Mám hrozný strach a nemůžu se s tím smířit - očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.4.19 14:39

Tahle diskuze je už hodně stará, ale chtěla jsem se zeptat zakladatelky, jak se nakonec s tím vším strachem vypořádala. Řeším teď něco podobného. Díky.

• Citovat
  • Upravit
18304
24.4.19 17:01
@Anonymní píše:
Tahle diskuze je už hodně stará, ale chtěla jsem se zeptat zakladatelky, jak se nakonec s tím vším strachem vypořádala. Řeším teď něco podobného. Díky.

Nejsem zakladatelka, ale se strachem jsem bojovala hodně dlouho. Trvalo celkem asi rok, než jsme se rozhodli, co dál. První dcera měla před necelými 8 roky neurologickou reakci na hexu a tím to vše začalo. Bála jsem se pak očkovat, ale i těch nemocí. Nebylo to lehké období. Načetla jsem toho spoustu a dopisovala si dokonce i s výrobcem vakcín, se Súklem atd. Výsledek? Že jsem z toho stejně nebyla moudrá, abych si byla na 100% jistá. Takže stejně nakonec zvítězí intuice, osobní nastavení a hlavně osobní zkušenost. Je potřeba při rozhodování vzít v úvahu např. i imunitní systém členů rodiny (hlavně rodičů) i to, jak oni sami reagovali či reagují na očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
24.4.19 17:26

Ja nejdrive strach nemela, vypestoval to ve mne manzel, ktery ockovat nechtel nebo spis chtel ockovat pozdeji. Jenze ja se zaroven i bala, ze mala neco chyti a ze si to nikdy neodpustim. Nakonec jsme prvni davku hexy nechali dat na 5,5m a stalo se velke NIC. Trochu mela nateklou nozicko asi 2 dny, ale to byla cela reakce. Po druhe davce mela lehce zvysenou teplotu a par dnu trochu hure spala, ale pak pohoda. Doockovali jsme hexu a mela nasledovat MMR. A to je ziva vakcina. Zase jsem mela strach, chvilku to odkladala, pak byla mala nemocna, pak se jel na dovolenou, pak toto a tamto, pak zase nemoc a naraz bylo male 2 roky. Manzel chtel nechat naockovat, nez zacne pilova sezona, protoze podle jeho reserze by mohlo dojit k rozvoji alergie. Tak jsme vyuzili okynku, kdy byla mala pozitivne zdrava a nechali dat to obavane MMR a vis co se stalo? Absolutne nic. Ani zvysenou teplotu nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
24.4.19 17:35
@warita píše:
Ja nejdrive strach nemela, vypestoval to ve mne manzel, ktery ockovat nechtel nebo spis chtel ockovat pozdeji. Jenze ja se zaroven i bala, ze mala neco chyti a ze si to nikdy neodpustim. Nakonec jsme prvni davku hexy nechali dat na 5,5m a stalo se velke NIC. Trochu mela nateklou nozicko asi 2 dny, ale to byla cela reakce. Po druhe davce mela lehce zvysenou teplotu a par dnu trochu hure spala, ale pak pohoda. Doockovali jsme hexu a mela nasledovat MMR. A to je ziva vakcina. Zase jsem mela strach, chvilku to odkladala, pak byla mala nemocna, pak se jel na dovolenou, pak toto a tamto, pak zase nemoc a naraz bylo male 2 roky. Manzel chtel nechat naockovat, nez zacne pilova sezona, protoze podle jeho reserze by mohlo dojit k rozvoji alergie. Tak jsme vyuzili okynku, kdy byla mala pozitivne zdrava a nechali dat to obavane MMR a vis co se stalo? Absolutne nic. Ani zvysenou teplotu nemela.

No, co člověk, to jiná zkušenost. Nikdo to bohužel za nikoho nerozhodne no..Já se právě nejdřív vůbec nebála a potom, co se s dcerou po hexe dělo, už jsem se právě bála no..ale zas vidím kolem sebe děti, které to fakt nikterak nesebere a jsou po očkování kromě nějaké krátkodobé teplotky v pohodě. Takže Anonymní to má těžké, ale zas na druhou stranu to takhle asi měli skoro všichni, kdo si očkováním nebyli jisti - já vím, chabá útěcha, ale není v tom sama. Každý chce pro své dítě a i pro sebe to nejlepší..ale je i jasný, že se může ve svém rozhodnutí seknout, to je bohužel život. A to neplatí jen pro očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
24.4.19 17:48

@Evulina ja bych u druhatka pockala zase na tech 5-6m, to mi prijde jako dobra doba ockovat. Na 3m je to miminko tak malicke a ta davka vakciny obrovitanska.

Za nas to ocko probehlo uplne idealne a ted mame na nejaky cas klid.

PS: je dcera nakonec v pohode, nebo ma nejake dlouhodobe nasledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.4.19 17:17
@warita píše:
@Evulina ja bych u druhatka pockala zase na tech 5-6m, to mi prijde jako dobra doba ockovat. Na 3m je to miminko tak malicke a ta davka vakciny obrovitanska.

Za nas to ocko probehlo uplne idealne a ted mame na nejaky cas klid.

PS: je dcera nakonec v pohode, nebo ma nejake dlouhodobe nasledky?

Naštěstí to tehdy postupně vymizelo, ale trvalo to velmi dlouho, hlavně to nechutenství byl horor. Po asi 2 měsících bych řekla, že pak byla už ok, naštěstí teda. Ale tehdy se dávala hexa 3+1 s tím, že první 3 dávky se dávaly po měsíci od sebe, tak kdybych jí dala tehdy druhou dávku za měsíc od první, myslím, že by to mohlo skončit fakt blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek