Máme dceři (10) říct o jejím otci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
223
17.6.14 12:20

A jak mohou lide z vesnice nebo pani ucitelka vedet, ze tatinek je ten a ne ten? Ano, sice se dali dohromady, kdyz male byly dva mesice, ale na stranu druhou - ciste teoreticky..to dite preci jeho klidne mohlo byt.. nebo vite jak to myslim.. Ale jsou lidi a lidi.. vesnicke drby je asi to nejhorsi..Dceri bych se to pokusila nejak vysvetlit..Mozna bych se zkusila obratit na nejakeho psychologa, aby poradil, jak to rict.. aby informaci nebylo ani moc a ani malo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.14 12:21

ZAKLADATELKA : KAMARÁDKA Se PTÁ JAKÝM NÁVODEM BY JSTE JÍ TO ŘEKLI TÉ DCEŘI? Jak si myslíte, že by to měla udělat, aby nebyla nějak ta špatná. A jak říct o otci, který jí vlastně nenávidí a neexistuje pro ní? aby jí to nějak neublížilo i právě to, že otec ji nechtěl, aby si to nějak nedávala za vinu ta její dcerka, Je opravdu velmi citlivá.

• Citovat
  • Upravit
24797
17.6.14 12:21

Já bych to holčičce taky řekla. Čím dřív, tím líp. A když už to tak visí ve vzduchu, stejně by se to co nevidět dozvěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
17.6.14 12:22

@kozisek tak tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
17.6.14 12:23

Ahj ja bych ji to take rekla, nejak setrne a pomalu protoze se to rozhodne asi dozvi odjinud podle toho co pises a to neni ideal, navic kdybych byla v jei kuzi (te holcicky) chtela bych to vedet a pokud by mi to rodice nerekli pripadala bych si hodne podedena.
Ono, ano chranit ale zase ne zbytecne. Myslim ze ve svem veku je schopna to pobrat a i pochopit ze jeji nebiologicky otec ji miluje a je pro nej vlastni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119

Měli jí to říct hned po té školce… řekli by jí, že tenhle je ten nejlepší táta pod sluncem, protože on si nevybral jen maminku, ale vybral si i dcerku a že je důležitější, kdo ji čte pohádky, fouká bolístky, hraje si… než ten, kdo ji zplodil. Malé děti to poberou lépe, než ty starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Jujunka stačí někomu špatně uvěřit i na vesnici myslet si, ž eněkdo někomu může věřit říct to jedné osobě o tom tatínkovi a přesně i takhle se to mohlo donést k učitelce. Nevím ale přesně jak se to k učitelce doneslo.

Ale když kamarádka na učitelku naběhla, tak učitelka začala kopat kolem sebe a na kamarádku zavolala OSPOD. Ti tam nepochodili jsou to normální rodina co vychovává normálně své dítě a všeho má dostatek, ale učitelka prostě kopala jak jen to šlo.

• Citovat
  • Upravit
7735
17.6.14 12:24

Pro holčičku bude určitě lepší, když ji to poví maminka, než když se to dozví od někoho cizího :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.14 12:24

Stejny pripad v rodine, akorat nahradni tatinek ji vychovaval trochu pozdeji, ale stejne si jineho nepamatovala, byly ji tusim dva roky, oni ji to nerekli, i kdyz mela otazky, proc se jmenuje jinak nez segra a takove ty otazky, kdy bylo jasne, ze neco tusi, nejlepsi je, ze ani my z rodiny jsme nevedeli, ze to,,mala" nevi, kamen urazu nastak, kdyz ji bylo tak 13let, divoka puberta nastupovala a zrovna se prala s takovym tim, ze je tlusta a skareda, celkem s tim mela problemy, do toho si matka narazila noveho chlapa a zacal kolotoc okolo rozvodu a presne v tuto chvili se to dozvedela, nikdo nevi jak, rodice si vsimli az toho, ze si sveho bio otce nasla na facebooku a mela ho v pratelich…holka si zacala rezat do rukou a podobne se sebeposkozovat, uz je to vic nez tri roky, moc se od te doby rozvodu nestykame, tak nevim, co je s ni ted :( omlouvam, se za anonym, ale je to celkem osobni tema

• Citovat
  • Upravit
bamba
17.6.14 12:25

Učitelka na to neměla právo a pěkně bych jí zavařila. Ale…byla to jedinečná příležitost to holčičce říct. Zbytečně by se nevyptávala a jak by šel čas, líp by se s ní o tom mluvilo.10 let už je dost pozdě. Děti jsou v tomto věku už téměř v pubertě a řekla bych, že se na rodiče bude hodně zlobit a je dost možné, že jim to dá pěkně sežrat. Čím dřív to dítě ví, tím líp.

• Citovat
  • Upravit
1249
17.6.14 12:26

Jako nic ve zlém, ale měli jí to říct dávno, možná tehdy když to nakousla ta blbá učitelka. Jak jí to chcou navždy zatajit, když její biol. otec je nejspíš v rodném listě (když teda platí alimenty), jednou jí ten RL stejně budou muset ukázat či dokonce dát. Myslím, že čím menší dítě, tím to lépe snáší, asi stejně něco tuší a rodiče může potom brát za „lháře“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Zakladatelko, holčičce by to měla kamarádka říct. A čím dříve, tím lépe. Vlastně se toho měla nejlépe chytit hned, když si pusu na špacír pustila paní učitelka ve školce.
Mně takhle rodina také tajila vlastního otce. A nebýt mé zvědavosti, asi bych to nevěděla dodnes.
Mamka tenkrát byla vdaná a když mi bylo 5, tak se rozvedla. Já za svého tátu tenkrát považovala toho „pána“ - on se tedy nikdy jako táta nechoval (ani k mým sourozencům - kteří jsou jeho). Když mi bylo 6, mamka se znova vdala. Zhruba v mých deseti letech sem tam občas sourozenci prohodili narážku na to, jak jsem „novému taťkovi“ strašně podobná, a jak se podobám jeho dceři z minulého manželství… No, myslela jsem, že si dělají srandu. Mamka to vždycky smetla ze stolu s tím, že nemám poslouchat kraviny.
Ve finále jsem v sedmnácti letech hledala svůj rodný list a v papírech jsem objevila i lejstra z rozvodu, tak jsem si je přečetla a zjistila, že jsem skutečně dcerou „nového tatínka“. Byl to pro mě šok. Dlouho jsem nikomu nevěřila, cítila jsem se být zrazená. Máma by mi to nikdy neřekla. Dokonce když jsem měla určité zdravotní problémy a lékař chtěl znát rodinnou diagnózu, tak mě nechala, abych mu nadiktovala problémy ze strany pána, jehož jsem nebyla. Přitom kdybych rovnou řekla, jaká je zdravotní stránka ze strany mého skutečného otce, řešení mých zdravotních problémů by mohlo být jednodušší. Ale ne, ona to prostě nepřiznala s tím, že to není důležité, a že je přeci úplně jedno, koho mám v rodném listě :zed: :zed: :zed: Trápí mě to dodnes. S taťkou mám úžasný vztah, ale mamce ve spoustě věcech prostě už nevěřím.

Takže řekněte to prosím holčičce co nejdříve. Nějak šetrně. Nevím, jak moc takhle stará holčička už chápe početí dítěte. Ale vysvětlete jí, že pán, se kterým maminka otěhotněla, ji nechtěl a opustil je, když byla ještě v bříšku. A pak se objevil tatínek, který ji od malička miluje, a že pro ní je prostě tátou ten, který ji o narození vychovával, i když má třeba možná v rodném listě někoho jiného.

• Citovat
  • Upravit
4566
@Anonymní píše:
ZAKLADATELKA : KAMARÁDKA Se PTÁ JAKÝM NÁVODEM BY JSTE JÍ TO ŘEKLI TÉ DCEŘI? Jak si myslíte, že by to měla udělat, aby nebyla nějak ta špatná. A jak říct o otci, který jí vlastně nenávidí a neexistuje pro ní? aby jí to nějak neublížilo i právě to, že otec ji nechtěl, aby si to nějak nedávala za vinu ta její dcerka, Je opravdu velmi citlivá.

taky tezke, aso bych si s ni nekdy pri hodne chvili sedla a rekla ji, ze ji oba s tatinkem milujeme, ale ze jsem otehotnela a byvaly pritel miminko nechtel, ja ano a zustala jsem na to sama, ale ze prisel jiny tatinek ten co je s vami ted a obe vas miloval a jste pro nej vlastni :nevim:
nejak tak?
proste aby vedela ze ona za nic nemuze, Ty taky ne a jeji nevlastni tata taky ne, ze vas miloval od zacatku a je vlastne jeho! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
@ynax píše:
Měli jí to říct hned po té školce… řekli by jí, že tenhle je ten nejlepší táta pod sluncem, protože on si nevybral jen maminku, ale vybral si i dcerku a že je důležitější, kdo ji čte pohádky, fouká bolístky, hraje si… než ten, kdo ji zplodil. Malé děti to poberou lépe, než ty starší.

Podle mě to měli říct ještě dřív. Prostě aby s tou informací vyrůstala, aby věděla jak to je, ale že tak jak to je to je vzhledem k situaci v pořádku… Snad jsem se do toho nezaplatla a napsala to trochu pochopitelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
17.6.14 12:28
@Anonymní píše:

Teď už to podle mě bude dost těžké…myslím, že už se tam ta důvěra prostě trochu prolomí. S těmito věcmi by měly být děti vychovávané rovnou od malička. Každé dítě se někdy zeptá, jak se berou miminka - a to je ta nejlepší doba na vysvětlování…
Teď už asi nezbyde nic jiného, než si celá rodina v klidu sednout a na rovinu říci…ale zdůraznit, že táta ji má rád a navždy pro ni tátou zůstane (asi by to mělo zaznít přímo od něho).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí