Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tamtama píše:
Když oni zatím ještě nepijou
Mladym staci zasoby coly
A pizzu jim dovezou
![]()
@cecetka píše:
Mladym staci zasoby coly![]()
![]()
A pizzu jim dovezou
![]()
![]()
Vyjma místa zakladatelky, tam nikdo nikdy nic nevozí. Jen její brácha za 4 kila ![]()
@sirikit píše:
Dělám v trasovacím centru a ty algoritmy postupů opravdu znám, věř mi.
Přetestování pozitivního (požadovaný negativní test) před ukončením karantény se dělalo ještě v září, teď se opravdu už nepřetestovává, stačí dodržet karanténu.
Ale ta karanténa je striktní a pokud ji lidi nedodržují, určitě ne s požehnáním hygieny.
Právě tak jsou naprosto jasné postupy pro rizikový kontakt C pozitivního a není tam prostor pro žádnou lidovou tvořivost, ani pro „už na to kašlou“.
Věř mi, že nekašlou a ani nefunguje „u nás to je jinak“.
Není to u Vás jinak, protože trasovací centra jedou plošně, celorepublikově, stejná „kuchařka“. Liší se jenom postup objednávání na testy - v některých krajích přímo do jejich krajského rezervačního systému, kam objednáváme buď přímo my, nebo obvoďáci - podle toho, kdo byl rychlejší, nebo zas buď my, nebo obvoďáci vystavujeme eŽádanku a lidi se na test objednají sami.
Ale v každém kraji jiný postup, na to zapomeň.
Postup od loňska je jiný, chápu, ze ty v tom pracujes, ale prakticky prostě vidím, ze se to změnilo. Dřív bylo pro cleny domacnosti lepší byt rovnou všichni pozitivni, jinak pro negativní zacinali nové karantény. Teď jim karanténa skončí a prostě konec
@Zumpa píše:
Přeji brzké a beznásledkové uzdravení!
Jééé, ty umíš být i docela příjemný ![]()
@Pears206 píše:
Pokud nebudeš v pořádku, lékař Ti prodlouží karantenu a pracovní neschopnost, měl to tak i muz. Za vyleceneho je možné považovat člověka, pokud je 3 dny bez příznaků nemoci.
Není mi jasné, jestli po 10 dnech mohu někoho nakazit? a jestli ta rýma, kýchání a bolest v kříži se přisuzuje ještě covidu, i po těch 10 dnech? mohu být ještě pozitivní?
@GabinkaCh píše:
Není mi jasné, jestli po 10 dnech mohu někoho nakazit? a jestli ta rýma, kýchání a bolest v kříži se přisuzuje ještě covidu, i po těch 10 dnech? mohu být ještě pozitivní?
Muži doktorka říkala, že za bezpečného se považuje, až bude 3 dny bez příznaků. 10.den měl ještě poslední večer teplotu a celkově byl slabý a řekla mu, že má zůstat nadále v izolaci. Kašel a kýchání měl myslím taky, bolest v kříži a kloubů jen ty první dny, než nastoupily horečky.
Myslím si, že na to, co se ptáš, neodpoví přesně ani doktor, natož laik. Další test nemá smysl, někdo je ta týden negativní, někdo zůstává dalších pár týdnů pozitivní.
@Elishka1 píše:
Postup od loňska je jiný, chápu, ze ty v tom pracujes, ale prakticky prostě vidím, ze se to změnilo. Dřív bylo pro cleny domacnosti lepší byt rovnou všichni pozitivni, jinak pro negativní zacinali nové karantény. Teď jim karanténa skončí a prostě konec
No pozor, to se nezměnilo, liší se to snad jen v tom, že pozitivně testovanému končí karanténa po těch 10 dnech (pokud nemá příznsky) a už nemusí na test?
Minulý týden manželka pozitivní, zbytek rodiny nahlášeni jako přímé kontakty s tím, že jsme v karanténě a za cca 5-7 dní se máme objednat na PCR. Ten jsem měl pozitivní, děti negativní, takže znova kolečko telefonátů z hygieny a trasovacího centra. Výsledek: od úterý mi začala další 10 denní karanténa (tzn. celkem budu v karanténě 17 dní) děti jsou můj kontakt a zase je čeká PCR (tzn. pokud jedno z dětí bude pozitivní, karantěna se pro obě zase prodlužuje o 10 dní)
@Gnaar píše:
No pozor, to se nezměnilo, liší se to snad jen v tom, že pozitivně testovanému končí karanténa po těch 10 dnech (pokud nemá příznsky) a už nemusí na test?Minulý týden manželka pozitivní, zbytek rodiny nahlášeni jako přímé kontakty s tím, že jsme v karanténě a za cca 5-7 dní se máme objednat na PCR. Ten jsem měl pozitivní, děti negativní, takže znova kolečko telefonátů z hygieny a trasovacího centra. Výsledek: od úterý mi začala další 10 denní karanténa (tzn. celkem budu v karanténě 17 dní) děti jsou můj kontakt a zase je čeká PCR (tzn. pokud jedno z dětí bude pozitivní, karantěna se pro obě zase prodlužuje o 10 dní)
Ano, u nás se tak dělo. Ale teď ve svém okolí vidim: rodina jde na testy a když je jeden negativni, tak mu to prostě skončí a jde do práce a žádný další test. Takze moje tvrzení, ze je lepší snad být rovnou všichni pozitivní, neplatí ![]()
Já se z toho nemůžu nějak dostat.Ale nevím, jestli to je ještě covid? rýma, kýchání, únava..prostě se cítím jako nemocná ![]()
@Elishka1 píše:
Ano, u nás se tak dělo. Ale teď ve svém okolí vidim: rodina jde na testy a když je jeden negativni, tak mu to prostě skončí a jde do práce a žádný další test. Takze moje tvrzení, ze je lepší snad být rovnou všichni pozitivní, neplatí
Ano po 10 dnech karanténa končí předtím pozitivně testovanému. Ti ostatní v rodině, co jsou jako kontakty, těm začíná také 10 d karanténa, jako pozitivnímu (pokud jsou s ním v kontaktu). Potom musí absolvovat PCR test, v případě negativity skončí karanténa taky po 10 dnech. Jinak začíná znovu od data pozitiv. testu.
Ptám se opět
může člověk po 10 denní karanténě někoho nakazit? pokud má třeba rýmu?