Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@PaníBovaryová kdybych nemusela, tak tam nechodím, nikdo se mě neptá, jestli chci nebo ne. Takže mi asi nic jiného nezbývá.
A to sezení bude buď před nebo po shromáždění se Svědky.
Jedno řešení existuje. Je poměrně drastičtější, ale zoufalá situace si žádá zoufalý činy. Prostě a jednoduše se v pátek po výtvarce zdržet s přítelem do té míry, že by to nezůstalo bez následků. Prostě a jednoduše se nechat zbouchnout. Tím pádem by to byl legální důvod k tomu, aby si tě mohl vzít, čímž by jsi byla zplnoletněná a mohla se zařídit podle svýho.
@Lupulu píše:
@PaníBovaryová kdybych nemusela, tak tam nechodím, nikdo se mě neptá, jestli chci nebo ne. Takže mi asi nic jiného nezbývá.
A to sezení bude buď před nebo po shromáždění se Svědky.
je mi to jasné, jsi zvyklá poslouchat. Tvůj přítel je asi první větší třecí plocha mezi představou tvé máti o tvém životě a tvou vlastní. Znám to víc, než si myslíš - a bude to ještě boj a nějakými 18 narozeninami to neskončí.
Každopádně, pokud ti „starší“ nejsou přestupková komise zřízená obcí a ty nejsi podezřelá ze spáchání přestupku, nemusíš je vůbec brát v potaz ani jim nedlužíš vysvětlení, s kým chodíš a proč ![]()
Pokud nejsi členkou jejich „církve“, a nejsi ani pokřtěná, nemusíš se s nimi vůbec vybavovat. Oni nejsou tvoji rodiče, ani jiní zákonní zástupci. Ty neděláš nic špatného, ani protizákonného.Takže není důvod, aby s tebou rozebírali nějací cizí lidé tvoje soukromé záležitosti.Tam jde akorát o to, že jestli půjdeš moc do vzpoury proti mámě, může ti dělat doma ještě větší dusno.Možná by byla lepší strategie, jako s nimi trochu komunikovat v tom smyslu, že neděláš nic špatného, a zatím nebudeš na svém životě nic měnit, že časem se uvidí.Prostě to musíš nějak doklepat u mámy do těch osmnáctin. ![]()
@fera21 píše:
Jedno řešení existuje. Je poměrně drastičtější, ale zoufalá situace si žádá zoufalý činy. Prostě a jednoduše se v pátek po výtvarce zdržet s přítelem do té míry, že by to nezůstalo bez následků. Prostě a jednoduše se nechat zbouchnout. Tím pádem by to byl legální důvod k tomu, aby si tě mohl vzít, čímž by jsi byla zplnoletněná a mohla se zařídit podle svýho.
@fera21 píše:
To vážně nechci, je mi teprve 16. Dítě mít vlastní dítě? Mám jen základku, to by asi nebylo to pravé ořechové
![]()
@Lupulu no u tebe je jedna dobrá věc a to že máš rozum a všech pět pohromadě ![]()
@PaníBovaryová @nostress
To já vím, že nejsem povinná se s nimi o tom vybavovat, že jim po tom nic není.. Ale i tak se tomu výslechu nevyhnu.
O to mi právě jde, co nejvíce v klidu vydržet s mámou pod jednou střechou aspoň do 18ti. Ale zatím se mi to moc nedaří..
@Ennny píše:
@Lupulu no u tebe je jedna dobrá věc a to že máš rozum a všech pět pohromadě
Souhlasim, kez by bylo vice takovych rozumnych nactiletych holek.
@Lupulu píše:
@PaníBovaryová @nostress
To já vím, že nejsem povinná se s nimi o tom vybavovat, že jim po tom nic není.. Ale i tak se tomu výslechu nevyhnu.
O to mi právě jde, co nejvíce v klidu vydržet s mámou pod jednou střechou aspoň do 18ti. Ale zatím se mi to moc nedaří..
Já vím.
Nauč se jednat asertivně. Pořád dokola, ale třeba jinými slovy jim říkej, že neděláš nic špatného, do školy chodíš, známky máš dobré, doma se vším pomáháš.Rodiče máš v úctě, nikam jinam, než do školy a na výtvarku nechodíš.Ohledně toho kluka, se kterým chodíš jim řekni, že to je předně tvůj spolužák a kamarád, že si lidsky rozumíte, a nic špatného neděláte. A tak dokola, prostě systém obehrané desky. ![]()
@Lupulu Byla to samozřejmě nadsázka. Jestli jsem se tě dotknul, tak se omlouvám
. Ale jako dítě mi rozhodně nepříjdeš. Rozhodně jsi dospělejší než tvoje vlastní matka.
@Ennny @Valkýra88 děkuju, ale ani si tak nepřijdu, když jen poslouchám, co dělám za chyby a že je to jedna chyba za druhou..
Neděláš žádnou chybu. Většina matek by oblízla všech deset, kdyby tě měla za dceru, chováš se na svůj věk nestandartně v tom dobrým slova smyslu. Tvoje matka by potřebovala dostat od života trošičku přes čumák, aby zjistila, co dělá (samozřejmě jí nepřeju nic zlýho).