Mám přítele, se kterým se nesmím vídat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
73
31.12.18 15:13
@Anonymní píše:
Když jsou v sektě všichni členové rodiny, tak se to dá přežít. Všichni mají stejné priority, a nikomu to nevadí, že se třeba neslaví svátky, narozeniny, vánoce. Dítě nikdy nedostane dárek, nikdy nikdo s ním neoslaví narozeniny, neochutná cukroví, nikdy nevidí doma ozdobený stromeček.Naopak, musí se šrotit pomalu zpaměti pořád dokola časpisy Strážná věž a Probuďte se. Jakýkoliv přestupek se řeší velmi přísně. Všechno se řídí v domácnosti podle toho, co se řekne v sálu království, to je něco jako jejich kostel. Je nějaký problém doma, naběhnou tam ti jejich „starší ze staršovstva“, a probíhá neustálá masírka do zblbnutí.Všichni musí stejně mluvit, stejně myslet, jinak běda, a opět masírka. V případě nemoci,nebo operace, porodu, neexistuje transfúsze krve. To raději nechají zemřít vlastní dítě. V případě, že někoho Svědkové Jehovovi vyloučí ze sboru, v tu ránu se od něj odvrátí všichni, včetně všech členů rodiny, a na ulici otočí hlavu, aby ho ani neviděli.Takový člověk se najednou ocitne bezprizorní, sám, bez rodiny, přátel, prostředků.A to je pouze zlomek toho, v čem žije dítě, které se narodí do takové rodiny. Ve škole se mu děti posmívají, protože ho vidí, jak s matkou stojí někde u supermarketu, a cpe lidem ty jejich časopisy. Nesmí se účastnit ničeho, co by jenom trochu připomínalo „světské radovánky“. Žádné vánoční večírky, besídky, Mikuláš, diskotéky, někdy ani výlety a mnoho jiných aktivit. Doma se neustále dokola probírají sborové záležitosti. Musí se chodit po domech, zvonit na lidi, a všem dokola vyprávět o Armagedonu. To pochopí jen ten, kdo to zažil. :?

Ano, přesně takhle to funguje 😐 :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
31.12.18 15:16
@Forest_Gump1 píše:
Musí vědět co chce, pokud bude pasivní, nemůže si stěžovat. Já to mám jednoduchý, byl jsem od 10 let útěkář, utíkal jsem z domova, takže život bez rodičů zvládám. Kdyby šla na sociálku, tak s tím určitě něco udělají. Nejde jenom brečet a nic nedělat. A věřte tomu, časem by se to urovnalo..

jo? A co s tím sociálka udělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
31.12.18 15:16

@Lupulu A jak se k tomu vsemu stavi otec? U nej zadne zastani nemas? Co mu zkusit rict ,ze chces zit normalni zivot a nechces zit podle viry tve matky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
31.12.18 15:17

@karjak no, nechci jí ublížit.

Ve škole nemám v nikoho důvěru, protože všechny jsou dlouholeté kamarádky mamky. I výchovná poradkyně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
31.12.18 15:20
@Valkýra88 píše:
@Lupulu A jak se k tomu vsemu stavi otec? U nej zadne zastani nemas? Co mu zkusit rict ,ze chces zit normalni zivot a nechces zit podle viry tve matky?
Řekl mi, ať to zkusím do 18ti vydržet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
31.12.18 15:43

Chtěla bych až do 18ti setrvat v klidu doma, nejlíp tedy do ukončení SŠ. (a proto do toho nechci zatahovat sociálku a ani další příbuzné)
Chci normálně vycházet s mámou, aby mi nedělala zbytečnou pakárnu. Do toho chci zůstat s přítelem, protože ten jediný mě tak nějak drží a díky němu to zvládám.
(Jen nevím jak tyhle dvě věci skloubit..)
Teď se budu šrotit co nejvíce, aby rodiče nemohli říct na brigádu ani půl slova a budu si peníze odkládat stranou.
Po ukončení SŠ bych se na čas odstěhovala k jeho rodičům, kde bych měla platit symbolické nájemné a postupně se oba postavili na vlastní nohy.
Tak si říkám, jestli to bude stačit? :?
Příští týden bych měla mít nějaké sezení se „staršími“.. Je dost možné, že když jim odmítnu ukončit scházení se s přítelem, budu mít zákaz tam nadále chodit a to by byl o problém méně, ale asi to tak lehce nepůjde. Ještě nevím, jak by se k tomu taky postavila máma.
No nic, to ukáže jaž čas. Ale děkuju za vaše rady a čas. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
31.12.18 15:48
@Lupulu píše:
Chtěla bych až do 18ti setrvat v klidu doma, nejlíp tedy do ukončení SŠ. (a proto do toho nechci zatahovat sociálku a ani další příbuzné)
Chci normálně vycházet s mámou, aby mi nedělala zbytečnou pakárnu. Do toho chci zůstat s přítelem, protože ten jediný mě tak nějak drží a díky němu to zvládám.
Teď se budu šrotit co nejvíce, aby rodiče nemohli říct na brigádu ani půl slova a budu si peníze odkládat stranou.
Po ukončení SŠ bych se na čas odstěhovala k jeho rodičům, kde bych měla platit symbolické nájemné a postupně se oba postavili na vlastní nohy.
Příští týden bych měla mít nějaké sezení se „staršími“.. Je dost možné, že když jim odmítnu ukončit scházení se s přítelem, budu mít zákaz tam nadále chodit a to by byl o problém méně, ale asi to tak lehce nepůjde. Ještě nevím, jak by se k tomu taky postavila máma.
No nic, to ukáže jaž čas. Ale děkuju za vaše rady a čas. :srdce: :srdce: :srdce:

Jsi skvělá holka. Co by jiné mámy za takovou dceru daly. :hug: Vidím, že to máš v hlavě srovnané. Moc ti držím palce, a přeji ti, ať už v životě prožíváš jenom samé hezké věci. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
31.12.18 15:52

@Lupulu Ještě mě napadá jedna věc - možná by Ti poradili tady http://sekty.cz/poradna/
Jinak asi opravdu nezbývá, než počkat do těch 18. Jsou to sice dva roky, ale utečou rychleji, než si myslíš. Ale měla bys být už připravená na odchod od rodiny… V tom by asi pomohli přítelovi rodiče, že? Nebo i prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
31.12.18 15:54

@nostress Děkuji strašně moc. :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
31.12.18 15:57

@karjak Děkuji, podívám se.
Ano, přítel má skvělé rodiče, kteří se mi sami nabídli, když se dozvěděli o mé situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
31.12.18 16:04

@Lupulu Dostala jsi do začátku života obrovskou lekci. O to silnější budeš a budeš si vážit všech fajn lidí kolem! Dej vědět, jak dopadlo sezení s těmi „staršími“. Budeme Ti tu určitě všechny držet palce - vymanit se z vlivu sekty je moc těžké! Posílám alespoň z dálky sílu a objetí!!! Věř, že bude líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
31.12.18 16:14

@karjak Děkuju za vaší podporu. :srdce:

Ano, dám vědět, jak to bude dále vyvíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
31.12.18 19:15

Přeju ti hodně sil. K tomuhle tématu dokážu říct, že jsem se od nějakých 14-15 potýkala s taky přísnými rodiči, ale nakonec jsem za to byla ráda. Je mi jasné, že tvoje situace je úplně jiná, ale dokážu tě pochopit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
31.12.18 19:35
@Lupulu píše:
No nic, to ukáže jaž čas. Ale děkuju za vaše rady a čas. :srdce: :srdce: :srdce:

Musíš tam jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
31.12.18 21:02
@hanicka182 píše:
Přeju ti hodně sil. K tomuhle tématu dokážu říct, že jsem se od nějakých 14-15 potýkala s taky přísnými rodiči, ale nakonec jsem za to byla ráda. Je mi jasné, že tvoje situace je úplně jiná, ale dokážu tě pochopit. :hug:
:hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect