece vubec porovnavat neda.

@umea píše:
Neprováděl ji vyrobce

O ktere studii ted mluvime?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
26.8.12 02:19
@BellinkaX píše:
Ve vakcíně žádný černý kašel není :mrgreen: (to je nemoc) Je tam hemaglutinin, pertactin a pertus. anatoxin Bordetelly (to je původce)…
Možná jsi myslela parapertussi - to je něco jiného.

Tim myslela autorka cerny kasel. ;) A psala tusim zhruba o tomhle:

Now the vaccine uses only a few select parts of the cell, from which your body learns to detect and fight off infection. But previous research has shown that in certain strains of whooping cough, those parts of the cell have genetic differences that the vaccine doesn't target. And since the new vaccine was introduced, those variants have become more common.

They say the vaccine is better at targeting some strains of the bacterium responsible for whooping cough, Bordetella pertussis, and that's allowing other strains to flourish.

http://www.npr.org/…in-australia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.8.12 05:55

@Boomer prosimtě přečti si vše, vytahuješ věci z kontextu.
Já nesrovnávala, jen uvedla datumy, odkdy se zavedlo povinné očkování. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
26.8.12 11:09

Škoda, že si nekteří diskutéři mysli, že mohou nazývat neočkující za hysterické jedince. Něco v tom smyslu jsem se před chvíli dočetla. Kde se točí peníze a je velky politicky tlak, nelze věřit, že očkování je ve prospěch ockovaneho. Lidé, kteří neockuji sve děti, maji o ne strach. A oprávněný. Lze budovat dítěti imunitu i jinak nez chemickým kokteilem. Bohužel stát z nějakého důvodů chce jen tu chemii. Jsou tu i jine léčebné postupy- homeopatie, urinoterapie, gemmoterapie, aromaterapie, čínská medicína… Proc je tedy možná jen jedna cesta nařízena? Kde je individualita jedince? A co pak ti lékaři, kteří studují take očkování a došli k tomu, že neni účinné, jak se prezentuje a v mnoha pripadech dochází k poškozeni dítěte? Ti, co neockuji, denne se vším ohledne vakcinace zabývají a jejich argumenty tak maji silu, proto se bohužel musi potýkat i s nařčením, že nejsou normální, že by nemeli mít děti, jsou hystericti apod. Maminky, přece právě my bychom měli stát při sobe. Státu se rozeštvávání lidi vždy moc hodilo.

• Citovat
  • Upravit
145
26.8.12 11:11
@kaštinka píše: Škoda, že si nekteří diskutéři mysli, že mohou nazývat neočkující za hysterické jedince. Něco v tom smyslu jsem se před chvíli dočetla. Kde se točí peníze a je velky politicky tlak, nelze věřit, že očkování je ve prospěch ockovaneho. Lidé, kteří neockuji sve děti, maji o ne strach. A oprávněný. Lze budovat dítěti imunitu i jinak nez chemickým kokteilem. Bohužel stát z nějakého důvodů chce jen tu chemii. Jsou tu i jine léčebné postupy- homeopatie, urinoterapie, gemmoterapie, aromaterapie, čínská medicína… Proc je tedy možná jen jedna cesta nařízena? Kde je individualita jedince? A co pak ti lékaři, kteří studují take očkování a došli k tomu, že neni účinné, jak se prezentuje a v mnoha pripadech dochází k poškozeni dítěte? Ti, co neockuji, denne se vším ohledne vakcinace zabývají a jejich argumenty tak maji silu, proto se bohužel musi potýkat i s nařčením, že nejsou normální, že by nemeli mít děti, jsou hystericti apod. Maminky, přece právě my bychom měli stát při sobe. Státu se rozeštvávání lidi vždy moc hodilo.

kašti, hezky řečeno :hug: :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
26.8.12 14:49

Já osobně si myslím, že jsem normální myslící osoba, která ke svému rozhodnutí nepotřebuje agitku ani z jedné strany a popravdě řečeno, mi není milá ani reklamní masáž ve smyslu „když nenaočkuji své dítě, tak umře“, ani neustálé přesvědčování neočkujících matek a jejich poslání všechny kolem sebe přesvědčit o jejich pravdě. Jestli očkovat nechcete, tak je to vaše rozhodnutí i s případnými následky, stejně tak jako je věc rodičů, co očkují. I oni musejí do toho jít s tím, že za to ponesou odpovědnost. Takže nevidím důvod, proč by zrovna maminky měly stát při sobě, když spolu nesouhlasí. Nebudu přebírat něčí názor jen, protože je to maminka tak jako já.

@kaštinka píše: Škoda, že si nekteří diskutéři mysli, že mohou nazývat neočkující za hysterické jedince. Něco v tom smyslu jsem se před chvíli dočetla. Kde se točí peníze a je velky politicky tlak, nelze věřit, že očkování je ve prospěch ockovaneho. Lidé, kteří neockuji sve děti, maji o ne strach. A oprávněný. Lze budovat dítěti imunitu i jinak nez chemickým kokteilem. Bohužel stát z nějakého důvodů chce jen tu chemii. Jsou tu i jine léčebné postupy- homeopatie, urinoterapie, gemmoterapie, aromaterapie, čínská medicína… Proc je tedy možná jen jedna cesta nařízena? Kde je individualita jedince? A co pak ti lékaři, kteří studují take očkování a došli k tomu, že neni účinné, jak se prezentuje a v mnoha pripadech dochází k poškozeni dítěte? Ti, co neockuji, denne se vším ohledne vakcinace zabývají a jejich argumenty tak maji silu, proto se bohužel musi potýkat i s nařčením, že nejsou normální, že by nemeli mít děti, jsou hystericti apod. Maminky, přece právě my bychom měli stát při sobe. Státu se rozeštvávání lidi vždy moc hodilo.
  • Citovat
  • Upravit
29577
26.8.12 15:39

@colafit přesně tak. Ono očkování svůj význam má, je jen na matce, jak se rozhodne, následky si s sebou nese každá ze stran :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
26.8.12 20:55

Svým příspěvkem jsem chtěla oborusit hrany u obou táborů a navíc upozornit na nesrovnalosti v oblasti ockovani, ktere jsou velmi patrné. Možná jsem i naivni, ale pořád věřím v porozumění. Většinová spolecnost je pozitivně naladena na očkování a v mediich (napr. i internet. clanky) je hon na rodiče neočkovaných dětí. Proto rodiče neočkovaných dětí argumentují a nezdá se mi, že by tlačili na ostatni očkující rodiče, aby toho nechali. A pokud můj předchozí příspěvek takto vyznel, nebylo to takto myšleno. Jde mi o toleranci. Tento stát sankcionuje ruznymi zpusoby za neočkování a to mi osobně velmi vadí. Navíc, kdyz jsem zjistila, jak posílit sobe a cele rodine imunitu přírodními neinvazivnimi cestami.
Navíc očkování způsobilo u starší dcery vážnou poruchu autistického spektra, pokud bychom se nesnazili denne na teto poruse fundovane pracovat, dcera skonci v budoucnu trvale na lecich (ritalin, concerta apod.). Tak se mě může i dotknout, kdyz v mediich bezi zavádějící informace o očkování a hlavne se jedna o rozeštvávání rodičů, resp. maminek, ktere by vzájemně mohly aspon v diskusich být k sobě ohleduplné, chapajici.

• Citovat
  • Upravit
colafit
26.8.12 21:17

Nemyslela jsem to na nikoho jmenovitě. Já mám opravdu v poslední době zkušenost, že jsou dva tábory, které jsou mají naprosto opačné názory a hají ty své do krve s nulovou tolerancí. Já jsem někde uprostřed a vadí mi ta netolerance z obou stran, protože ať je to jak je, tak všechny to děláme s vědomím, že děláme to nejlepší pro své děti.

• Citovat
  • Upravit
295
26.8.12 22:14
@colafit píše:
Nemyslela jsem to na nikoho jmenovitě. Já mám opravdu v poslední době zkušenost, že jsou dva tábory, které jsou mají naprosto opačné názory a hají ty své do krve s nulovou tolerancí. Já jsem někde uprostřed a vadí mi ta netolerance z obou stran, protože ať je to jak je, tak všechny to děláme s vědomím, že děláme to nejlepší pro své děti.

Jojo, tak pod tohle se mohu podepsat. Nezaložíme si spolu nějakou diskusi ? :lol:

@kaštinka píše: … Ti, co neockuji, denne se vším ohledne vakcinace zabývají a jejich argumenty tak maji silu, proto se bohužel musi potýkat i s nařčením, že nejsou normální, že by nemeli mít děti, jsou hystericti apod…

Víš, nezpochybňuji vaše argumenty a vážím si jak se zajímáte ale - z vlastní zkušenosti vím, že k tomu, abych si mohla udělat opravdu jediný SPRÁVNÝ názor na nějakou skutečnost (v tomto případě očkování) potřebuji především vzdělání a zkušenost. To, že si něco někde přečtu přeci nemohu přijmout ihned za pravdivé. Kolik z neočkujících maminek má vzdělání v biochemii? Ano, Hirte píše…a proč vlastně věřit víc Hirtemu…
Jinak musím říct, že jsem žádné rozeštvávání rodičů v médiích nezaznamenala a ani nějakého honu na neočkující rodiče. Ano, byla udělena jedněm (tedy vím jen o tomto jednom případu) rodičům pokuta za neočkování (zákonně) …ale napiš mi prosím, kolik z neočkujících rodičů ji dostalo?
V jednom se ale shodneme - v očkování by měla být větší svoboda, možnost volby. Alespoň částečné. Jenomže svoboda v sobě nese obrovský kus odpovědnosti a bylo by naivní ji od mnoha rodičů očekávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
26.8.12 22:23

To není špatný nápad…

Jinak já mám dost kamarádek chemiček. A kámoška, co je bichemička + bioložka rozhodně postup dnešních rodičů (sama má 2 děti a očkování ví fakt hodně) v neočkování neschvaluje. Samozřejmě se jí též nelíbí neskutečná očkovací lobby. Ono očkování je poměrně složitá materie, abychom si mohli udělat opravdu odborný pohled na věc, takže je to vždycky o tom, komu uvěříme víc nebo míň, o tom, čemu chceme věřit a o tom, kdo dokáže své argumenty lépe prodat. Dokud si samy neuděláme odbornou studii, tak s jistotou nemůžeme tvrdit, že je to tak či onak. Proto sttále opakuji, že všechny to děláme s tím, že je to to nejlepší pro naše děti a měly bychom se vzájemně tolerovat.

@Pé píše:
Víš, nezpochybňuji vaše argumenty a vážím si jak se zajímáte ale - z vlastní zkušenosti vím, že k tomu, abych si mohla udělat opravdu jediný SPRÁVNÝ názor na nějakou skutečnost (v tomto případě očkování) potřebuji především vzdělání a zkušenost. To, že si něco někde přečtu přeci nemohu přijmout ihned za pravdivé. Kolik z neočkujících maminek má vzdělání v biochemii? Ano, Hirte píše…a proč vlastně věřit víc Hirtemu…
Jinak musím říct, že jsem žádné rozeštvávání rodičů v médiích nezaznamenala a ani nějakého honu na neočkující rodiče. Ano, byla udělena jedněm (tedy vím jen o tomto jednom případu) rodičům pokuta za neočkování (zákonně) …ale napiš mi prosím, kolik z neočkujících rodičů ji dostalo?
V jednom se ale shodneme - v očkování by měla být větší svoboda, možnost volby. Alespoň částečné. Jenomže svoboda v sobě nese obrovský kus odpovědnosti a bylo by naivní ji od mnoha rodičů očekávat…
  • Citovat
  • Upravit
2153
27.8.12 08:42
@umea píše:
Tak to nevím, kdy a kdo ji prováděl.

Centrum očkování a cestovní medicíny v Hradci Králové, cca 8 let zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek