Máme // - červen 2012

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
4107
25.6.12 19:36

@Fufik : Játra!!! Pozor na ně! Velké množství vit. „A“ způsobuje deformace při vývoji.
A nedostatek jódu je hlavní příčinou mentálních retardací.

• načítám...
Lo
6285
25.6.12 19:37
@socina píše:
@Fufik : Játra!!! Pozor na ně! Velké množství vit. „A“ způsobuje deformace při vývoji.
A nedostatek jódu je hlavní příčinou mentálních retardací.

Kde se bere jod prosím? Opravdu ted nevím :zed:

• načítám...
1740
25.6.12 19:41

@socina No já myslím, že sem tam játra neuškodí, ne? Jíme je opravdu jen tak 1× do měsíce, možná ani to ne :-) A dokonce si myslím, že na játra panují hodně rozporuplné názory o jejich škodlivosti či naopak prospěšnosti. Každopádně díky, píšu si - omezit

• načítám...
4107
25.6.12 19:43

@Lo : Nejlepší je z tablet, jinak ryby, mléko sůl. Ale abys měla dostatečné množství tak bys toho musela jíst strašně moc. Takže tablety to jistěj. V těhotenských tabletách je, já pooužívám Gravilakt, je finančně přijatelný :palec:

• načítám...
4107
25.6.12 19:44

@Fufik : mrkni na net, určitě to někde bude a o tom vit. A. :think:

• načítám...
Lo
6285
25.6.12 19:46
@socina píše:
@Lo : Nejlepší je z tablet, jinak ryby, mléko sůl. Ale abys měla dostatečné množství tak bys toho musela jíst strašně moc. Takže tablety to jistěj. V těhotenských tabletách je, já pooužívám Gravilakt, je finančně přijatelný :palec:

Můj gynekolog nebyl nakloněný umělým vitamínům v těhotenství…beru jen kyselinu listovou..a jinak myslím, že vyváženou stravu mám :))

• načítám...
Lo
6285
25.6.12 19:47

Jinak holky, jak jsem se vás tu ptala na ten sex :oops: Dnes jsem muže svedla :oops: Jsem stále při chuti :) Proběhlo to v pohodě a bez bolesti, takže to půjde :palec:

• načítám...
4107
25.6.12 19:48

@Lo : Já chtěla jód, listovku a dočasně železo. Tak jsem to vyřešila jedním :think: Chci to brát první trimestr a pak šlus. Zhruba od 20-25 týdne začnu brát rybí tuk.

• načítám...
15866
25.6.12 19:50

Já beru Femibion 800 a začala jsem ho brát před IVF na doporučení sestřičky :pankac: jsou ale dražší, ale myslím, že do 12. týdne to dám :palec:

• načítám...
6726
25.6.12 19:57

Koukám, že máte téma vitamínky…já jsem nakonec investovala do jodaminu (pivovarské kvasnice s jodem), omega3 s DHA, listovku a snažím se jíst pestře. Snad to stačí… :nevim:

• načítám...
1740
25.6.12 19:58

Tý jo, tak to já doufám, že se veškerým těmto doplňkům vyhnu… Raději bych to všechno přijímala ze stravy… Ty umělé věci moc nemusím.

• načítám...
15866
25.6.12 20:00

Tak u mně vlastně skoro celý poslední rok dostávalo tělo zabrat různýma hormonama a doufám, že teď dobírám poslední a budu papkat už jen vitamíny. Samozřejmě se snažím co nejvíce v normálni stravě, ale těhu vitamíny beru i na doporučení lékaře

• načítám...
4107
25.6.12 20:14

@zolycka : Omega je nejvíc důležitá ve 3. trimestru.
dělal se výzkum a ženy co brali rybí tuk v těhotenství měli pak „šikvnější“ děti. Dřiv mluvili, chodili, chodili na nočník… Dělali se pokusi i na dětech v první třídě a ty co začali brát rybí tuk si zlepšili známky a lépe se učili. :think:

• načítám...
6726
25.6.12 20:17

@socina však nenasycené mastné kyseliny jsou výživou pro nervové buňky :) takže si myslím, že jsou omega důležité už od začítku těhotenství, vždyť právě v prvním trimestru se utvářejí základy orgánů…mimoto omega určitě neuškodí ani mojí nervové soustavě :mrgreen:

• načítám...
1740
25.6.12 20:18

@socina Tady je někdo našprtanýýý… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To mi připomíná rodiče jednoho chlapce, kterého jsem doučovala matematiku - prý ho nechali hrát od 3 let na housle, protože v nějakém výzkumu četli, že mu půjde lépe matematika :potlesk: :D

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100