Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jsem ráda, že v tom strachu „nejedu“ sama. Poslední měsíc se to zase rozjelo. Tolikrát jsem si už řekla, že různé články, info o nemocech a vakcínách a diskuze nebudu číst. Nejde to ale ![]()
Více dětí bych ráda, jen ten věk kdyby byl příznivější ![]()
@kaštinka - no na jednom cizím serveru je tam napsnáno mg
ale už se mi pletou i vakcíny ![]()
@kaštinka píše:
Veru a nejsou tam „jen“ mikrogramy? Tys psala mg a to jsou miligramy.
Je to těžké dobře se rozhodnout. Jestli očkovat a nebo ne. V KAZDEM PRIPADE je nutne posilovat přirozenou imunitu.
@Nola píše:
Jsem ráda, že v tom strachu „nejedu“ sama. Poslední měsíc se to zase rozjelo. Tolikrát jsem si už řekla, že různé články, info o nemocech a vakcínách a diskuze nebudu číst. Nejde to aleVíce dětí bych ráda, jen ten věk kdyby byl příznivější
u mně s věkem není problém..teď nechci, aby to vyznělo špatně, své dítě nadevše miluju..proto si někdy říkám, že to byl „klid“, když jsem ho ještě neměla..myslím to, že jsem se o nikoho nikdy tolik nebála..nikdy jsem věci tolik neřešila…mám strach z toho, že se mu něco stane, někdo mu ublíží…
@Evulina - jo to máš pravdu, a já se v tom začínám ztrácet, dle těch hnusů v tom, co vychází lépe Inf. Hib nebo Tetavax?
@Evulina Pediacel vychází oproti hexe líp..má méně hliníku a je proti 5ti nemocem, tudíž šetrnější..akorát pertuse je tam víc ![]()
@BM2 píše:
u mně s věkem není problém..teď nechci, aby to vyznělo špatně, své dítě nadevše miluju..proto si někdy říkám, že to byl „klid“, když jsem ho ještě neměla..myslím to, že jsem se o nikoho nikdy tolik nebála..nikdy jsem věci tolik neřešila…mám strach z toho, že se mu něco stane, někdo mu ublíží…
přesně tak ![]()
@verusav proč chceš očkovat Hib nebo tetravax, když vás bez toho zbytku nevezmou do školky? možná říkam blbosti, ale u nás přichází v úvahu jedině pediacel, pač ta hepat. B je povinná až snad do 12 let
@Lenula-xy píše:
přesně tak
závidim na jednu stranu těm matkám, co nic neví a nic neřeší…
@BM2 - protože tetan je jediná nemoc, které se ještě bojím a především i manžel, školku neřeším, učím v soukromé, případně by mi ji hlídala mamka, takže pokud očkovat tetanus, hedám, co bude nejmenší zlo
@verusav tak to ti závidim..já to řešim právě kvůli tý školce…a největší hrůzu mam z toho, že mi ho pak do školky nevezmou a já si budu vyčítat zbytečné očkování ![]()
@BM2 píše:
závidim na jednu stranu těm matkám, co nic neví a nic neřeší…
to jsem si taky říkala, jenže my už s tím nic neuděláme, víme a to už nejde jen tak dělat, že nic
já jsem taková, že všechno moc řeším a plánuju, tak i bez této vlastnosti by mi bylo líp
@BM2 píše:
@Evulina Pediacel vychází oproti hexe líp..má méně hliníku a je proti 5ti nemocem, tudíž šetrnější..akorát pertuse je tam víc
@BM2 píše:
@Evulina Pediacel vychází oproti hexe líp..má méně hliníku a je proti 5ti nemocem, tudíž šetrnější..akorát pertuse je tam víc
Není tam víc pertusse. Je tam víc pertussových kmenů, ale když sečteš absolutní hodnotu v mikrogramech, tak vychází Pediacel líp než Hexa. Mrkni sem:
http://www.vakciny.net/…_2012_13.htm
je tam taková tabulka
Veru a nejsou tam „jen“ mikrogramy? Tys psala mg a to jsou miligramy.
Je to těžké dobře se rozhodnout. Jestli očkovat a nebo ne. V KAZDEM PRIPADE je nutne posilovat přirozenou imunitu.