Maminky, co už neočkujete, ozvěte se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7397
31.1.13 11:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
31.1.13 11:25
@Turante píše:
Ahoj děvčata, jdu k vám pro radu.
Abych si posílila imunitu, tak jsem si koupila Dologram a Pargavit-pivovarské kvasnice. No a teď mě viděsil otec, že ty kvasnice jsou vpodstatě docela nebezpečný. On je kdysi bral, prý na zvětšení svalové hmoty. A že abych si dala pozor, že díky nim budu víc jíst, ale taky, že když prý nemají „co stavět“, tak prý můžou poničit i játra. Tak tedy nevím co si o tom mám myslet? Vím, že když jsem brala B-komplex tak mi kdosi říkal, že z toho přibral, ale že by to byl až takový problém? Co vy na to? Je lepší tedy nebrat, nebo v malých dávkách (v návodu je 3×4 tabletky)? Případně úplně vynechat a nahradit tedy něčím jiným? :nevim:

já tu zkušenost mám, béčka mi hodně zvyšují chuť k jídlu a obvykle po nich opravdu nějaké to kilčo přiberu. ale nejsem asi správný vzorek, protože já se snažím přibrat (170cm/cca50kg) takže do sebe jdu hned lupnout Bkomplex forte :lol: a o tom poničení jater- to bych neřekla. Bkomplex forte mi po porodu doporučila i makrobio poradkyně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
31.1.13 11:28

Lenul, mi ten odkaz nejede.

• Citovat
  • Upravit
BM2
112
31.1.13 11:30

Holky, co pomáhá na kvalitu mat. Mléka? Nikdy nebyl problé, ale 14 dní jsem ve stresu a malý chce kojim po hodině a pul.., a ja i dost hubnu.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
31.1.13 11:39
@BM2 píše:
Holky, co pomáhá na kvalitu mat. Mléka? Nikdy nebyl problé, ale 14 dní jsem ve stresu a malý chce kojim po hodině a pul.., a ja i dost hubnu.. :(

hodně pít, caro, teplé - polévky, masové i zeleninové vývary, obiloviny, přidávat do nich vždy hrst luštěnin typu červená čočka, malinké adzuki fazolky, ale jen hrst, aby to nezatížilo ledviny. vykašlat se na mléčné výrobky a sladkosti. dát si i kvalitní maso a dost sacharidových příloh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
31.1.13 11:41

Jo a hlavně nestresovat se :hug: (mám to taky tak, hubnu když mi je ouvej)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
31.1.13 11:44

@BM2 U mě vývary nejlépe maso kostní (pro kojící maminky se v japonsku vaří polévka koikoku-uvaří se cely menší kapr s kořen obou zeleninou, přidává se kořen lopuchu, ten se asi nyni nesezene :think:,mořská rasa, v tlakové hrnci cca 2 hoďky vařit, ještě se přidává sůl a v platynku čaj bancha, po uvaření vyjmeme pytlik a ty zvyk mixerem vše umixujeme, plníme by hladké do kelímku, zamrazi se, jsou to polevkove koncentraty, ty se pridavaji do zeleninove polevky) nebo zeleninove s kvalitním máslem nebo ghí, rýže se seminky (sezamové, dyňové), pridavat rasy. Dnes jsem dělala natural ryzi se sezamovymi seminky
Na únavu Eleutherocococovy extrakt (Karel Hadek), mě pomáhají tobolky s namletým hořcem.

• Citovat
  • Upravit
BM2
112
31.1.13 11:48

Stresuju se kvůli tomu ocku,,, a taky tím, ze jsem na to sama a ten můj chlap t neřeší a ještě na mne kouká jak na blazna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
31.1.13 11:49
@BM2 píše:
Stresuju se kvůli tomu ocku,,, a taky tím, ze jsem na to sama a ten můj chlap t neřeší a ještě na mne kouká jak na blazna

u nás máme taky doma problémy, a zjistila jsem, že mě nejvíc sejme právě to, když mě v tom nechá a nechápe moje obavy, problémy starosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
31.1.13 12:04

Ahojky, tak jsme po 18 měsíční prohlídce. A asi se 100% jistotou se uvidíme se sociálkou. Snažila jsem se doktorce vysvětlit, že Lu není zanedbávané dítě, že neočkovat je naše ústavní právo, že není zákon, který by nám nařizoval očkování, že je to jen vyhláška - no k ničemu to nebylo. Názor právníků z ligy lidských práv jí nezajímá, pro ní směrodatné, co na to ministerstvo, hygiena a sociálka a od těch všech má inforamci, že nás nahlásit musí. Je to paradox. Celá rodina mi vykládá, jak to s péčí o Lu přeháním, jak mám ubrat, že o ní pečuju a chráním jí až moc… a já nakonec budu popotahovaná po úřadech, že zanedbávám péči. Víte co je největší paradox - Lu je narozdíl od bráchů zdravá. Ten starší už měl v tomto věku za sebou spoustu zánětů středouší a spoustu antibiotik, vlastně celý batolecí věk šel z nemoci do nemoci. Ten mladší měl už za sebou epileptický záchvat a následky (dysfázie, dyslálie) řešíme doteď. Lu měla akorát tak střevní chřipku, kterou jsme měli všichni a 2× do roka rýmu - což je s podivem, když tu na ní kluci prskají a chrchlají co chvíli nějaké bacily. Je to zdravá a sebevědomá holčička. To ze mě se z toho všeho stresu pomalu stává rozklepaná divoženka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
31.1.13 12:06
@Saroya píše:
u nás máme taky doma problémy, a zjistila jsem, že mě nejvíc sejme právě to, když mě v tom nechá a nechápe moje obavy, problémy starosti…

jo, to taky podepisuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BM2
112
31.1.13 12:11
@Marťa-S píše:
Ahojky, tak jsme po 18 měsíční prohlídce. A asi se 100% jistotou se uvidíme se sociálkou. Snažila jsem se doktorce vysvětlit, že Lu není zanedbávané dítě, že neočkovat je naše ústavní právo, že není zákon, který by nám nařizoval očkování, že je to jen vyhláška - no k ničemu to nebylo. Názor právníků z ligy lidských práv jí nezajímá, pro ní směrodatné, co na to ministerstvo, hygiena a sociálka a od těch všech má inforamci, že nás nahlásit musí. Je to paradox. Celá rodina mi vykládá, jak to s péčí o Lu přeháním, jak mám ubrat, že o ní pečuju a chráním jí až moc… a já nakonec budu popotahovaná po úřadech, že zanedbávám péči. Víte co je největší paradox - Lu je narozdíl od bráchů zdravá. Ten starší už měl v tomto věku za sebou spoustu zánětů středouší a spoustu antibiotik, vlastně celý batolecí věk šel z nemoci do nemoci. Ten mladší měl už za sebou epileptický záchvat a následky (dysfázie, dyslálie) řešíme doteď. Lu měla akorát tak střevní chřipku, kterou jsme měli všichni a 2× do roka rýmu - což je s podivem, když tu na ní kluci prskají a chrchlají co chvíli nějaké bacily. Je to zdravá a sebevědomá holčička. To ze mě se z toho všeho stresu pomalu stává rozklepaná divoženka :(

Holka, drž se… Někdy mám přesně kvůli tomuhle pocit, ze se snad odstehuju někam za hranice…kez by to bylo tak snadné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
31.1.13 12:14
@Marťa-S píše:
Ahojky, tak jsme po 18 měsíční prohlídce. A asi se 100% jistotou se uvidíme se sociálkou. Snažila jsem se doktorce vysvětlit, že Lu není zanedbávané dítě, že neočkovat je naše ústavní právo, že není zákon, který by nám nařizoval očkování, že je to jen vyhláška - no k ničemu to nebylo. Názor právníků z ligy lidských práv jí nezajímá, pro ní směrodatné, co na to ministerstvo, hygiena a sociálka a od těch všech má inforamci, že nás nahlásit musí. Je to paradox. Celá rodina mi vykládá, jak to s péčí o Lu přeháním, jak mám ubrat, že o ní pečuju a chráním jí až moc… a já nakonec budu popotahovaná po úřadech, že zanedbávám péči. Víte co je největší paradox - Lu je narozdíl od bráchů zdravá. Ten starší už měl v tomto věku za sebou spoustu zánětů středouší a spoustu antibiotik, vlastně celý batolecí věk šel z nemoci do nemoci. Ten mladší měl už za sebou epileptický záchvat a následky (dysfázie, dyslálie) řešíme doteď. Lu měla akorát tak střevní chřipku, kterou jsme měli všichni a 2× do roka rýmu - což je s podivem, když tu na ní kluci prskají a chrchlají co chvíli nějaké bacily. Je to zdravá a sebevědomá holčička. To ze mě se z toho všeho stresu pomalu stává rozklepaná divoženka :(

Drž se, holka! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
31.1.13 12:19
@Marťa-S píše:

neboj :hug: však oni u vás uvidí, jak je malá „zanedbávaná“ vysvětlíš jim to i s tím zdravotním stavem, jak nám tady a hotovo a kdo ví, jestli se k vám dostanou, mají toho podle mě dost

ten odkaz je na Fb tak to možná někomu nepojede, zkusím to ještě jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
31.1.13 12:25

Tak asi to jde jen takto :( TO UŽ JE VRCHOL!
Natáčel jsem s českou rodinou v irském Cavanagh. Sociálka přišla s tím, že jeden ze synů měl sexuálně zneužívat malého chlapce, když mu pomáhal přelézt plot! Přijdou rodiče o všech 5 dětí? A jak se podle vás zachovala česká ambasáda? Sledujte Noviny na TV JOJ! Už brzy. — v Dublin, Ireland.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek