Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jdukolem píše:
dítě je napojené na maminku, na její prožívání a energii, jestliže je maminka nervozní a neklidná a už předem „ví“, že budou komplikace tak prostě budou, když se pokusíš myslet pozitivně, komplikace nebudou..
U nás to bohužel nepomohlo, já byla před první hexou naprosto v klídku a reakce dcerky se mnou otřásla (po 2 hodinách po očkování najednou bledá, apatická, přestala broukat, v noci hlasitě vzdychala a mlátila rukama o matraci, snížený svalový tonus = v náručí jakoby „zhadrovatěla a klátila se“, 4 den po očku se přidalo velké nechutenství, u pití se odpojovala, usínala, ochablá ústa, začla hubnout) a reakce naší dr. na tu reakci také (doposud pečlivá dr. vše bagatelizovala, přičetla mému údajnému nedostatku mléka, i když mi prsa praskala a mlékem jsem měla zmáčené oblečení). Až dr. z očkocentra mi napsal, že to vypadá na postvakcinační encefalopatii.
To až od té doby jsem co se očkování týká úzkostnější, naopak právě do doby té „příhody“ jsem to vůbec neřešila a byla v klídku.
Samozřejmě, že je dítě na maminku napojené, ale v tomhle případě bohužel do hry vstupují i chemické látky, které vakcína obsahuje a tam bohužel často jen „klídek“ nepomůže.. ![]()
Jsem velmi ráda, že to pak u dcery po nějakém čase samo odeznělo, ale výsledek toho všeho byl a je ten, že se o očkování více zajímám a nevěřím všemu slepě bez informací..
Poslední dávku stačí dát do tří let. Nejspolehlivější způsob, jak se vyhnout komplikacím, je co nejlepší fyzický stav. Takže ideálně počkat na jaro/léto, kdy nebude ani žádná rýmička, ani nachcípaný nikdo v rodině.
@Evulina píše:
U nás to bohužel nepomohlo, já byla před první hexou naprosto v klídku a reakce dcerky se mnou otřásla (po 2 hodinách po očkování najednou bledá, apatická, přestala broukat, v noci hlasitě vzdychala a mlátila rukama o matraci, snížený svalový tonus = v náručí jakoby „zhadrovatěla a klátila se“, 4 den po očku se přidalo velké nechutenství, u pití se odpojovala, usínala, ochablá ústa, začla hubnout) a reakce naší dr. na tu reakci také (doposud pečlivá dr. vše bagatelizovala, přičetla mému údajnému nedostatku mléka, i když mi prsa praskala a mlékem jsem měla zmáčené oblečení). Až dr. z očkocentra mi napsal, že to vypadá na postvakcinační encefalopatii.
To až od té doby jsem co se očkování týká úzkostnější, naopak právě do doby té „příhody“ jsem to vůbec neřešila a byla v klídku.
Samozřejmě, že je dítě na maminku napojené, ale v tomhle případě bohužel do hry vstupují i chemické látky, které vakcína obsahuje a tam bohužel často jen „klídek“ nepomůže..
Jsem velmi ráda, že to pak u dcery po nějakém čase samo odeznělo, ale výsledek toho všeho byl a je ten, že se o očkování více zajímám a nevěřím všemu slepě bez informací..
vidíš, já třeba jsem - díkybohu žádné takové drama nezažila, jsem proočkovací, vždy jsem byla a přijde mito jako zcela přirozená věc jako součást péče o mé děti, ani jedno z dětí nikdy nemělo reakci.. jak říkám, když tě čtu tak díkybohu a jsem ráda že i tvá malá je už ok
, ono u všeho platí, že je rozdíl mezi „klídek“ (jak sama píšeš trefně v uvozovkách) a vnitřním přesvědčením… jen jsem chtěla obnovitelku diskuze ubezpečit, že pokud je takto silně přesvědčená že komplikace budou, tak prostě budou a odložení očkování je to nejmenší co může udělat v tuto chvíli
Prevenar dávat už nemusíte, hexu má čas do 3. let. A nebo taky vůbec. Zvlášť pokud je stále nemocný a očkování snáší nedobře. Navíc sama můžete hlásit nežádoucí účinky SUKLu
Nedejte se, máte poslední slovo a dr by měla vámi hlášené n. ú. zapsat do karty. Jinak jí hrozí nemalá pokuta.
Je spousta případů, kdy děti očkování odnesli trvalým poškozením zdraví a každá další injekce je přiblížením k poškození zdraví. Není to tak, že stejná látka mu už nemůže více ublížit, právě naopak, může znamenat zlom.
Dneska je cokoli přednější než zdraví, takže je na vás, jak k tomu přistoupíte.
Každopádně dr. nemůže očkovat, aniž byste dala souhlas, ani neplatí, že by se muselo očkovat celá hexa znovu. Dnes se už veřejně přiznává, že systém 2+1 je stejně účinný jako 3+1. A poslední /4. dávku/ opravdu může dostat mnohem později, pokud to tak chcete.
A ještě pozor na Priorix. To je hodně ošemetná vakcína. Nejdříve po druhém roce, ale čím déle, tím lépe.
Určitě mi někdo vynadá, že vás straším, ale říkám fakta a to i z vlastní zkušenosti. Měla jsem stejný pocit před očkem právě priorixu, podvědomě jsem to odsouvala, ale pak jsem podlehla kecům dr a nechala dceru očkovat a skončilo to hodně špatně. Takže osobní zkušenost, posléze svědectví mnoha rodin s dětmi, které očkování odnesli…
@jdukolem píše:
vidíš, já třeba jsem - díkybohu žádné takové drama nezažila, jsem proočkovací, vždy jsem byla a přijde mito jako zcela přirozená věc jako součást péče o mé děti, ani jedno z dětí nikdy nemělo reakci.. jak říkám, když tě čtu tak díkybohu a jsem ráda že i tvá malá je už ok, ono u všeho platí, že je rozdíl mezi „klídek“ (jak sama píšeš trefně v uvozovkách) a vnitřním přesvědčením… jen jsem chtěla obnovitelku diskuze ubezpečit, žepokud je takto silně přesvědčená že komplikace budou, tak prostě budoua odložení očkování je to nejmenší co může udělat v tuto chvíli
Tak samozřejmě, s tím souhlasím.
A jsem taky šťastná, že to vše zvládáte v pohodě a my že už jsme také v pohodě ![]()
Kdyby nebyly tehdy ty komplikace, viděla bych to stejně, jako ty.
@Evulina píše:
Tak samozřejmě, s tím souhlasím.
A jsem taky šťastná, že to vše zvládáte v pohodě a my že už jsme také v pohodě
Kdyby nebyly tehdy ty komplikace, viděla bych to stejně, jako ty.
tak je jasné že každý čerpá ze svých zkušeností nejvíc, shodou okolností ani v mém okolí ( mám 3 neteře a dva synovce) nebyla u žádného z dětí reakce ( pokud nepočítám synovečka 37,1 večer z čehož se do rána vyspal a dobré), jistě, kdybych měla možnost sledovat takové drama jak u vás tak mi to také změní úhel pohledu
@Anonymní píše:
V průběhu týdne čeká syna poslední dávka Hexy a mám z toho už teď vítr. Pak ho čeká ještě teda Prevenar, ale ten dáváme odloženě. Zatím po každé dávce byl nějaký problém, i když doktorka nic neuznala jako NÚ, ale vždycky našla důvod, proč to bylo něco jiného a to od hysterické matky po zuby. Po třetí dávce přestal dělat spoustu věcí a dost se mu zpomalil vývoj, teprve teď se začíná dávat dohromady.
Dřív jsem byla proočkovací, ale stejně se bojím. On je i dost nemocný, takže u něj jsem trochu přecitlivělá.
Kvůli nemocem to má všechno posunuté, takže už moc odkládat nemůžu.
Nemáte nějakou radu, jak mu pomoci, aby těch nú bylo co nejméně? Třeba nějaká homeopatika?
Moc děkuji.
Je dobré do jídelníčku zařadit dostatek vit. D3, C, Omega 3.
Vit. D3 a Omega 3 zajistíš kvalitním rybím olejem (nejlépe Blue Ice - k dostání na vyzivujicitradice.cz nebo rybím olejem od Nutraceuticy). Pozor - k vit. D3 je potřeba přidat i zdroj vit. K2 (např. přepuštěné máslo od pasoucích se krav - přepuštěné proto, že mléčná bílkovina zas vstřebávání D3 brání, přepuštěné máslo, neboli „ghí“ je jen čistý tuk).
Vit. C - Acerola (třeba prášek od Grulicha), šípky, kys. zelí, ovoce, zelenina..
Můžeš přidat i chlorellu, je detoxikační (kvalitní je např. Chlorella manna - Vitalvibe, nebo chlorella od Green Ways)..
Jinak kvalitní, domácí strava z přírodních surovin, žádná zbytečná éčka, ochucovadla, přemíra cukru..
Pozor též na přemíru Omega 6 (hlavně se vyhnout komerčním rafinovaným levným řepkovým a slunečnicovým olejům, z rostlinných např. v rozumné míře ano olivový, ale lépe kvalitní máslo (od pasoucích se krav) či domácí sádlo - obojí mají Omega 3.
Homeopatika můžeš použít nosody vyrobené přímo z vakcíny, kterou budete očkovat, pro poradu si napiš dr. Elekové (lecivacesta.cz), ví, kde sehnat i jak aplikovat. Ale jen upozornění - ne každý homeopat s jakýmkoli preventivním podání homeopatik souhlasí!!!
Také je možné místo homeopatik obrátit se na Joalis poradce (najdeš mapu na stránkách Joalis), taky tam mají nějaké preparáty před očkem (tuším že se podává Deimun Aktiv a Mind dren, ale co a jak bych probrala určitě přímo s poradcem).
Jinak teď je i na trhu nějaká novinka k sehnání i v lékárně - Provakcin - o tom nevím, co si mám myslet, ani jsem ještě neslyšela recenze ![]()
@jdukolem píše:
tak je jasné že každý čerpá ze svých zkušeností nejvíc, shodou okolností ani v mém okolí ( mám 3 neteře a dva synovce) nebyla u žádného z dětí reakce ( pokud nepočítám synovečka 37,1 večer z čehož se do rána vyspal a dobré), jistě, kdybych měla možnost sledovat takové drama jak u vás tak mi to také změní úhel pohledu
Bohužel u nás ve vesnici 3 případy (nepočítaje nás tedy):
Ale je to možná také tím, že se o těchto případech dozvím proto, že se o očkování zajímám a s něktrými holkami i dost bavím a tak se to ke mě prostě donese. Kdybych očkování neřešila, tak bych se to možná ani nedozvěděla ![]()
@jdukolem píše:
dítě je napojené na maminku, na její prožívání a energii, jestliže je maminka nervozní a neklidná a už předem „ví“, že budou komplikace tak prostě budou, když se pokusíš myslet pozitivně, komplikace nebudou..
Před první dávkou jsem se nebála a nepřipouštěla jsem si, že by se něco mohlo dít a NÚ byly, před druhé jsem si byla jistá, že tentokrát dobrý, protože byl větší a poprvé to byla náhoda a doktorka mě přesvědčila, že to vůbec s očkováním nesouviselo a já jí věřila. Objevilo se totéž v horší formě. Po třetí dávce se toho objevilo nejvíc + už neměl jen „teplotku“, ale horečku 39,8 po odečtu a sráželi jsme ji celou noc na několik pokusů, než se nám to povedlo. Takže už se prostě bojím.
První syn nikdy neměl problém a to má všechno povinné i nepovinné v řádném termínu a dokonce i víc vakcín najednou, asi jsem tehdy vybrala své štěstí. Prcek je jiná liga. Po druhé Hexe přijel tchán, chvíli ho pozoroval a prohlásil, že je jinej, nevěděl, že byl očkovaný. Malý se tehdy úplně přestal smát.
@Evulina děkuji.
Tomu Provakcinu nevím, jestli věřit. Přijde mi to jako komerční parazitování na strachu matek ![]()
@Anonymní píše:
V průběhu týdne čeká syna poslední dávka Hexy a mám z toho už teď vítr. Pak ho čeká ještě teda Prevenar, ale ten dáváme odloženě. Zatím po každé dávce byl nějaký problém, i když doktorka nic neuznala jako NÚ, ale vždycky našla důvod, proč to bylo něco jiného a to od hysterické matky po zuby. Po třetí dávce přestal dělat spoustu věcí a dost se mu zpomalil vývoj, teprve teď se začíná dávat dohromady.
Dřív jsem byla proočkovací, ale stejně se bojím. On je i dost nemocný, takže u něj jsem trochu přecitlivělá.
Kvůli nemocem to má všechno posunuté, takže už moc odkládat nemůžu.
Nemáte nějakou radu, jak mu pomoci, aby těch nú bylo co nejméně? Třeba nějaká homeopatika?
Moc děkuji.
pockej, az bude doba na MMR, to s teprve budes stresovat, stejne jako pomalu zacinam ja..
kazdopadne preji, at ocko a dopa po nem dobre dopadne a nejsou NU.
.
@teckaa ona už doba na MMR je, prtěti je 1,5 roku. Už odkládáme, pozvánka nám přišla asi týden po ukončeném 14. měsíci, tak jsem s díky odmítla, že nejdřív doděláme jedno a pak začneme další. Ale stejně chci odkládat aspoň do 2,5 roku, aby se to stihlo před školkou.
@Anonymní píše:
@teckaa ona už doba na MMR je, prtěti je 1,5 roku. Už odkládáme, pozvánka nám přišla asi týden po ukončeném 14. měsíci, tak jsem s díky odmítla, že nejdřív doděláme jedno a pak začneme další. Ale stejně chci odkládat aspoň do 2,5 roku, aby se to stihlo před školkou.
a jaky mas plan, az v lednu vejde v platnost novela o ockovani MMR, a kdyz tam bude namisto doporucuje mezi 15.-18.mesicem veku ditete napsano je povinno ockovat vyhradne do 18.mesice veku ditete? jak to odlozis? mam dost podobny problem totiz. chybi posledni Pediacel, ale prave v tom lednu bude synovi 18mesicu..rada bych odsunula po 2.roce, ale nevim, co na to prave ta novela…
@teckaa podepíšu revers. Při nejhorším nás někam nahlásí. Ani nevím, co ona smí a nesmí. Možná budeme platit pokutu, ale prostě nedám. Proti očkování nic nemám a chápu, že se musí očkovat, ale prostě MMR je pro mě pocitově horší očkování než nemoci ![]()
@Anonymní píše:
@teckaa podepíšu revers. Při nejhorším nás někam nahlásí. Ani nevím, co ona smí a nesmí. Možná budeme platit pokutu, ale prostě nedám. Proti očkování nic nemám a chápu, že se musí očkovat, ale prostě MMR je pro mě pocitově horší očkování než nemoci
ta hranice je dost nizko, taky chci jen odlozit MMR alespon na 2.rok, ale uvidime, co na to vsechno ta novela. myslim, ze odklad vubec nebude resit, tudiz to asi bude na doktorech, jak se k tomu postavi…