Máme dceři (10) říct o jejím otci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22295
17.6.14 12:28

Kamarádka to řekla svému synovi někdy kolem jeho čtyřech let a bylo to dobrý období, protože on to přijal jako fakt a z ničeho se nějak nehroutil, prostě pořád jeho tatínek byl jeho tatínek a ten druhý je pán, co ho má napsaného v RL. Určitě bych to dítěti neříkala tak, abych nadávala a kritizovala biologického otce. Prostě ten pán tě zplodil, ale náš tatínek je prostě tvůj rodič. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
17.6.14 12:31

Tak evidentně se to obecně ví když se to doneslo i k učitelce, byla to jen otázka času - učitelka nemohla tušit, jak mu dcera říká. Že se to ututlá bylo hodně naivní. Šla bych s pravdou ven, ale počkaly jste si na docela blbej věk, kor když už jste jí v takové poměrně zásadní věci lhaly, bude se s tím vyrovnávat mnohem hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.6.14 12:32

Pokud posílá alimenty, má ho v rodném listu. To dítě to mělo vědět dávno. Takž, co bych udělala já, našla dobrého dětského psychologa, zašla za ním, poradila bych se, jak na to, a dívčině to řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
17.6.14 12:33

Ještě mě napadá, že by možná bylo dobré ukázat dceři třeba fotku jejího biolog. otce…a rozhodně o něm nemluvit špatně. Rozhodně bych v tuhle dobu neříkala, že se na matku biol. otec vykašlal kvůli ni. Spíše něco ve smyslu, nerozuměli jsme si spolu, tak jsme si řekli, že bude lepší, abychom šli každý dál svou cestou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
17.6.14 12:36

Rozhodně bych to malé řekla, teď to vezme líp jak v pubertě. Navíc pokud na ní platí alimenty zřejmě bude v RL..DO budoucna je to dobrý taky skrz anamnézu v nemocici atd.
Jinak co se týká učitelky, tak na místě jejich rodičů se postarám o to aby už ideálně neučila… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.14 12:37
@Anonymní píše:
ZAKLADATELKA : KAMARÁDKA Se PTÁ JAKÝM NÁVODEM BY JSTE JÍ TO ŘEKLI TÉ DCEŘI? Jak si myslíte, že by to měla udělat, aby nebyla nějak ta špatná. A jak říct o otci, který jí vlastně nenávidí a neexistuje pro ní? aby jí to nějak neublížilo i právě to, že otec ji nechtěl, aby si to nějak nedávala za vinu ta její dcerka, Je opravdu velmi citlivá.

Hele, nemyslím si, že by to bylo o tom, že ji vlastní otec nenávidí.
Vysvětlila bych jí to tak, že když maminka otěhotněla, tak byla s tátou třeba ještě moc mladá a on nebyl na dítě připravený. Lekl se zodpovědnosti, chtěl se bavit a nestarat se o mimino a tak maminku opustil. Odešel, když byla ještě v bříšku, takže si k ní ani nevybudoval žádný vztah, protože chlapi to tak prostě občas mají. Oni miminko v bříšku necítí, tak ho nemají tolik rádi a není pro ně složité odejít a vzdát se ho. Později si založil rodinu s jinou paní, má s ní děti, které už chtěl, protože už byl potom rozumnější.
A vás si našel tatínek, který měl rád nejen maminku, ale i tu maličkou holčičku, kterou bere jako svou vlastní a miluje ji. Vysvětlete jí, že není důležité, kdo ji zplodil, ale to, kdo ji vychovává, kdo si s ní hraje, povídá, mazlí se s ní, čte…

Neobviňujte přehnaně ani maminku ani biologického otce. Zbytečně by z toho mohla vznikat nenávist a vztek, případně lítost ;-)

(Anonym, jsem ta, které tajili pravého otce)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.14 12:40

Se vším co píšete souhlasím a kamarádka to dá přečíst i NEbiologickému tatínkovi, aby i on znal více názorů. Taky se totiž bojí toho, že by se kněmu mohla holka odvrátit. Má i te´d čerstvě sestřičku a t aje celý NEbiologický otec. Tak snad nebude žárlit i v tomhle. No musí to zkusit a uvidí. Tajit jí to už určitě nesmí. Bylo by to pro ní opravdu už traumatizující a jak bylo psáno víš ještě, aby to v puberte pak špatně chudák nesla a nějak si ubližovala to by bylo neštěstí.
Já osobně si myslím, že dcerka s toho může být chvíli špatná, ale když uvidí, že oni se kní chovají pořád stejně, že to rychle pochopí. A byla chyba, že jí to neřekli hned jak to učitelka nakousla, ale to už se nevrátí musí se to vyřešit teď bohužel. Určitě lepší od rodičů, než od nějakých děcek, nebo kdo ví od koho.

• Citovat
  • Upravit
23847
17.6.14 12:43

Tak holka asi snad už ví, co znamená biologický otec, tak jí vysvětlit, kdo je otec biologický a kdo je otec opravdový (ten co se o ni stará) Ono ji tenkrát možná rozrušilo, že učitelka říká o tátovi, že je strejda, no koho by to nerozrušilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223

Zkusila bych asi opravdu toho psychologa, jinak bych rozhovor vedla tak, ze biologicky otec je pouze zploditel…ze jste spolu pak uz proste nebyli a ty jsi potkala nynejsiho tatinka a to je proste jeji tatinek, ktery ji sice nezplodil, ale to je to jedine..Jinak ji ma rad, vychovava od malicka a je jako jeho…kdyby bylo hodne otazek, tak bych treba rekla, ze uz se s biologickym tatinkem nemeli radi a kazdy sel svou cestou a biol. ma ted nekoho rad a ty/kamaradka/ ocby maminka taky a ze je to takhle lepsi, ze jsou vsichni stastny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048

Asi by fakt nebylo ani od věci zajít za dětským psychologem a poradit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.14 12:44

Přesně takto jsme to měli my doma. Můj táta nebyl mým biologickým otcem, mamka mi to v dětství několikrát řekla, ale já z toho nějak neměla rozum a vždy jsem to zapomněla. Pak asi ve 4 třídě jsem se začala šťourat v tom, že není na žádných fotkách, kdy jsem byla mimčo, že si ho z dětství nepamatuju a podobně. Tak jsem se mamky takhle nenápadně ptala stejně jako holčička tvojí kamarádky. Naši mi to tenkrát řekli, mě to docela sebralo, protože to byl šok. Ale tata me ujistil, že mě miluje jako kdybych byla jeho biologická dcera a to že to tak není na tom nic nemění. Vzala jsem to tak, časem se s tím srovnala. Pak jsem byla za to, že to vím moc ráda, několikrát mi to někdo vmetl do tváře.. Já mu mohla říct, že to vím, tak at není trapnej. Nejvíc mě teda zabolelo, když jsem slavila asi 18 narozeniny, měli jsme s přáteli oslavu a naši si s náma přišli připít.. když odešli, tak kde mně přišla ženská co seděla kousek od nás a řika mi, to je tvůj táta jo? A já na to, jo je.. A ona, prosim tě, to by tě musel mít v 15, to není tvůj tata, to jako nevíš jo..? Tak jsem jí řekla, at se stará o sebe, že mamka mě měla v 18 a táta je ještě o tři roky starší jak ona, at si jde laskavě sednout a neotravuje me.. že já jí taky neřikam, že má iq tykve :D a že je to můj táta bez ohledu na to jestli biol. nebo nebiol.
Takže za mě jí to stopro říct.. Kdybych to tenkrát nevěděla, tak by mě tahle ženská dost psychicky smetla… Lidi jsou zlý.

• Citovat
  • Upravit
5730
17.6.14 12:47
@Anonymní píše:
Se vším co píšete souhlasím a kamarádka to dá přečíst i NEbiologickému tatínkovi, aby i on znal více názorů. Taky se totiž bojí toho, že by se kněmu mohla holka odvrátit. Má i te´d čerstvě sestřičku a t aje celý NEbiologický otec. Tak snad nebude žárlit i v tomhle. No musí to zkusit a uvidí. Tajit jí to už určitě nesmí. Bylo by to pro ní opravdu už traumatizující a jak bylo psáno víš ještě, aby to v puberte pak špatně chudák nesla a nějak si ubližovala to by bylo neštěstí.
Já osobně si myslím, že dcerka s toho může být chvíli špatná, ale když uvidí, že oni se kní chovají pořád stejně, že to rychle pochopí. A byla chyba, že jí to neřekli hned jak to učitelka nakousla, ale to už se nevrátí musí se to vyřešit teď bohužel. Určitě lepší od rodičů, než od nějakých děcek, nebo kdo ví od koho.

No tak to mimino k tomu vnímám opravdu jako průšvih…fakt blbější dobu už si asi vybrat nemohli… :) Myslím, že za téhle situace by byl průšvih chovat se k ní stejně jako dosud. Už to bude vnímat jinak. Nebylo by třeba dobré, aby s ní otec trávil více času? Třeba vyhradit si jedno odpoledne v týdnu, kdy spolu budou třeba pravidelně sportovat nebo cokoliv jiného, ale aby měla pocit, že se někdo věnuje pouze jí? Myslím, že by jí to mohlo přidat trochu na sebevědomí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.14 12:50
@wobludka píše:
Tak evidentně se to obecně ví když se to doneslo i k učitelce, byla to jen otázka času - učitelka nemohla tušit, jak mu dcera říká. Že se to ututlá bylo hodně naivní. Šla bych s pravdou ven, ale počkaly jste si na docela blbej věk, kor když už jste jí v takové poměrně zásadní věci lhaly, bude se s tím vyrovnávat mnohem hůř.

ne ona je ta paní učitelak celkově sama o sobě taková falešná mrška. Dělá takhle zlo vícero dětem. Teďkom je na ní podaná nějaká stížnost. Jeden chlapeček kvůli ní začal navštěvovat dětského psychologa. Normálěn bych do některých školek nasadila kamery. Ale my jsme na vesnici vůbec rádi za školku. Školak suprovní jen jedna učitelka je na kulku mezi bulvy :-D

• Citovat
  • Upravit
7904
17.6.14 12:55

Podle mě už jí to měli říct dávno, že její tatínek s nimi nežije, ale že nezáleží jenom na tom, kdo ji zplodil, ale i na tom, kdo se o ni stará. Takže má vlastně tatínky dva, biologického a „sociálního“, nebo jak to nazvat. A tak to může prezentovat i před učitelkami a dalšími šťouraly. V deseti letech už je na tohle hodně pozdě, myslím. Když pak učitelka před ostatními dětmi něco takovýho vypustí, nejspíš by se chudera nejradši propadla někam do země, místo aby na takovou situaci byla z domova připravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.14 12:59
@Anonymní píše:
Přesně takto jsme to měli my doma. Můj táta nebyl mým biologickým otcem, mamka mi to v dětství několikrát řekla, ale já z toho nějak neměla rozum a vždy jsem to zapomněla. Pak asi ve 4 třídě jsem se začala šťourat v tom, že není na žádných fotkách, kdy jsem byla mimčo, že si ho z dětství nepamatuju a podobně. Tak jsem se mamky takhle nenápadně ptala stejně jako holčička tvojí kamarádky. Naši mi to tenkrát řekli, mě to docela sebralo, protože to byl šok. Ale tata me ujistil, že mě miluje jako kdybych byla jeho biologická dcera a to že to tak není na tom nic nemění. Vzala jsem to tak, časem se s tím srovnala. Pak jsem byla za to, že to vím moc ráda, několikrát mi to někdo vmetl do tváře.. Já mu mohla říct, že to vím, tak at není trapnej. Nejvíc mě teda zabolelo, když jsem slavila asi 18 narozeniny, měli jsme s přáteli oslavu a naši si s náma přišli připít.. když odešli, tak kde mně přišla ženská co seděla kousek od nás a řika mi, to je tvůj táta jo? A já na to, jo je.. A ona, prosim tě, to by tě musel mít v 15, to není tvůj tata, to jako nevíš jo..? Tak jsem jí řekla, at se stará o sebe, že mamka mě měla v 18 a táta je ještě o tři roky starší jak ona, at si jde laskavě sednout a neotravuje me.. že já jí taky neřikam, že má iq tykve :D a že je to můj táta bez ohledu na to jestli biol. nebo nebiol.
Takže za mě jí to stopro říct.. Kdybych to tenkrát nevěděla, tak by mě tahle ženská dost psychicky smetla… Lidi jsou zlý.

tak to byla suprovní reakce :-) a přesně to si je ta reakce kterou by i ona měla zažít, že až ji to někdo vmet edo tváře odpalkuje je tím, že to ví a že co jim do toho:-) než aby hleděla s otevřenou pusou, kdyby to někdo řekl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML