Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jak dál po „konci světa"? - Antonín Baudyš ml. a Igor Chaun v Debatním klubu
http://www.youtube.com/watch?…
@Evulina píše:
Rozsudek Krajského soudu v Hradci Králové stanovil, že musí existovat vyjjímka pro neočkující rodiče z důvodu víry a přesvědčení a to nejen ve vztahu k hyg. stanici, ale i pro přijímání dětí do mateřských škol.
Zatím ale tenhle argument nikdo nepoužívá…
Myslíte, že tetan hrozí při pokousání zvířetem a popáleninách?
@MájkazGurunu píše:
Myslíte, že tetan hrozí při pokousání zvířetem a popáleninách?
@Evulina píše:
No, četla jsem že jo, ale nic bližšího o tom nevím..
U pokousání zvířetem bych řekla, že když to krvácí, tak se tetanus neudělá..u popálenin nevím..
Díky, já to právě taky někde zaslechla a občas venku potkáme smečku psů ![]()
@Evulina píše:
Spíš obráceně…nejhůř vyšly všechny, ale na popud Greenpeace už je prý v pohodě Marks and Spencer a HaM. Mám pro malou dost věcí HaM v biokvalitě, jako kdybych to tušila.
Mluvili však pouze o známých značkách (Zara, Levis, CaA a další a další), o vietnamském zboží z tržnic radši ani nemluvěj. Obsahuje to hnusné chemikálie, ovlivňující hormony a rakovinotvorné. Uvolňuje se to též do vody při praní, zamořuje to vodní zdroje, čističky to nechytnou..
Chemikálie, které se v ČR nesmějí vyrábět ani prodávat však jako součást oděvů nejsou zakázány
Díky moc! Zajímalo by mě, jak moc se ty sajrajty z oblečení vymývají, pro syna mám skoro všechno koupené od kámošky po dvou dětech, tak si říkám, že to nejhorší je snad vymyté
Jinak nové věci se snažím kupovat kvalitní, spíše světlé, aby nebyly moc barvené… ale moc si nedělám iluze, čím vším se to barví a jak se to zpracovává. Ach jo.
@paola white píše:
Holky vyrazil mi po sto letech opar. slupla jsem béčkio. máte nějaký tip co na něj na hajzlíka?
Potřít levandulovým eterickým olejem. Rychleji zaschne.
Trosku se probiram přednáškami vakcinologickych dnu a toto jsem našla u Prymuly (mnozi jiz ví, že to neni kytička, skoda, Karel babace se jiz tak dlouho odmlcel)
O vývoji nove vakcíny pro dospělé.
Závěr: Experimentální norovirová bivalentní vakcína byla dobře tolerována, je dostatečně imunogenní a jediná dávka může být u dospělé populace dostatečně protektivní.
Takže uz se chystají i na nás netehotne.
Ted psala v konferenci rozalia nejaka maminka, ze nechala svoje dve deti (z cehoz jedno ma radne hexu, druhy ne) otestovat na protilatky (4 a 5 lete) a ani jedno nema vubec zadne protilatky.
@Manifee
Tož proto se preockovava, ale děti maji pak zbytečně zatížené játra, ledviny… pak i mozek, že…
Ale nekteri diskutující pořád budou tvrdit, že máme vysokou proockovanost a tím padem i ochranu, ale v podstate ma protilátky průběžně cca 100000 - 200000 děti, víc ani tuk. Ale podotýkám, že jsem zaměřena na hudbu a matematika je u mě velmi okrajová zalezitost.
V sobotu necham odebrat protilatky koni a psovi. Mam i sobe na tetanus, at maji v laborce veselo? ![]()