Mám řidičák, ale neřídím a mám mimino

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
4.2.20 14:31

@Lucinka1986 urcite ale tohle je velky ulehceni. Zrovna jako ocenuju ta cidla na zadku. Jsou to berlicky ale ja nechci byt zavodnik formule 1 zejo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.2.20 14:31
@welovefashion píše:
jo a pak jsem se nikdy nenaučila parkovat mezi 2 auta na parkovišti pozadu, takže to dělám normálně popředu…

Na to si davej bacha. Znamym takhle ridic srazil dite na kole na chodniku. Ridic si zajel do garaze popredu, pak vyjizdel pozadu a nevidel, co se deje na chodniku pred garazi, kam vyjizdi. Dite ho take videt nemohlo. Kdyby zajel pozadu, ma pri couvani z ulice na chodnik vyhled a pri vyjizdeni z garaze popredu taky. Vysledek takoveho parkovani je ten, ze dite to stalo dost bolesti a pana dost na bolestnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
4.2.20 14:35
@Anonymní píše:
Děkuju holky za tipy. Zvlášť t automatickou převodovku zvažuju - na to bych ale musela delší dobu šetřit. Teď máme samozřejmě klasiku a pokud to zvládnu, máme slíbenou starší Fabii po mých rodičích - taky samozřejmě bez automatu. Tak je otázka, jestli bych na automat v dohledné době našetřila.
S tou autoškolou je to teď horší, pač mám doma 4-měsíční mimi a nemůžu se od něj na moc dlouho vzdalovat. Manžel chodí domů mezi 18.-19. hod a v 19. tady bývá 2×-3× v týdnu ten známý, se kterým jezdím - cca hodinku většinou. Pokud dobře počítám, už jsem takto jela 21×. Plus s manželem jsem jela asi 5×, ale to byl děs - jednak jela s námi dcera, takže jsem měla o to větší strach. Pak manžel není úplně klíďas a když se rozdávala empatie, taky asi chyběl - no bylo to na rozvod. :mrgreen: Proto už jezdím raději s tím známým, který je fajn a nechce za to majlant, je už v důchodu a má to jen na přilepšenou :-)

trénuj, stáhni si otázky z autoškoly a hlavně ty křižovatky… uvidíš jak to půjde, pokud ne zkuste si třeba od někoho na chvíli půjčit ten automat, jestli by to nebylo lepší… pokud nepotřebuješ nové auto, tak seženeš i za 15-20 tisíc… ale pokud se ti rozbije, tak je oprava o dost dražší než u manuálu no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
4.2.20 14:42
@Hoa Mai píše:
Na to si davej bacha. Znamym takhle ridic srazil dite na kole na chodniku. Ridic si zajel do garaze popredu, pak vyjizdel pozadu a nevidel, co se deje na chodniku pred garazi, kam vyjizdi. Dite ho take videt nemohlo. Kdyby zajel pozadu, ma pri couvani z ulice na chodnik vyhled a pri vyjizdeni z garaze popredu taky. Vysledek takoveho parkovani je ten, ze dite to stalo dost bolesti a pana dost na bolestnem.

jo dávám si pozor, jsem si vědomá, že mi tam někdo může vlítnout, už několikrát mě upozornily parkovací senzory :-) já jsem fakt opatrná a když couvám z parkovacího místa, tak jedu 1-3 km/h, přibržďuju, kontroluju všechny zrcátka, otáčím se, kolikrát se i rozhlídnu jestli nikdo okolo není než vůbec nastoupím do auta… :srdce: taky už jsem slyšela o tatínkovi, co tak u domu zabil vlastní dítě… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
4.2.20 14:43
@Lucinka1986 píše:
Myslím, že člověk, který nemá k řízení vlohy, řízení neovládá, není schopen sledovat značky a provoz, což u zakladatelky přesně tak je, je stejně nebezpečný jako namachrovanný blbec.Jsou na to i statistiky, jen ve zprávách se mluví o těch druhých.
To je na delší debatu…

Ze začátku řízení neovládá nikdo, to není vrozená schopnost. Akorát v 18 k tomu člověk přistupuje většinou jinak než řekněme ve 30. Člověk vysloveně neschopný zvládnout řízení a přitom sledovat provoz by nejspíš neprošel autoškolou, zbytek je o tréninku.
Podle Dunning-Kruegerova efektu se zhruba 90 % řidičů považuje za nadprůměrně schopné řidiče. Obecně k sebehodnocení doporučuji přečíst https://manipulatori.cz/…va-hlupakem/ cituji:„…Je evidentní, že ti, kteří dopadli v testu nejhůře, se nejvíce přeceňovali.“
Statistiky sem hoď, zajímá mě to, mám statistiky ráda. Zatím jsem neviděla žádnou, která by měla kategorie původce nehody „namachrovaný frajírek“ vs „mizerný řidič“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.2.20 14:48
@Tarjei píše:
@Lucinka1986 urcite ale tohle je velky ulehceni. Zrovna jako ocenuju ta cidla na zadku. Jsou to berlicky ale ja nechci byt zavodnik formule 1 zejo…

Tak čidla jsou snad nutnost :lol:…Mě řadit baví, takže mě by to chybělo, ale věřím, že někomu to usnadní řízení, to určitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.2.20 14:51

@Lucinka1986 :lol: pro me urcite, jinak bych asi nevyjela na parkovistich u obchodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.2.20 14:56
@Knihomyš píše:
Ze začátku řízení neovládá nikdo, to není vrozená schopnost. Akorát v 18 k tomu člověk přistupuje většinou jinak než řekněme ve 30. Člověk vysloveně neschopný zvládnout řízení a přitom sledovat provoz by nejspíš neprošel autoškolou, zbytek je o tréninku.
Podle Dunning-Kruegerova efektu se zhruba 90 % řidičů považuje za nadprůměrně schopné řidiče. Obecně k sebehodnocení doporučuji přečíst https://manipulatori.cz/…va-hlupakem/ cituji:„…Je evidentní, že ti, kteří dopadli v testu nejhůře, se nejvíce přeceňovali.“
Statistiky sem hoď, zajímá mě to, mám statistiky ráda. Zatím jsem neviděla žádnou, která by měla kategorie původce nehody „namachrovaný frajírek“ vs „mizerný řidič“.

Vařit se člověk taky musí naučit a ne každý to umí dobře, prostě to v sobě člověk musí mít. S tím, že ti co o sobě tvrdí, že jsou dobří řídiči, většinou tak dobří nejsou, tomu věřím. Ke všemu je potřeba přistupovat s pokorou a respektem. Nechápu o co ti jde? Kolik řidičů nedalo přednost a nevinní umřeli. Kolik blbců najelo na dálnici do protisměru, kolik starých lidí sotva vidí a chodí a vlezou za volant, to nejsou ty namachrovanný frajirci, ale lidi co zkrátka neměli nikdy usednout za volant. Vadí mi obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.2.20 14:58
@Tarjei píše:
@Lucinka1986 :lol: pro me urcite, jinak bych asi nevyjela na parkovistich u obchodu :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.2.20 15:03

@Lucinka1986 jako tam se hemzi duchodcu, bych se bala ze nekoho prejedu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.2.20 15:09
@Tarjei píše:
@Lucinka1986 jako tam se hemzi duchodcu, bych se bala ze nekoho prejedu :D

Tak nesmíš nakupovat, když jsou akce, to je o fakt o hubu😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
4.2.20 15:49

A mě by zajímalo, jak zakladatelce zlepší schopnost sledovat očima značky, chodce, atd., když si místo manuálu pořídí automat. Řadící páku snad řidič ovládá rukou a ne očima, ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.2.20 15:58

@Prigionia jo tak ja na ni mela tendence cucet kdyz mi neslo zaradit. A mela jsem problem udrzet smer pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.2.20 16:00

@Prigionia i kdyby tam nekoukala, stejne je to kus pozornosti, kterou clovek tomu razeni venuje…ne vizualne ale mozek o tom vi zejo. Zkusenej ridic radi automaticky ale zacatecnik ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
4.2.20 16:17
@Tarjei píše:
@Prigionia i kdyby tam nekoukala, stejne je to kus pozornosti, kterou clovek tomu razeni venuje…ne vizualne ale mozek o tom vi zejo. Zkusenej ridic radi automaticky ale zacatecnik ne.

Tak začátečník toho má plné brýle, třeba rozjezd na zelenou, na křižovatce chci zabočit, takže točit volantem jednou rukou, u toho přeřadit druhou, obě nohy pracují, do toho sledovat, jestli není na přechodu zelená a neskáčou mi lidi pod kola… To jsem chtěla z toho auta utéct, ale uklidňovala jsem se, že v USA řídí i 16letá paka, ale ti zase mají automat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí