Maminky, co už neočkujete, ozvěte se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kaštinka
30.1.13 22:44

Veru a nejsou tam „jen“ mikrogramy? Tys psala mg a to jsou miligramy.
Je to těžké dobře se rozhodnout. Jestli očkovat a nebo ne. V KAZDEM PRIPADE je nutne posilovat přirozenou imunitu.

• Citovat
  • Upravit
43
30.1.13 22:45

Jsem ráda, že v tom strachu „nejedu“ sama. Poslední měsíc se to zase rozjelo. Tolikrát jsem si už řekla, že různé články, info o nemocech a vakcínách a diskuze nebudu číst. Nejde to ale :(

Více dětí bych ráda, jen ten věk kdyby byl příznivější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
30.1.13 22:47

@kaštinka - no na jednom cizím serveru je tam napsnáno mg :-) ale už se mi pletou i vakcíny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
30.1.13 22:48
Ona to asi Verča píše dobře…např. 0,5 mg = 500 mcg, to by souhlasilo. Spíš je nutné koukat se na přesné znění toho složení, např. já se na první pohled u Pediacelu zhrozila, že má hliníku 1,25 mg (1250 mcg), ale ono je to tak, že má 1250 mcg hydroxidu hlinitého, což se rovná 330 mcg hliníku. Avšak hexavakcína má přímo 820 mcg hliníku například. V každém tom letáku to může být jiným způsobem uvedeno..
@kaštinka píše:
Veru a nejsou tam „jen“ mikrogramy? Tys psala mg a to jsou miligramy.
Je to těžké dobře se rozhodnout. Jestli očkovat a nebo ne. V KAZDEM PRIPADE je nutne posilovat přirozenou imunitu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BM2
112
30.1.13 22:52
@Nola píše:
Jsem ráda, že v tom strachu „nejedu“ sama. Poslední měsíc se to zase rozjelo. Tolikrát jsem si už řekla, že různé články, info o nemocech a vakcínách a diskuze nebudu číst. Nejde to ale :(Více dětí bych ráda, jen ten věk kdyby byl příznivější ;)

u mně s věkem není problém..teď nechci, aby to vyznělo špatně, své dítě nadevše miluju..proto si někdy říkám, že to byl „klid“, když jsem ho ještě neměla..myslím to, že jsem se o nikoho nikdy tolik nebála..nikdy jsem věci tolik neřešila…mám strach z toho, že se mu něco stane, někdo mu ublíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
30.1.13 22:52

@Evulina - jo to máš pravdu, a já se v tom začínám ztrácet, dle těch hnusů v tom, co vychází lépe Inf. Hib nebo Tetavax?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BM2
112
30.1.13 22:53

@Evulina Pediacel vychází oproti hexe líp..má méně hliníku a je proti 5ti nemocem, tudíž šetrnější..akorát pertuse je tam víc :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
30.1.13 22:55
@BM2 píše:
u mně s věkem není problém..teď nechci, aby to vyznělo špatně, své dítě nadevše miluju..proto si někdy říkám, že to byl „klid“, když jsem ho ještě neměla..myslím to, že jsem se o nikoho nikdy tolik nebála..nikdy jsem věci tolik neřešila…mám strach z toho, že se mu něco stane, někdo mu ublíží…

přesně tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BM2
112
30.1.13 22:56

@verusav proč chceš očkovat Hib nebo tetravax, když vás bez toho zbytku nevezmou do školky? možná říkam blbosti, ale u nás přichází v úvahu jedině pediacel, pač ta hepat. B je povinná až snad do 12 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BM2
112
30.1.13 22:57
@Lenula-xy píše:
přesně tak :D

závidim na jednu stranu těm matkám, co nic neví a nic neřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
30.1.13 22:58

@BM2 - protože tetan je jediná nemoc, které se ještě bojím a především i manžel, školku neřeším, učím v soukromé, případně by mi ji hlídala mamka, takže pokud očkovat tetanus, hedám, co bude nejmenší zlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BM2
112
30.1.13 23:00

@verusav tak to ti závidim..já to řešim právě kvůli tý školce…a největší hrůzu mam z toho, že mi ho pak do školky nevezmou a já si budu vyčítat zbytečné očkování :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
30.1.13 23:06
@BM2 píše:
závidim na jednu stranu těm matkám, co nic neví a nic neřeší…

to jsem si taky říkala, jenže my už s tím nic neuděláme, víme a to už nejde jen tak dělat, že nic ;) já jsem taková, že všechno moc řeším a plánuju, tak i bez této vlastnosti by mi bylo líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
30.1.13 23:09
Jojo, já vím, já jen že některý leták píše o množství hydroxidu hlinitého (čili celkově té soli) a jiný o množství přímo hliníku, je potřeba to hlídat..
@BM2 píše:
@Evulina Pediacel vychází oproti hexe líp..má méně hliníku a je proti 5ti nemocem, tudíž šetrnější..akorát pertuse je tam víc :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karen10
30.1.13 23:09
@BM2 píše:
@Evulina Pediacel vychází oproti hexe líp..má méně hliníku a je proti 5ti nemocem, tudíž šetrnější..akorát pertuse je tam víc :-(

Není tam víc pertusse. Je tam víc pertussových kmenů, ale když sečteš absolutní hodnotu v mikrogramech, tak vychází Pediacel líp než Hexa. Mrkni sem:
http://www.vakciny.net/…_2012_13.htm
je tam taková tabulka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek