Mám přítele, se kterým se nesmím vídat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
73
31.12.18 21:05

@PaníBovaryová kdybych nemusela, tak tam nechodím, nikdo se mě neptá, jestli chci nebo ne. Takže mi asi nic jiného nezbývá.
A to sezení bude buď před nebo po shromáždění se Svědky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
31.12.18 21:28

Jedno řešení existuje. Je poměrně drastičtější, ale zoufalá situace si žádá zoufalý činy. Prostě a jednoduše se v pátek po výtvarce zdržet s přítelem do té míry, že by to nezůstalo bez následků. Prostě a jednoduše se nechat zbouchnout. Tím pádem by to byl legální důvod k tomu, aby si tě mohl vzít, čímž by jsi byla zplnoletněná a mohla se zařídit podle svýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
31.12.18 21:47
@Lupulu píše:
@PaníBovaryová kdybych nemusela, tak tam nechodím, nikdo se mě neptá, jestli chci nebo ne. Takže mi asi nic jiného nezbývá.
A to sezení bude buď před nebo po shromáždění se Svědky.

je mi to jasné, jsi zvyklá poslouchat. Tvůj přítel je asi první větší třecí plocha mezi představou tvé máti o tvém životě a tvou vlastní. Znám to víc, než si myslíš - a bude to ještě boj a nějakými 18 narozeninami to neskončí.
Každopádně, pokud ti „starší“ nejsou přestupková komise zřízená obcí a ty nejsi podezřelá ze spáchání přestupku, nemusíš je vůbec brát v potaz ani jim nedlužíš vysvětlení, s kým chodíš a proč :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
31.12.18 22:00

Pokud nejsi členkou jejich „církve“, a nejsi ani pokřtěná, nemusíš se s nimi vůbec vybavovat. Oni nejsou tvoji rodiče, ani jiní zákonní zástupci. Ty neděláš nic špatného, ani protizákonného.Takže není důvod, aby s tebou rozebírali nějací cizí lidé tvoje soukromé záležitosti.Tam jde akorát o to, že jestli půjdeš moc do vzpoury proti mámě, může ti dělat doma ještě větší dusno.Možná by byla lepší strategie, jako s nimi trochu komunikovat v tom smyslu, že neděláš nic špatného, a zatím nebudeš na svém životě nic měnit, že časem se uvidí.Prostě to musíš nějak doklepat u mámy do těch osmnáctin. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
31.12.18 22:06
@fera21 píše:
Jedno řešení existuje. Je poměrně drastičtější, ale zoufalá situace si žádá zoufalý činy. Prostě a jednoduše se v pátek po výtvarce zdržet s přítelem do té míry, že by to nezůstalo bez následků. Prostě a jednoduše se nechat zbouchnout. Tím pádem by to byl legální důvod k tomu, aby si tě mohl vzít, čímž by jsi byla zplnoletněná a mohla se zařídit podle svýho.
:potlesk: :potlesk: Tak ze by jsi kvuli tomu mela udelat umyslne v 16ti dite? To uz je trochu prehnane, ne? Jako byt matkou v tomhle veku by asi nebyla vyhra a uspech. To ji davas dobre rady (ironie)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
31.12.18 22:14
@fera21 píše:
Jedno řešení existuje. Je poměrně drastičtější, ale zoufalá situace si žádá zoufalý činy. Prostě a jednoduše se v pátek po výtvarce zdržet s přítelem do té míry, že by to nezůstalo bez následků. Prostě a jednoduše se nechat zbouchnout. Tím pádem by to byl legální důvod k tomu, aby si tě mohl vzít, čímž by jsi byla zplnoletněná a mohla se zařídit podle svýho.

To vážně nechci, je mi teprve 16. Dítě mít vlastní dítě? Mám jen základku, to by asi nebylo to pravé ořechové :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
31.12.18 22:17

@Lupulu no u tebe je jedna dobrá věc a to že máš rozum a všech pět pohromadě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
31.12.18 22:19

@PaníBovaryová @nostress
To já vím, že nejsem povinná se s nimi o tom vybavovat, že jim po tom nic není.. Ale i tak se tomu výslechu nevyhnu.
O to mi právě jde, co nejvíce v klidu vydržet s mámou pod jednou střechou aspoň do 18ti. Ale zatím se mi to moc nedaří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
31.12.18 22:21
@Ennny píše:
@Lupulu no u tebe je jedna dobrá věc a to že máš rozum a všech pět pohromadě :hug:

Souhlasim, kez by bylo vice takovych rozumnych nactiletych holek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
31.12.18 22:29
@Lupulu píše:
@PaníBovaryová @nostress
To já vím, že nejsem povinná se s nimi o tom vybavovat, že jim po tom nic není.. Ale i tak se tomu výslechu nevyhnu.
O to mi právě jde, co nejvíce v klidu vydržet s mámou pod jednou střechou aspoň do 18ti. Ale zatím se mi to moc nedaří..

Já vím. :? Nauč se jednat asertivně. Pořád dokola, ale třeba jinými slovy jim říkej, že neděláš nic špatného, do školy chodíš, známky máš dobré, doma se vším pomáháš.Rodiče máš v úctě, nikam jinam, než do školy a na výtvarku nechodíš.Ohledně toho kluka, se kterým chodíš jim řekni, že to je předně tvůj spolužák a kamarád, že si lidsky rozumíte, a nic špatného neděláte. A tak dokola, prostě systém obehrané desky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
31.12.18 22:53

@Lupulu Byla to samozřejmě nadsázka. Jestli jsem se tě dotknul, tak se omlouvám :). Ale jako dítě mi rozhodně nepříjdeš. Rozhodně jsi dospělejší než tvoje vlastní matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
1.1.19 00:17

@Ennny @Valkýra88 děkuju, ale ani si tak nepřijdu, když jen poslouchám, co dělám za chyby a že je to jedna chyba za druhou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
1.1.19 00:19

@nostress děkuji za radu, zkusím na to jít takhle. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
1.1.19 00:21

Neděláš žádnou chybu. Většina matek by oblízla všech deset, kdyby tě měla za dceru, chováš se na svůj věk nestandartně v tom dobrým slova smyslu. Tvoje matka by potřebovala dostat od života trošičku přes čumák, aby zjistila, co dělá (samozřejmě jí nepřeju nic zlýho).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
1.1.19 00:31

@fera21 děkuji, to mě potěšilo. :lol:
Třeba si to jednou uvědomí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...