Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já začla zkoušet odplínování na začátku prázdnin, jde to, ale 100% to teda není. Plínu dávám jen na noc, ale furt se musím ptát, sám si vzpomene doma, venku málo kdy. Tak uvidíme jak se to bude vyvíjet dál. Tak zatím je čas, třeba se to do porodu vypiluje ![]()
@Sisinka04 jak se sžíváte holky? ![]()
ELI je bez plínek přes den od konce dubna, začátky nic moc, ale teď naprostá pohoda, volá si i řekne jestli kakat nebo čůrat
. Plínky má jenom na spaní - přes den suchou, ale na noc sucho nehrozí, když vypije během noci víc než 300 ml čaje… To bude ještě na dlouho
. Už si volá i v autě, takže tam to jistíme jenom treninkovýma kalhotkama, když není kde rychle zastavit
. Musím říct, že jsem to odplínkování čekala horší (ťuk, ťuk)
.
Já už mám dvojky odplínkované už taky chvilku.. Verča ta už asi 2 nebo 3 měsíce a Lukymu to došlo až před 14ti dny.. už jen minimálně s nehodama.. na spaní ale plínku máme.. přes den je nepočůraná, ale v noci to má pořád tak kilo
ale nehrotím to.. stejně to nemá cenu hrotit..
@Bambinka1 píše:
Ahojky, tak muzu rict, ze jsme bez plen uz minimalne pul mesice, plenku davamu uz jen na spinkani.
@elunaj píše:
Já už mám dvojky odplínkované už taky chvilku.. Verča ta už asi 2 nebo 3 měsíce a Lukymu to došlo až před 14ti dny.. už jen minimálně s nehodama.. na spaní ale plínku máme.. přes den je nepočůraná, ale v noci to má pořád tak kiloale nehrotím to.. stejně to nemá cenu hrotit..
Ja zacala po dovce v Chorvatsku, bylo to sice peklo, ale asi ji to scvaklo v cervenci na chate s nasima a tam zacala uplne krasne chodin a rikat si na malou, kakani ji doslo je to rak 14dni zpet. Driv to nejak neslo, rvala, nechtela si ani sednout na nocnik. Slo to celkem rychle, strach jsem z toho mela teda vetsi.
Ahoj holky, jak se máte? My máme doma celkem honičku..
Ale už jsme se celkem zaběhly, Zuzanka už na Verunku reaguje spíš kladně, chodí jí ukazovat hračky, mluví na ní atd…tak je to fajn… Sice občas kňourne, že chce víc pozornosti…ale tak se víc pomazlíme, když Verunka spí a je to zase dobrý…
Verunce bude 7.týdnů…má 4300 a už mi vyrostla z oblečení 56…Měla jsem dojem, že Zůza ho nosila déle… ![]()
A co se týče Zuzky…nočník odmítá, ale už se celkem učíme chodit na záchod…když má dobrou náladu, tak si i sama řekne… tak snad už brzo se plenek zbavíme…ale upřímně, moc to nehrotím…
No a jinak je to děsná brepta…ráno se vzbudí a už to začne…a do večera povídá a povídá…a musím říct, že teda už mluví krásně a už i jednoduché věty dává dohromady… No mluví i ze spaní..
Takže asi tak.. ![]()
No jinak jsem teda nakonec koupila dvoukočár…Phil Teds Verve…protože prostě to jinak nešlo…na motorce Zuzka jezdit nechce a pěšky jde vždycky úplně jinam než chci… A s kočárkem jsem fakt spokojená..Zůza ho má snad raději než předchozí sporťák… Manžel se mi smál, že máme druhé dítě a 5.kočárek..
Ale po porodu mi sám hned řekl, ať ten kočár koupím, že bez něj budu uvázaná doma…na což nejsem zvyklá.. ![]()
A teda další poznatek od nás…musím říct, že teď teda vztah já-manžel je totálně na poslední pozici a příjde mi, že se v podstatě ani jeden nesnažíme s tím něco dělat až mě to mrzí… Snad se to zlepší až holky trochu vyrostou…
@Sisinka04 s kocarkem mam stejnou zkusenost (i s tim, ze starsi ho mela radsi nez ten puvodni), starsi budou v listopadu 3 a teprve ted ho pomalu odkladame, ale zbavovat se ho jeste nechci - minimalne dokud budou obe spat po obede, abych mohla ven na cely den.
a s manzelem je to u nas stejny - v nedeli jsme se vratili z dovoleny a ja si naivne myslela, ze aspon tam to bude lepsi, ale ani trochu - pres den jsme meli rozdelene deti, navic si nas tam adoptovali 3 deti jedny pani, co tam s nima byla sama, takze jsme meli na osobu kazdej skoro 2 deti ![]()
@Kauree Jj, přesně na ty celodenní výlety je to taky super, že má Zůza kde si odpočinout… Myslím, že ten rok nám vydrží..ale sestřenka má staršího 4 letýho a stejně ho ještě občas využije…prostě když nechce jít, tak si může sednout.. ![]()
No to jsem ráda, že to slyším, že je to asi normální…celkem mi vztah s manželem chybí..prostě teď je to jen děti děti a večer člověk padá únavou… Jako neměnila bych, to ani náhodou…Jen doufám, že se to ještě někdy srovná… ![]()
Taky jsem o dvojkočáru chvíli přemýšlela, ale Jiří si prostě nesedne i kdyby mu upadávali nohy. To bych mu musela furt cpát něco k jídlu
Jediný kdy je ochotný kočár akceptovat je na spaní, ale jakmile otevře oko tak vystupuje. Golfky co jsem vybírala snad půl roku jsme ve finále jezdili 3měsíce
a teď tak jednou týdně na spaní. Tak to vidím spíš na stupátko
no ještě jsem se nerozhodla. ALe měla bych s tím už pohnout, čas se krátí ![]()
@Blešík pokud mate cesty se stupatkem sjizdne a nepotrebujes, aby ti venku spal, tak to staci. My jezdime s malym kocarkem (valco snap 4) a stupatkem uz od jara, kdyz nechci, aby spaly. A skoro od zacatku se na stupatku stridaji, dokonce mozna mladsi na nem jezdi i radeji nez starsi
@Blešík hele ja kocarek koupila az po navratu z porodnice.:) proste jsem cekala jak to bude cele fungovat v realu.:)
No zatím mám koupený šátek, že když budu potřebovat ven v době spaní, tak půjde mimino do šátku a kluk do golfek. Ale jestli bude mimino nenosící tak budu v zadeli a nevystrčím nos přes oběd z bytu
ale, že by se mi chtěl kupovat dvoj kočár kvůli jednomu dni v týdnu, kdy chodím s holka na oběd se mi popravdě nechce. No nechám to koňovi po porodu. Jezdím v podstatě jen město, takže stupátko by mělo projít bez problému ![]()
Dovoluji si vám napsat, že Věrka veuse dnes porodila Nikolku s mírami 3.99 kg a 52 cm, obě jsou v pořádku
![]()