Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KackaDoup píše:
ja ty reakce taktez nechapu, muj nazor je ze tato zena nemela mit deti, tam neni ani carka normalni ani carka pozitivni.
to je zase jednou názor, tato žena neměla mít děti.. jen proto, že není tutinky ňuninky, to máme zase bobeček tak nemá mít děti?? a nejspíš ani muže protože jí taky štve atd.to ho má teď vyreklamovat nebo co? já si třeba myslím že je úplně normální unavená máma a žádá nějakou pomoc, jen ještě neví jak a kde.. ![]()
Svagrova ma stejne stare dite a royjela se ji paradni deprese. preji hodne sily. upaluj k dr ![]()
Pro všechny, co si myslí, že by neměla mít děti…nikdy nevíte, jestli hluboká deprese nepostihne i vás. Tohle dopředu člověk opravdu neví a ona byla do půl roka dítěte spokojená. Já bych s těmi soudy opravdu byla opatrnější.
Anonymní a jaké máš možnosti…?
CHodí někde ven, máš možnost nějaké přítelkyně atd… o manželovi raději nepíšu, protože to si myslím, že hlavní problém, že sedí u televize a prostě ti třeba hodinku nepomůže s hlídáním.. U nás manželovi jsem nemusela říkat, viděl, že bliju!!! tak automaticky se klukovi věnoval..
@Kakika tohle nai nezni jako deprese…to by znelo uplne jinak..zoufale nestastne, apaticky..toto je upln eo necem jinem.
@Kakika píše:
Pro všechny, co si myslí, že by neměla mít děti…nikdy nevíte, jestli hluboká deprese nepostihne i vás. Tohle dopředu člověk opravdu neví a ona byla do půl roka dítěte spokojená. Já bych s těmi soudy opravdu byla opatrnější.
Přesně…
Já být v takovém citovém rozpoložení a pak si tohle přečíst… ![]()
@kvaček
Kacka ti odpoví, že by to bylo úžasné a nádherné a že není na světě nic lepšího, než být vyčerpaná z dětí - opravuji, ty nesmíš být vyčerpaná z dětí, ale stále usměvavá a šťastná…kéž bych měla přístup ke stejným drogám ![]()
@NaimaCloudy píše:
@kvaček
Kacka ti odpoví, že by to bylo úžasné a nádherné a že není na světě nic lepšího, než být vyčerpaná z dětí - opravuji, ty nesmíš být vyčerpaná z dětí, ale stále usměvavá a šťastná…kéž bych měla přístup ke stejným drogám
@KackaDoup píše:
@Kakika tohle nai nezni jako deprese…to by znelo uplne jinak..zoufale nestastne, apaticky..toto je upln eo necem jinem.
Mám s depresemi nějaké zkušenosti. Projevy jsou různé. Někdo pořád pláče, někdo upadne do apatie, někdo je podrážděný až vzteklý ![]()
@Anonymní píše:
Mi je právě malé strašně líto, že to odnáší, když za nic, chudák, nemůže, bobeček. Já spíš nevím, jak se poprat sama se sebou, evidentně mateřství není pro mě, ale je trochu pozdě na tohle zjištění.
Někdy mám pocit, že tenhle můj stav, že to všechno manželova vina, že kdyby se nestaral jenom o práci, kdyby nebagatelizoval moje problémy, kdyby jen nelapnul k televizi, když milostivě přijde v 6-7 domů, kdyby celé víkendy netrávil běháním, tenisem, pracováním na zahradě a u notebooku, anebo i kdyby tohle všechno dělal ale alespoň UZNÁVAL to, co musím dělat já, nedošlo by to tam, kde to je. (Promlouvala jsem si s ním asi stokrát za poslední měsíce. Ale čím víc s ním o tom mluvím, tím víc začíná být imunní a má pocit, že to není třeba řešit)
A do toho druhé těhotenství. Bezva.
Než jsem otěhotněla do toho 6.měsíce dcery), bylo všechno fajn. Měla jsme vlastní koníčky, 3× týdně jsem na hodinu vypadla, vyčistila si hlavu, a bylo vše ok. Jenže teďka jenom zvracím a na nějaké koníčky ani nemám sílu.
Fakt někdy nevím, jestli neskočit radši z balkonu.
Prostě potřebuješ vypnout a odpočinout si, jestli manžel nechápe (což chlapi většinou nechápou, zlehčujou), musíš si najít pomoc jinde, takže nějaká babička (moje kamarádka jezdila k své matce běžně na týden až 14 dní, mamka ji navařila, pomohla s dítětem apod.), pokud není tak placená chůva, když má manžel peníze na tenis, tak budou i peníze na chůvu nebi si zaplatit alespoň výpomoc do domácnosti (uklidí, vyžehlí, uvaří).
Řekla bych že tady je hlavní problém manžel. Vůbec nepomáhá a o víkendu není doma a teď druhé těhotenství a hormony se daly do pochodu ![]()
zacinam obejmutim a to proto, ze ja te tak napul chapu. Vecne urvane, nemocne dite…mam to ted pres tyden a reknu ti, ze ikdyz nemam myslenky na to, ze bych decku strelila. docela sobecky si dokazu predstavit, ze po teto tydenni hruze mam dva dny klid- nejlepe uprostred hlubokeho lesa a hlavne bez detskeho kriku, kviceni, vzteku.
No a ted k tomu podstatnemu- asi nejsi jedna z tech vsemilujicich, trpelivych matek a ano mozna by bylo lepsi, kdyby jsi ani ditko nemela. Protoze si nejsem az tak jista, jestli jsi i toto vlastne chtela, nebo to byl jakysi logicky posun vztahu po souziti a nasledne svatbe
Jenze at je mala jakakoli, je TVOJE a ikdyz si to nemyslis, dychala by jsi za ni. Mozna jen potrebujes az trochu odroste, bude samostatnejsi,komunikativnejsi.Do te doby to ale budes muset ustat a ustat to jako MAMA. Zajdi si nekam na pokec za dr…nebud na to vsechno sama
Mimochodem, tatinkovi bych decko vrazila a to bez debat, rev v kocaru? V autosedacce? Nech ji rvat, vecne to nevydrzi. Nemusis se tolik izolovat od sveta, jen proto, ze mas dite.Dite ma byt jeho soucasti, ne se ma kolem nej tocit cely svet.Drz se!! Bude lip.
P. S Jinak u male bych si vyzadala podrobne testy, proc tak casto stune.
@NaimaCloudy tak ono to zní pěkně, ale ono někdy neni vyčerpání z dětí, ale vyčerpání ze všeho okolo..
Já jsem vařila těhotná a blila vedle do umyvadla a fakt jsem byla ráda, že ten manžel chvilku pomohl.. já prostě ji chápu..
ALe musím napsat, že na jejím místě, bych rychle jednala.. ono se to jen tak nespraví, jestli si vypěstuje takový postoj jakoby- za všecho můžou děti, že jsem neštastná