Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@divine woman ano, pořád v ten zázrak tajně věřím..
Prostě mám rodinu i přítele na prvním místě a je pro mě nepředstavitelné se s jedním z toho rozloučit.
I přes to, jak se ke mě máma chová, je to pořád má máma.
Mám svou hlavu a po osmnácti už ji rozhodovat o svém životě nenechám a Jehovisty tuplem..
Budu věřit i v to, že se na mě přítel do té doby a v takovéhle situaci nevykašle. A v nejhorším případě po dosažení plnoletosti budu mít u něj otevřené dveře.
@Lupulu Držím ti palce, abys to zvládla. Ale ve změnu matky moc nedoufej. Jediné, co by tě z mého pohledu rodiče mohlo spasit je, že by nějak začala vyvádět tvoje mladší sestra. Pak by tak nedusili tebe. ![]()
@Lupulu píše:
@arinecka přesně tak. No, jsem stejného názoru. Když si sbalím věci v 18ti, odstřihnu se od rodiny, to mi taky nepřijde jako správné řešení.
Chtěla bych něco, abych byla s rodinou i s přítelem a né si vybírat jedno z toho.
Jenže pokud se rodiče k tomu staví, tak jak se staví, tak to půjde dost těžko. Je ti šestnáct, máš chodit do školy, jasně že i pomáhat doma, to je v pořádku ale nemůžou tě jen držet doma. Máš nárok i na lítání venku s mamarádama, i na přítele. To k tvému věku patří a nějaké zakazování vede jen k tomu že jsi nucena lhát. Nejde si s mamkou sednout a promluvit si s ní? Já si se svou dcerou povídám o všem a je to fajn ![]()
@Lupulu Můžu se tě zeptat? Jak to máte doma na vánoce? To je asi neslavíte že? Ani narozeniny, svátky a tak? Pokud tobě tohle vyznání nic neříká, tak to pro tebe musí být hodně těžké ![]()
@divine woman děkuju moc
![]()
No, je jí teprve 11 let, vidí to u mě, jak se mnou máma jedná, a tak sama od sebe prohlásila, že si kluka najde až bude dospělá
, aby se tomuhle vyhla. Ale řekla bych, že lásce neporušíš. ![]()
@arinecka několikrát jsem se o to snažila, vždy začala, že se o tom nehodlá bavit a začala mi diktovat tisíce veršů z Bible, abych věděla, jaký má na to názor bůh..
Přesně o tom sním, abych měla s mojí mamkou dobrý vztah ![]()
@arinecka nic z toho neslavíme. Zvykla jsem si, protože nevím ani o co procházím, když jsem to nikdy neslavila.
Ale jedno vím, že v budoucnu se od Jehovistů budu držet fakt daleko a že s přítelem tyto svátky slavit chci, chci s ním žít úplně normální život. ![]()
@nostress píše:
Ale psychický teror, a matku, která je s sektě by OSPOD mohl zajímat.
Psychicky teror
tady se to zase vyhrocuje…pubertacka ma doma trochu povinnosti a rodice neskacou metr dvacet vysoko z pritele a tady se hned vola na OSPOD
drzela bych ji doma uplne stejne. A povinnosti by mela taky. Co je hroznyho na tom uklidit koupelnu wc a vysat za jeden den? Nejdriv at maka ve skole a doma a pak si trajda za klukem…uplne to vidim v barvach…holka imrvere nalozena u mobilu a klaviru, triska s ni puberta a rodice aby ji vse pripominali…chtela bych videt pobled z druhe strany…ze strany rodicu…
@Jaa-aa píše:
Psychicky terortady se to zase vyhrocuje…pubertacka ma doma trochu povinnosti a rodice neskacou metr dvacet vysoko z pritele a tady se hned vola na OSPOD
drzela bych ji doma uplne stejne. A povinnosti by mela taky. Co je hroznyho na tom uklidit koupelnu wc a vysat za jeden den? Nejdriv at maka ve skole a doma a pak si trajda za klukem…uplne to vidim v barvach…holka imrvere nalozena u mobilu a klaviru, triska s ni puberta a rodice aby ji vse pripominali…chtela bych videt pobled z druhe strany…ze strany rodicu…
Mě ta práce nevadí, jen bych chtěla po povinnostech i tu zábavu.
@Lupulu píše:
Mě ta práce nevadí, jen bych chtěla po povinnostech i tu zábavu.
To chapu. Ale porad je ti 16. A nerikej mi, ze nesmis vuuuubec nikam. Ja teda taky nesmela. Ale zaridila jsem si to jinak
nesmela jsem chodit nikam fo baru diskoteky atd…ale naucila jsem sve kamarady na vecerni venceni psu. Spolecne dvouhodinovky se staly uzasnou tradici na nekolik let.
@Jaa-aa ty víš asi úplně houby o tomto životě že, když z tebe lítají takové kraviny ![]()
@Jaa-aa píše:
Psychicky terortady se to zase vyhrocuje…pubertacka ma doma trochu povinnosti a rodice neskacou metr dvacet vysoko z pritele a tady se hned vola na OSPOD
Opět píšu, že toto nemůže pochopit někdo, kdo nezná víru a stanovy Svědků Jehovových, a nežil třeba s fanatiky pod jednou střechou.Když tak si o tom nejdříve něco přečti. ![]()
@Jaa-aa Koupelnu, prach a vytřít nám dělá paní na úklid a má hotovo za 2,5 hodiny.
Já bych zdrhnul, domů bych psal ale to by bylo tak všechno. Pokud je přítel nějak zajištěný, není problém. Manželky sestra je fakt pěkný pako, a její dcera už nevěděla co dál. Měla přítele, ten to doma vysvětlil a tak od 16 žila u nich. S mámou se viděla asi po roce, ale pořád ji nemusí. Ty můžeš přerušit kontakt na nějakou dobu..