Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sobospaly Stingu neznám, nevím… Ale jak chce mít dítě? Bez toho aby překonala trauma a měla sex a vztah? Mateřství je jedno velké trauma, a o na se očividně nedokáže vypořádat s absolutně ničím
@MarkétaLo píše: Více
No asi jo. Ale důvod k tomu na ni mít ošklivé řeči to snad není, ne?
To už snad nech na druhých, ne? Jestli si myslíš, že ti to, co píšete vy, druzí nepíšou proto, že si to nemyslí, tak se pleteš. Nepíšou to proto, že to normální lidi nepíší, a už vůbec ne lidem, kteří nikomu neubližují. Vy si prostě chcete kopnout za každou cenu. Ale beztak je to trollice a má z vás legraci. ![]()
Ahoj zakladatelko,
jako jedna z mála jsem v dost podobné pozici. Sex se mi už od dětství hnusil kvůli špatným zkušenostem. Kdysi jsem tady na emimi taky kvůli tomu zakládala zoufalé diskuze.
A jak je to dnes? Chodila jsem dál k psycholožce, mluvila o problémech z dětství, zároveň jsem se smiřovala s tím, že mít nikdy nikoho nebudu. A pak najednou mi do života někdo přišel. Ani jsem s ním chodit nechtěla…ale už spolu pár měsíců jsme. Řekla jsem mu na rovinu, že jsem byla zneužívaná a mám dost špatných zkušeností. Chápe to, vychází mi vstříc…zatím…
Jak to máme se sexem? Provozujeme mazlení a petting. Vyhovuje mi to. Ale vidím na něm, že on chce víc. Někdy chce víc, ale vidí, že já nechci, tak to zatím nechává být…
Problém je, že já víc vlastně nechci, takhle mi to vyhovuje a vag. sex prostě dělat nechci…už jsem mu to i naznačila, co by kdybychom ho neměli nikdy…no, vytřeštil oči, že chápe, že s tím mám problém, ale do konce života bez tradičního sexu si to neumí představit…
Jenže mně je s ním tak dobře, rozumíme si, podporujeme se…tak to zatím nechávám plynout, nikdo neví, co všechno nás čeká. Možná se kvůli tomu rozejdeme, možná se rozejdeme i kvůli něčemu úplně jinému. Nebo taky časem změním názor, překonám se a sex nebude problém. Kdysi totiž se mi chtělo zvracet jen při pohledu na mužské přirození a zmizelo to. Takže zatím to prostě nechávám plynout.
Být tebou, tak bych opravdu zkusila svou situaci probrat s psycholožkou.
@Anonymní píše: Více
Víte, já taky nemám dobré zkušenosti, i když ne až tak, jako zneužívání v rodině. někdy mám ale pocit, že se z komára dělá velbloud, to asi partnera moc nemiluješ, když nejsi ochotná mu vyhovět v něčem, co je standard, aklidně o něho příjdeš, zkoušelas sex zezadu,??? zkoušela sis zajítna veču a dat si dvě deci červenýho, pustit si hudbu, udělat krok vpřed a být konečně dospělá, psycholog ti málokdy řekne, že přešlapováním na místě se nikdo z depky nevylízal.
@sobospaly píše: Více
no sakra! A taky vím, co radí Desenskej, když má trauma pes. A co udělat, když tě shodí kůň.
Tak jestli se řídíš tím, co jsi psala a ještě k tomi tady zmiňuješ Desenskýho, tak je to jasný…
![]()
K příspěvku ohledně traumatu jsi fakt mimo.
A k Desenskýmu. Tam se řídí radami jen úplný laik nebo někdo, kdo nemá rád svého psa. Na toho pána mám názor, že by vůbec neměl se psy pracovat.. on jim úplně ničí psychiku. A to vlastně trochu děláš i u toho příspěvku ohledně problému s traumatem. ![]()
Desenskej je super, o tom to ale není. Kdo se bojí, umírá každý den. Otázka je, proč ten sex nechce??? S někým koh mám ráda, se snažím být a vyhovět mu v základních věcech., ty dvě asexualní ženy si musí být vědomé, že tohle není pro chlapa udržitelný stav. A proto se ptám, zkusili to vůbec někdy.??? A polud ano, s někým, koho mají rády, a kdo má trpělivost s nimi, protože je má rád? A nebo to odepsaly, a a žijou si v tom bahýnku, zatímco život jde dál???
To už jsem zkoušela, všude mi řekli že bez partnera nelze.
tak řekni tatínkovi, ať ti to podepíše…nebo kámošovi, věř mi že lze. všechno.