Mám řidičák, ale neřídím a mám mimino

Napsat příspěvek
Velikost písma:
737
27.10.11 18:10

já jezdit s přítelem nemůžu on mi do toho hrozně kecá :mrgreen: :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.10.11 18:11
Anielkha píše:
Holky, ja teda uz jezdim i s malou… ale udelala jsem si ridicak v 17 (ani jsem nesmela jezdit) a zacala ridit az v 26.. za mne mi pomohlo jen jezdit sama, jak mi do toho nekdo kecal, tak jsem se hrozne bala, takze jezdila jsem sama, nejdriv kratsi trasy, pak delsi a delsi… a pak jsem se prestala bat, moc jsem jako tehule nejezdila a pak jsem se zacala bat, ale proste nekdy je to nutnost, tak ted zas ridim i s prckem… obcas mam blby reflexy, ale nejvic se bojim ostatnich.. hlavne kamionu… 8-o 8-o kolikrat uz mne na te D1 silene ohrozily :( ach jo :(takze moje rada je jezdit sama, ani s manzelem… proste sama, musite prijit na to, ze to samy zvladnete :)

No ja to nenavidela i sama. Jeste za bezdetna jsem jezdila do prace, ale JENOM v sobotu. Proste jsem se nikdy nerozjezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19026
27.10.11 18:12

Já sice nemám mimino, ale taky jsem udělala v osmnácti řidičák a od té doby neřídila… Po deseti letech jsme si pořídili auto a já chtěla být nezávislá a naučit se jezdit… byla jsem na kondičních jízdách, ale beztak jsem se to v reálu učila sama, začala jsem jezdit mimo město, kde není moc provoz… ted už si zajedu i do města, ale furt se učím… Ale sama pozoruji, jak se zlepšuji, v řazení a odhadování a tak… takže chce to jen začít a opravdu se člověk vyjezdí…
A to jsem hned po třech dnech auto lehce nabourala… ale nevzdám se a je to super pocit, že se člověk může sám někam odvézt a nebýt závislý na jiných…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
27.10.11 18:13

ridicak mam, udelala jsem si ho pted otehotnenim a haha od tehotentsvi jsem neridila, hrozne se bojim, v praze fakt sila, jezdim max 50tkou, jednou jsme jeli k tchyni, manzel me prekecal k rizeni, porad pridej a pridej a ja jela max 80 a to jsem mela pocit nerizene rychlosti, pritom kdyz ridi manzel v nemecku, tak mi 180 vubec nedela problem, ale jako spolujezdci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
27.10.11 18:13

Já na tom byla stejně. Řidičák od 23, vůbec jsem nejezdila. Začla jsem před rokem, kdy malá začala chodit do školky. To bych 2× denně busem se dvěma dětmi, ještě kusanec pěšky, za jakéhokoli počasí těžko zvládla. Muž mi koupil fiat panda (malé, skvěle je z něj vidět dozadu), zaučil mě a jezdím. Nejsem nějak extra profík, stále ještě umím jen trasy, co znám, ale jejich počet se zvětšuje :-) Navíc jsem tento týden přesedlala na VW touran (kráva veliká). Takže, když se chce, jde to :wink: Jsem toho příkladem a to to opravdu zkraje vypadalo, že jsem na řízení antitalent. Mmch. asi budeme mít na prodej zánovní pandu, jen malinko otlučenou, najeto málo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19026
27.10.11 18:14
Anielkha píše:
Holky, ja teda uz jezdim i s malou… ale udelala jsem si ridicak v 17 (ani jsem nesmela jezdit) a zacala ridit az v 26.. za mne mi pomohlo jen jezdit sama, jak mi do toho nekdo kecal, tak jsem se hrozne bala, takze jezdila jsem sama, nejdriv kratsi trasy, pak delsi a delsi… a pak jsem se prestala bat, moc jsem jako tehule nejezdila a pak jsem se zacala bat, ale proste nekdy je to nutnost, tak ted zas ridim i s prckem… obcas mam blby reflexy, ale nejvic se bojim ostatnich.. hlavne kamionu… 8-o 8-o kolikrat uz mne na te D1 silene ohrozily :( ach jo :(takze moje rada je jezdit sama, ani s manzelem… proste sama, musite prijit na to, ze to samy zvladnete :)

Souhlasím, jak jsem měla řídit s partnerem, tak jsem se moc snažila, at nedělám chyby a jak jsem byla nervní, tak to bylo strašný a nechtěl mi věřit, že jindy mi to jde fakt líp… Ale o to lepší je to pocit, když pak řekne, jak jsem se vyjezdila a že už jezdím dobře, i když ideální to není, ale oproti tomu co vidím některé řidiče na cestách, to bych vraždila!! :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.10.11 18:15

Tak jako teorie je to krasna, zacit sama, mimo mesto, kratsi vzdalenosti atd. atp. Nebo jezdit jednu znamou trasu a postupne pridavat..teoreticky to zvladam perfektne. Ale jak to zaridit v hlave? Ted jedeme za nasima, cca 100km, po dalnici a co myslite? Zas mne neukeca (on uz se o to ani nesnazi, jen ma obcas reci) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.10.11 18:15

Taky se hlásím do klubu…v těhu jsem chodila na kondiční jízdy, že s miminem budu jezdit…nejezdím. Neumím parkovat a snad bych i byla schopná někam dojet, ale při představě, že bych tam musela zaparkovat a že tam nejspíš není prostor 10×15m, do kterého bych se mohla trefit, si radši nechám zajít chuť :D Štve mě to, nedávno jsem musela nahánět tátu, když jsem potřebovala někam jet a manža nebyl k dispozici, a táta zrovna půjčil auto bráchovi a složitě si ho předávali, prostě celorodinná akce jenom kvůli mně :roll:

Jo a taky mě odrazuje, když někam jedem a manžel má takové ty poznámky „ježiš co je to za pipinu, co se tu motá jak trubka (já: "třeba taky jezdí teprv krátce a bojí se“), no ale tak ať tady nepřekáží pipka jedna" - to mi fakt dodává sebevědomí, když si představím, jak řídím a všichni okolo ke mně vysílají podobné názory :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19026
27.10.11 18:16
asha píše:
Tak jako teorie je to krasna, zacit sama, mimo mesto, kratsi vzdalenosti atd. atp. Nebo jezdit jednu znamou trasu a postupne pridavat..teoreticky to zvladam perfektne. Ale jak to zaridit v hlave? Ted jedeme za nasima, cca 100km, po dalnici a co myslite? Zas mne neukeca (on uz se o to ani nesnazi, jen ma obcas reci) :mrgreen:

Tak na dálnici bych si určitě hned taky netroufla, ono je fakt potřeba začít malej okruh a postupně ho zvětšovat… :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.10.11 18:17
Schnapi píše:
asha píše:
Tak jako teorie je to krasna, zacit sama, mimo mesto, kratsi vzdalenosti atd. atp. Nebo jezdit jednu znamou trasu a postupne pridavat..teoreticky to zvladam perfektne. Ale jak to zaridit v hlave? Ted jedeme za nasima, cca 100km, po dalnici a co myslite? Zas mne neukeca (on uz se o to ani nesnazi, jen ma obcas reci) :mrgreen:
Tak na dálnici bych si určitě hned taky netroufla, ono je fakt potřeba začít malej okruh a postupně ho zvětšovat… :-P

Jenze na dalnici je hodne mista, ja se bojim nejvic na okreskach a ve meste :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
27.10.11 18:22

tak já jezdim na chty po okreskách i když mám k dispozici dálnici. Ale to by musel táta koupit dálniční. Ale je mu se nechce . prý až budou dálnice odpovídat cenám za dálniční tak pak jí bude kupovat. Takže Stodůlky - Plzeň to jistí okreska :mrgreen: :mrgreen: . Já hlavně musím jezdit sama a mít puštěné rádio abych se tak moc nesoustředila jelikož jsem pak nervní jak sáňky na podzim :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.10.11 18:24
mysicka5 píše:
tak já jezdim na chty po okreskách i když mám k dispozici dálnici. Ale to by musel táta koupit dálniční. Ale je mu se nechce . prý až budou dálnice odpovídat cenám za dálniční tak pak jí bude kupovat. Takže Stodůlky - Plzeň to jistí okreska :mrgreen: :mrgreen: . Já hlavně musím jezdit sama a mít puštěné rádio abych se tak moc nesoustředila jelikož jsem pak nervní jak sáňky na podzim :pocitac: :pocitac:

Tak ja kdyz naposled jela trasu Praha-Plzen, jela jsem radsi po dalnici, protoze kdyz jsem si predstavila, kudy a po cem bych jela, obchazely mne mrakoty. A to bylo nejstarsimu pul roku, jela jsem s nim sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
27.10.11 18:30
tak já začala jezdit sama až bylo klukovi 9 měsíců a měla jsem sebou ještě čubu. Ale nejvíc mě vadí Beroun a Rokycany tam se vždycky táhne ale pak je to pohodička až do Šťáhlav :palec: . Jinak po dálnici jsem většinou lítala kolem 150 - 180km/h a pak jsem se děsila kdy přijde přítelovi předvolání :mrgreen:
asha píše:
mysicka5 píše:
tak já jezdim na chty po okreskách i když mám k dispozici dálnici. Ale to by musel táta koupit dálniční. Ale je mu se nechce . prý až budou dálnice odpovídat cenám za dálniční tak pak jí bude kupovat. Takže Stodůlky - Plzeň to jistí okreska :mrgreen: :mrgreen: . Já hlavně musím jezdit sama a mít puštěné rádio abych se tak moc nesoustředila jelikož jsem pak nervní jak sáňky na podzim :pocitac: :pocitac:
Tak ja kdyz naposled jela trasu Praha-Plzen, jela jsem radsi po dalnici, protoze kdyz jsem si predstavila, kudy a po cem bych jela, obchazely mne mrakoty. A to bylo nejstarsimu pul roku, jela jsem s nim sama.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
27.10.11 18:35

Tak já jsem asi moc nepatřím, jsem aktivní řidič už od 18, co jsem dostala řidičák, takže se nebojím nicméně se to pokusím shrnout:

• pro zakladatelku i když jezdím aktivně, provoz mi problém celkem nedělá, tak autem do centra stejně nejezdím, tam zaparkovat je hrůza, takže tam stejně jezdím MHD, maximálně se přiblížím od nás z okraje Prahy někam, kde lze rozumně nechat auto a pokračuju jinak.
  • metro využívám, nevím proč by to mělo být rizikovější na bacily, mě se na něm líbí, že nastoupím a vystoupím sama a nemusím nikoho žádat ani řešit kdy jede nízkopodlažní bus či tramvaj
  • pokud si nevěříte, určitě si pořiďte automat, odpadnou stresy z toho, že se nerozjedete do kopce a že to chcípne… a taky máte víc času na sledování značek a situace
  • ideální auto je s rovným zadkem, starší kombík, působí sice jako velké auto, ale je z něj perfektně vidět a dobře se tam skládá kočár :mrgreen:
  • jezdit sama, nebude vám do toho nikdo kecat a znervozňovat vás
  • ohledně dětí neporadím, já se nebojím, takže jezdím kam to jde s malým autem, každopádně vždy pečlivě připoutat autosedačku a při jejím nákupu nešetřit, i to člověku přidá na klidu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
27.10.11 18:40

Já mám řidičák asi 11 let a od zkoušek jsem neseděla za volantem:-) Tenkrát byl za polovic v rámci střední školy a táta chtěl, abych si ho udělala. No, papír mám, ale už ani nevím, kterej pedál je plyn a kterej brzda. A hrozně se bojím doby, kdy budu muset začít. Teď mám všecko při ruce i s dobrou dostupností veřejné dopravy, ale kdo ví, co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí