Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@karen10 děkuju, ale já už jsem z toho úplný magor.. už se v tom vůbec nevyznam a i když chci očko odsunout až na 10měsíc, tj.mam ještě 8 měsíců čas, už teď z toho nespim… říkam si, že ještě chvíli a z toho stresu se snad složim…myslim na to i v noci, takže nespim. abych tak ještě přišla o mléko ![]()
@verusav píše:
@Evulina - jo to máš pravdu, a já se v tom začínám ztrácet, dle těch hnusů v tom, co vychází lépe Inf. Hib nebo Tetavax?
Holky, Petráše už nemůžu ani vystát!!! Je to očkovací magor! Kamarádka mu psala dotaz ohledně šetrnější vakcíny. a jeho odpověď byla, že neexistují šetrnější vakcíny. Že jsou jen bezpečné a nebezpečné. A že se s nebezpečnými nesetkáme!!!
![]()
@BM2 A práce na doma by nebyla?
Kdyz to šlo, učila jsem a přes víkendy hrála s kapelama koncerty, nebo plesy. Výhodou je, že mám více času, nemusím cestovat do zaměstnáni, kdyz jsou děti nachlazene, můžu výuku zrušit, nebo posunout, proste je více svobody. Vše můžu přizpůsobit bud dětem nebo výuce. Snad to jde i jiných povolanich.
Takže jsem soběstačná, nezávislá na MŠ. A dnes jsme se s manželem opět bavili o domácím vzdělávání našich děti.
@BM2 píše:Úplně ti rozumím, touhle fází jsem si prošla taky (a kdo z této diskuze ne, ať zvedne ruku
@karen10 děkuju, ale já už jsem z toho úplný magor.. už se v tom vůbec nevyznam a i když chci očko odsunout až na 10měsíc, tj.mam ještě 8 měsíců čas, už teď z toho nespim… říkam si, že ještě chvíli a z toho stresu se snad složim…myslim na to i v noci, takže nespim. abych tak ještě přišla o mléko
@Anonymní píše:
Holky, Petráše už nemůžu ani vystát!!! Je to očkovací magor! Kamarádka mu psala dotaz ohledně šetrnější vakcíny. a jeho odpověď byla, že neexistují šetrnější vakcíny. Že jsou jen bezpečné a nebezpečné. A že se s nebezpečnými nesetkáme!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
na Petrase to chce konkretni dotazy. To je docela jasny kdyz se vyrobce vakcin zeptas, ktera vakcina je setrnejsi, ze ti rekne, ze vsechny jsou bezpecne ![]()
@karen10 píše: Úplně ti rozumím, touhle fází jsem si prošla taky (a kdo z této diskuze ne, ať zvedne ruku). Ani ti nebudu radit, ať si dáš od tohoto tématu na chvilku odpočinek, protože vím, že to nejde, člověk na to myslí, kudy chodí.
to už jsem zkoušela, ale vždycky sem vlezu…
K strachu - ja teda strach nemam
nevim proc, ale v tomto jsem uz docela vyrovnana… neverim vakcinam, muj vnitrni pocit mi rika, ze je to fuj a nemam to delat. Neudelam to uz ani sobe. Poslechnu svuj instinkt. Uz mockrat jsem se mlatila do hlavy, protoze spoustu veci jsem dopredu „vedela“, ale neposlechla se, ted uz tu chybu neudelam…
@Evulina píše:
Tak to už taky nevím..hliníku má o něco víc Tetavax (já teda našla údaj jen 600 mcg, jiné množství ne, Inf. Hib má 500 mcg), ale jestli chceš vlastně očkovat jen tetanus, asi bych prostě dala tetanovku. Čím víc antigenů najednou, tím snižuješ šanci, že si dítě získá na tu konkrétní nemoc protilátky a samozřejmě víc antigenů dohromady může i způsobit horší reakci..no, zase na druhou stranu Inf. Hib doporučují i novorozencům, zatím jsem neslyšela od nikoho, že by na tuhle vakcínu mělo dítě nějakou extra reakci jako neutišitelný křik..a to u Tetavaxu už jsem slyšela - u dvouletého dítěte. Taky se dává stejné množství tetanovky dospělému i malému dítěti..no, takže jsem také na bodě 0, spíš jsem tak nahlas polemizovala..
Dobrou holky
Evi, trošku si dovolím odporovat.
Infanrix Hib obsahuje úplně stejné množství tetanového anatoxinu (40 jednotek) jako Tetavax.
Příspěvek upraven 30.01.13 v 23:24
Tímhle jsem si prošla taky a hodně holek tady též, že jo..o mléko jsem nepřišla, ale stres to byl..
Mě by zajímalo, jestli někdo v praxi protlačí neočko dítě do MŠ za základě toho rozsudku z ledna 2012..to by se pak totiž prolomily ledy aspoň trochu…
Jinak ještě tu je samozřejmě možnost dítě před očkováním připravit, aby se napáchaly co nejmenší škody. Vitamin C, D, Omega 3 mastné kyseliny, hořčík, zinek, také Joalis preparáty Deimun aktiv a Mind Dren. Pomůže to předejít cytokinové bouři, která právě způsobuje ty nejhorší reakce. Utlumí to imunitní děje, takže je šance, že tělo jaksi vakcínu „mine bez povšimnutí“. Je tu zase tedy riziko, že se nevytvořej díky tomu protilátky, nebo méně než normálně, ale jestli očkuješ jen kvůli školce a ne kvůli protilátkám, tak se to tak dá udělat. Samozřejmě ale nic není samospásné, je to pomoc, ale nemusí zabrat na 100%…samozřejmě ale lepší než nic..
@BM2 píše:
@karen10 děkuju, ale já už jsem z toho úplný magor.. už se v tom vůbec nevyznam a i když chci očko odsunout až na 10měsíc, tj.mam ještě 8 měsíců čas, už teď z toho nespim… říkam si, že ještě chvíli a z toho stresu se snad složim…myslim na to i v noci, takže nespim. abych tak ještě přišla o mléko
@Haninac píše:
na Petrase to chce konkretni dotazy. To je docela jasny kdyz se vyrobce vakcin zeptas, ktera vakcina je setrnejsi, ze ti rekne, ze vsechny jsou bezpecne
ptala se, jestli je šetrnější infarix hib nebo pediacel…
@karen10 píše:
Evi, trošku si dovolím odporovat.Infanrix Hib obsahuje úplně stejné množství tetanového anatoxinu (40 jednotek).
Ja na statni skolky kaslu… vidim to na lesni skolku nebo nejakou soukromou na pulden. Hledam si praci na polovicni uvazek, abych nas byla schopna uzivit sama, ten pulden bude u babicky, ktera se trese na hlidani, druhou pulku se mnou… az bude starsi pouvazuju nad plnym uvazkem nebo praci z domu