Mám kojit dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13976
28.9.20 19:35
@Wani píše:
Vyspat se v noci mi přijde jako legitimní požadavek, ale je pravda, že pro mě je kojení prostě jenom jídlo. :nevim: Kojila jsem půl roku plně, do roka částečně, a že by mi to přišlo jako nějaký extra zázrak a měla jsem u toho nadpozemské zážitky, to se říct nedá. :nevim:

To je pravda, ale pak si vyber buď spánek a ne kojit nebo nespat a kojit (ne každé ditko spí celou noc a ne každá ženská zvládne vstávat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 19:39

Upravila mi polohu při kojení, což může být dost zásadní. A s tím ti Google fakt nepomůže. A nebýt její návštěvy, kdy me naučila dokrmovat přes stříkačku, tak bych určitě dokrmovala láhví a pravděpodobně u ty lahve zůstala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.20 19:55
@Wani píše:
Vyspat se v noci mi přijde jako legitimní požadavek, ale je pravda, že pro mě je kojení prostě jenom jídlo. :nevim: Kojila jsem půl roku plně, do roka částečně, a že by mi to přišlo jako nějaký extra zázrak a měla jsem u toho nadpozemské zážitky, to se říct nedá. :nevim:

Tak vyspat se v noci mi také přijde jako legitimní požadavek. Jak dlouho asi tak žena může vydržet skoro vůbec nespat, aniž by se jí to odrazilo na zdraví? Jak dlouho to vydrží, než s dítětem únavou spadne? A co když má ještě další dítě a musí se postarat i o něj? A co když ho nedej bože musí ráno vozit do školy? Má sedat po dvou hodinách přerušovaneho spánku za volant a ohrozit tím nejen sebe a své děti, ale třeba i mé děti, až usne za volantem? Ale jinak se mi to nelíbí takto stavět. Kolikrát se v noci nevyspi i máme, která dává UM, když se jí dítě na to UM v noci dvakrát třikrát vzbudí. Naopak mně kojene dítě v noci vcelku spí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.20 20:23
@Anonymní píše:
Upravila mi polohu při kojení, což může být dost zásadní. A s tím ti Google fakt nepomůže. A nebýt její návštěvy, kdy me naučila dokrmovat přes stříkačku, tak bych určitě dokrmovala láhví a pravděpodobně u ty lahve zůstala.

Ok.

• Citovat
  • Upravit
18231
28.9.20 20:26
@Anonymní píše:
Jojo, vím o obojim. A nelíbí se mi to. Přijde mi to nesmyslné, kontraproduktivní. A tak nějak z principu se mi to nelíbí.

Kdybys byla výrobce UM, tak by se Ti líbilo, že se nemůže zlevnit :)

@Bábrdl píše:
A já věřím, že se dožiji toho, že tyhle kecy o psychice vymizí a budou považované za nevhodné asi jako, když se dřív věřilo, že postižené dítě je boží trest. Takže ty se zdravým dítětem měly pocit, že ty s postiženým si za to můžou samy a kdyby se víc modlily…Možná to nebude ještě za mého života, ale pevně věřím, že se to stane.

Ale no tak, psychika jsou hormony a hormony jsou kojení. Není to jediná věc, ale díl skládačky ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18231
28.9.20 20:29
@Pidulka1991 píše:
To je pravda, ale pak si vyber buď spánek a ne kojit nebo nespat a kojit (ne každé ditko spí celou noc a ne každá ženská zvládne vstávat)

Ale to taky nemusí platit. Rozhodně jsem v noci nekojila co chvíli a rozkojila jsem se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.9.20 20:57
@Anonymní píše:

To určitě. Tohle je jedna z věcí, které může laktační poradkyně upravit a vyznamne pomocí. A pokud je problém v poloze, kojení i zachránit.

Ale pokud je poloha správná a matka poučena, vsechno.dela správně a. stejne to nejde. Proste to nejde. To je rozhodně častější než v 0,1% jak uvadi laktacky.

V ideálním světě by prostě byly laktační poradkyně,.které by matce radily, pomáhaly že všech sil a kdyby ti nešlo, řekly by: bohuzel to nejde, to není konec sveta, to je bohužel normální.

Ve skutečném světě je to buď, anebo. Buď žádná pomoc, nebo laktacka „kojitmuzekazda“ :,(

Příspěvek upraven 28.09.20 v 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.9.20 21:07

@bertoldina Ale nelíbilo. Oni by chtěli svoje mlíka dávat do akce a promovat. Holt se bez toho musí obejít. Nakonec proč ne, ono by se to fakt mohlo zvrhnout v promování toho mlíka jakože ke „lepší“.

Furt lepší než kdyby prošlo to, o co laktačky dlouhodobě usilují - mlíko jen na předpis a jen v lékárně. :poblion: Ano, to fakt laktační liga před časem prosazovala.

Protože laktačky žijí ve vizi, že zena, která se „rozhodla“, nekojit, si zaslouží jen opovržení. Efekt by byl.jen ten, že kdyby by nemohly koupit první mlíko, musely by dát novošům pokračovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18231
28.9.20 21:27
@Bábrdl píše:
@bertoldina Ale nelíbilo. Oni by chtěli svoje mlíka dávat do akce a promovat. Holt se bez toho musí obejít. Nakonec proč ne, ono by se to fakt mohlo zvrhnout v promování toho mlíka jakože ke „lepší“.

Furt lepší než kdyby prošlo to, o co laktačky dlouhodobě usilují - mlíko jen na předpis a jen v lékárně. :poblion: Ano, to fakt laktační liga před časem prosazovala.

Protože laktačky žijí ve vizi, že zena, která se „rozhodla“, nekojit, si zaslouží jen opovržení. Efekt by byl.jen ten, že kdyby by nemohly koupit první mlíko, musely by dát novošům pokračovací.

A to myslíš, že se ani mlíko pro novoše nepromuje? Jen na to holt nejsou slevy. Dávaj v porodnicích vybrat, co chceš miminu dávat? Nedávají. Svoje mlíko si přinesou max. ty, co počítají s tím, že kojit nechtějí vůbec. A hlavní informace při odchodu - neměnit. Jo, někdo to po čase změní, ale většinou slyším, že dávají to, co se začalo v porodnici, protože celkem sedí a hlavně neměnit.
Mlíko na předpis nemá šanci projít, už vidím ty zástupy nadšených pediatrů a zástupců zdravotních pojištoven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
28.9.20 21:45

@Bábrdl A tak jsem ji napsala svou zkusenost. Proste jsem to nevzdala a šlo to a jde to pořád. Nic spatneho nebo nic proti UM jsem nepsala tak nechapu tvou trochu agresivni reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.9.20 21:56
@Dandie22 píše:
@Bábrdl A tak jsem ji napsala svou zkusenost. Proste jsem to nevzdala a šlo to a jde to pořád. Nic spatneho nebo nic proti UM jsem nepsala tak nechapu tvou trochu agresivni reakci.

A kam až má to „nevzdávání“ u žen, kterým to nejde, zajít? Kolik může dítě zhubnout? Ony to taky nechtějí vzdát…ale taky nechteji, aby jejich dítě zemřelo hlady a žízní.

To tvoje reakce je pasivně-agresivni. Říkat někomu „já to nevzdala“, naznačuje, že ty ostatní to ‚vzdaly‘. Ale co to je ‚vzdaly‘? Když to prostě nešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 22:59
@bertoldina píše:
Ale no tak, psychika jsou hormony a hormony jsou kojení. Není to jediná věc, ale díl skládačky ano.

Prodejce nebo výrobce UM přece nikdo nenutí dát na výrobek slevu. To je jejich volba. Kdyby nechtěli dávat slevu, tak ji nedaj. Ale oni by chtěli dávat slevu, protože čekají, že se jim ta sleva nějak vyplatí. A tu slevu dát nesmějí. To není nic, z čeho by měli mít výrobci UM radost.

• Citovat
  • Upravit
18231
28.9.20 23:06
@Anonymní píše:
Prodejce nebo výrobce UM přece nikdo nenutí dát na výrobek slevu. To je jejich volba. Kdyby nechtěli dávat slevu, tak ji nedaj. Ale oni by chtěli dávat slevu, protože čekají, že se jim ta sleva nějak vyplatí. A tu slevu dát nesmějí. To není nic, z čeho by měli mít výrobci UM radost.

Máma, jejíž dítě to UM potřebuje, ho koupí tak jako tak. I bez slevy. Mediální masáž značky funguje i na jedničkové mléka, bez ohledu na pár povinně psaných canců. Ty jsou i u cigár a spotřebitelských úvěrů a nikdo je nevnímá. Kdo se protlačí do porodnice, tak má konkurenční výhodu jak hezky vykrmené prasátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 23:48
@bertoldina píše:
Máma, jejíž dítě to UM potřebuje, ho koupí tak jako tak. I bez slevy. Mediální masáž značky funguje i na jedničkové mléka, bez ohledu na pár povinně psaných canců. Ty jsou i u cigár a spotřebitelských úvěrů a nikdo je nevnímá. Kdo se protlačí do porodnice, tak má konkurenční výhodu jak hezky vykrmené prasátko.

Ale tak já netvrdím, že si ti výrobci tu propagaci nezajistí jinak. Jen zpochybňuji tvrzení, že by z toho měli radost. A ano, ten kdo potřebuje UM, ten si ho koupí, ať je nebo není ve slevě, protože ho prostě potřebují. Proto nechápu smysl toho opatření. Přijde mi to jak trest za nekojeni alespoň ty první měsíce. A to, co se tam píše, mi vadí z empatie k těm matkám, co to UM používají. Normální matka chce pro své dítě to nejlepší, takže je docela hnusné jí takto několikrát denně předhazovat, že mu to nejlepší nedává (nedokázala dát). To, že je mateřské mléko pro dítě svým složením to nejlepší, to snad dneska ví každý, netřeba to dávat na krabice a zbytečně se tím dotýkat některých citlivejsich matek. Přišlo by ti třeba normální čerstve rozvedene matce několikrát denně po dobu půl roku předhazovat, že pro dítě je nejlepší žít v rodině s oběma rodiči?

• Citovat
  • Upravit
36556
29.9.20 00:50
@Anonymní píše:
Ale tak já netvrdím, že si ti výrobci tu propagaci nezajistí jinak. Jen zpochybňuji tvrzení, že by z toho měli radost. A ano, ten kdo potřebuje UM, ten si ho koupí, ať je nebo není ve slevě, protože ho prostě potřebují. Proto nechápu smysl toho opatření. Přijde mi to jak trest za nekojeni alespoň ty první měsíce. A to, co se tam píše, mi vadí z empatie k těm matkám, co to UM používají. Normální matka chce pro své dítě to nejlepší, takže je docela hnusné jí takto několikrát denně předhazovat, že mu to nejlepší nedává (nedokázala dát). To, že je mateřské mléko pro dítě svým složením to nejlepší, to snad dneska ví každý, netřeba to dávat na krabice a zbytečně se tím dotýkat některých citlivejsich matek. Přišlo by ti třeba normální čerstve rozvedene matce několikrát denně po dobu půl roku předhazovat, že pro dítě je nejlepší žít v rodině s oběma rodiči?

Myslím, že můžeme být rádi, že se ty ženské musí potykat jen s pasivně agresivními vzkazy a na krabici.

Kdyby měly laktačky neomezenou moc, urcize by vymysleli neco leosiho. Predstavuju si to jako ve Hře o trůny. Matka by si šla pokaždé pro mlíko nahá a zuřivý dav by skandoval něco jako „hanba, hanba“ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová