Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Nejspíš máš falešně negativní test nebo byl test chybně proveden. Může se stát, osobně vím o případu, kdy i přes příznaky a prokázány blízký kontakt s pozitivní osobou (manželka) měl muž PCR test negativní. Jelikož se jeho stav nelepšil, poslala jej lékařka za týden na PCR test znovu, a to už byl pozitivní.
@mag12 píše:
Nejspíš máš falešně negativní test nebo byl test chybně proveden. Může se stát, osobně vím o případu, kdy i přes příznaky a prokázány blízký kontakt s pozitivní osobou (manželka) měl muž PCR test negativní. Jelikož se jeho stav nelepšil, poslala jej lékařka za týden na PCR test znovu, a to už byl pozitivní.
Aha děkuji. No uvidím co řekne dr. Ale to by se mi zase prodloužila karanténa od toho mého pozitivního testu ne? ![]()
@Anonymní píše:
Hezký večer, tak jsme dnes byly na testech, já negativní, dcera pozitivní.
Ale stále mám zvýšenou teplotu, únava, bolest těla a hlavy. Dceru bolí akorát hlava. Má někdo stejnou zkušenost? Měla bych jít ještě jednou na testy? Byly jsme na PCR. Děkuji
Opakuj test treba za tyden.
Dnes jsem volala své dr že jsenegativní, řekla mi ať jsem doma a přijdu 22 na kontrolu a pak mi volala hygiena a mám jít na testy ještě jednou. Tak nechápu. Já se ještě dr ptala jestli nemám jít znovu když mám furt teplotu a že ne.
A říkala jsi Mudr že dcera je pozitivní? Dle mě špatný test proto tě ženou znovu. Oni teď na hygieně si vše hodně hlídají. Nám volali asi 4×.
@EvaG píše:
A říkala jsi Mudr že dcera je pozitivní? Dle mě špatný test proto tě ženou znovu. Oni teď na hygieně si vše hodně hlídají. Nám volali asi 4×.
Ano samozřejmě. Sama řekla, že test může být falešně negativní, ale znovu prý nemusím. Samotnou mě to překvapilo. I kvůli tomu, že pokud si to odbydu teď tak budu mít imunitu na ty 3 měsíce.
Hlavně v práci nás také testují a měří denně teplotu.
Já měla jasné příznaky a první PCR negativní. O 4 dny později už jsem byla pozitivní. Na test určitě jdi, abys pak mohla být v té ochranné lhůtě 90 dní.
Vím, že to je pořád dokola, ale… Už jsme covid prodělali v říjnu. Manžel byl v kontaktu s někým, kdo je ted covid pozitivní - ještě to v té době nevěděl, možná ještě ani nemohl nikoho nakazit. Po 7 dnech si udělal test a negativní. Jedno dítě mělo jeden den rýmu. Já jsem zahleněna, trošku mě bolí hlava - takhle jsem se cítila na začátku covidu, ale zároveň jsem se tak cítila i měsíc předtím kvůli alergii - pořád zahleněna odkašlávání i a nemělo to s covidem nic společného. Jaká je pravděpodobnost, že by měl manžel covid - i přes negativní test a zároveň nakazil máš ostatní? Nemá žádné příznaky a my jsme s nikým v kontaktu nebyli. Podle mě to covid mít nemůže, ale zároveň se bojím setkat s rodičema. Řeším to, že zítra máme jít na návštěvu k lékaři, na kterého dost dlouho čekáme. A potřebuji druhé dítě pohlídat. ![]()