Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Anonymní zakladatelka: No já jsem hlavně na hlavu z toho, že jsem nechala naočkovat v těch vedrech, kdy asi mají už tak dost a ještě do toho očkování. A že jsem si včera řekla x důvodů, proč ještě neočkovat (hlavně to MMR) a dneska jsem úplně změnila názor. prostě magor. Jinak dávám hodně ovoce, něco na imunitu a jsme aspoň dneska doma v klidovém režimu.
A ano, mám ve svém velice blízkém okolí kamarádky, co vůbec neočkují a co všechny bombardují přes facebook studiemi, výzkumy a názory proti očkování. Moc čtu a zároveň k čemu mi to je, když se pak stejně nechám unést názorem toho, kdo zrovna je blíž (tentokrát doktorka).
Podle mě je lepší důvěřovat své doktorce, než kamarádkám. A nejspíš to i podvědomě víš, proto jsi se na místě tak rozhodla.
A znovu opakuji, udělala jsi dobře ![]()
Odkazy proti očkování jsou povětšinou pěkné bláboly ![]()
@Klementyna píše:
Je dobře, že jsi nechala naočkovat
Ty nechceš mít děti chráněné před těmi nemocemi, proti kterým se očkuje?
Souhlasila bys s tím, aby VŮBEC NIKDO neočkoval?
Nebo jsi pro, aby se naočkovali TI DRUZÍ, a vy se na té vlně jen svezete?
Není to sobecké vůči nám všem ostatním?Takže znovu říkám - udělala jsi to nejlepší, co jsi mohla. A ve velmi dobré době, kdy je minimum viróz a podobných svinstev ve vzduchu
asi tak.
![]()
„já neci, já bojím, ať to dají všem ostatním!“ ![]()
@Klementyna jak jsem už psala, vadí mi to vedro, že jsem to měla odložit a v daný okamžik neustála své argumenty. Hexu bych dala, ale třeba až nebudou teploty. Tu MMR, no já nevím, zároveň se hrozně bojím těch možných (i nevratných) reakcí a zároveň bych samozřejmě nechtěla, aby ty nemoci měl. I když, některé jsme měli jako děti a jsme ok. Rozhodně nechci spoléhat na očkování ostatních. Jsem ve všem nerozhodná a závidím těm, co v tom mají jasno.
@boball píše:
proč píšeš pod anonymem? Mojí babičce zemřel syn na záškrt, škoda, že ty ženy co se jim to stalo, už dnes většinou nežijí a nemohou to vyprávět dalším. Šílená smrt, držela ho v náručí, navždy poznamenaná. Dnes se na takové věci bohužel vcelku rychle zapomnělo
omlouvám se za ten svůj anonym, mám špatné zkušenosti s napadáním zde.
ano, záškrt je příšerná choroba… prostě teď už nejsou lidi, kdo by se podělili o hrozné zážitky z umírání dětí… DÍKY DÍKY PANU BOHU A HLAVNĚ VĚDCŮM za to, že v mém okolí není NIKDO, komu by v rodině umřelo dítě na záškrt, na spalničky, bylo nadosmrti ochrnuté po virové obrně, mělo následky po tetanu… není kdo by nám to vyprávěl, jaké to je zavírat děti doma v čiré hrůze z toho, když ve vedlejší vesnici vypukne epidemie obrny…
všichni jsme jako děti brečeli, když jsme četli Malého Bobše… kdybych to četla, teď, bulela bych taky a ještě víc
@budi o hexavakcíně jsem neuvažovala, že bych nedala! Jen jsem ji mohla odložit až nebudou vedra. zase uznávám, že očkování smysl má.
@Anonymní píše:
omlouvám se za ten svůj anonym, mám špatné zkušenosti s napadáním zde.ano, záškrt je příšerná choroba… prostě teď už nejsou lidi, kdo by se podělili o hrozné zážitky z umírání dětí… DÍKY DÍKY PANU BOHU A HLAVNĚ VĚDCŮM za to, že v mém okolí není NIKDO, komu by v rodině umřelo dítě na záškrt, na spalničky, bylo nadosmrti ochrnuté po virové obrně, mělo následky po tetanu… není kdo by nám to vyprávěl, jaké to je zavírat děti doma v čiré hrůze z toho, když ve vedlejší vesnici vypukne epidemie obrny…
všichni jsme jako děti brečeli, když jsme četli Malého Bobše… kdybych to četla, teď, bulela bych taky a ještě víc
Souhlasím. ![]()
Jenže až nebudou vedra, tak zase začnou vizózy, to je prostě pořád něco. Takže i přes vedra, toto je dobrý čas ![]()
@Klementyna s těma virozama je to pravda pravdoucí, to byl jeden z důvodů, proč už neodkládat.
@Anonymní píše:
@budi o hexavakcíně jsem neuvažovala, že bych nedala! Jen jsem ji mohla odložit až nebudou vedra. zase uznávám, že očkování smysl má.
tak to joooo ![]()
ale píšeš že ty tvoje kamarádky neočkují vůbec, reagovala jsem hlavně na to
bych měla strach, aby se mé neočkované miminko (s odloženou hexou) s takovými dětmi stýkalo. oni přece nesedí doma, jedou na dovolenou, po světě různě vypukají místní epidemie dětských nemocí…
@Lejaa díky, já se tááák těším, až uplyne tak měsíc, abych měla jistotu a pak bych si moc přála, abych si mohla zhluboka oddychnout!
Všem vám moc děkuju za reakce! Asi jsem potřebovala něco takového slyšet, abych se trochu uklidnila!
Zakladatelko, nevyšiluj!
Já nejsem šílená batikářka, jsem rozhodně PROočkovací a u dcery jsem MMR odložila na trochu déle - první měla ve 2 letech, prý to lépe snášejí. U mého druhého dítěte taky očkujeme, co se dá, hexu, Prevenar a po tom, co jsme si u dcery protrpěli týden blití a vysokých horeček atd ohledně rotavirové infekce, dali jsme i rotarix.
Zpátky k té MMR: naše dcera neměla žádné potíže, jen jí 13.den po očkování najednou vylítla odpoledne teplota k 39st. Tak ležela a čučela na pohádky. A druhý den zase jako rybička. Neboj se. Máme v okolí ženu, která neočkovala a její dítě prokazatelně zemřelo na to, na co se očkovat dalo. Strašně moc mě to zasáhlo. Takže já si myslím, že pořád převažují plusy nad mínusy.
Jinak, když vidím, co se tu děje s těmi uprchlíky, jsem moc moc zvědavá, jak (z mého pohledu) bláznivé neočkovací matky budou valit oči, až sem chlapci kromě multi-kulti obohacení dovezou i u nás už vymýcené nemoci, proti kterým tyto ženy sv děti nečkovaly. ![]()
@Anonymní píše:
@Klementyna jak jsem už psala, vadí mi to vedro, že jsem to měla odložit a v daný okamžik neustála své argumenty. Hexu bych dala, ale třeba až nebudou teploty. Tu MMR, no já nevím, zároveň se hrozně bojím těch možných (i nevratných) reakcí a zároveň bych samozřejmě nechtěla, aby ty nemoci měl. I když, některé jsme měli jako děti a jsme ok. Rozhodně nechci spoléhat na očkování ostatních. Jsem ve všem nerozhodná a závidím těm, co v tom mají jasno.
U MMR bývá reakce cca ten 10 až 11 den a to už snad vedra povolí. Buď ráda, že jsi naočkovala před vstupem do MŠ, protože to by sis potom hodila mašli v rozhodování, kdy vlastně naočkovat, protože to jdou děti z nemoci do nemoci.
Anonymní, mám to dost podobně, u syna jsem MMR odkládala do 3,5 let, celá rozklepaná a vystresovaná jsem ho nechala první dávkou naočkovat před 14 dny a hned potom jsem doma brečela že jsem to neměla dělat.
Zatím se neobjevila žádá reakce, představa horeček v těchto vedrech není nic moc. Asi jsem ti nepomohla, jen abys věděla že nejsi sama.
@Pinkie No já předpokládám, že multikulti děti budou před vstupem do kolektivu povinně očkovaní jako my. Jsem docela zvědavá, kdo jim to zaplatí? Jsem normálně upřímně zvědavá, jestli budou muset doplácet, jako našinci nebo ne.
Jinak si taky myslím, že výskyt všelijakých zapomenutých nemocí stoupne. Protože se mezi populací budou pohybovat samozřejmě i nemocní jedinci.
Nemá někdo info, jak v tohle směru hodlá stát vlastně postupovat?