Maminky, co už neočkujete, ozvěte se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
BM2
112
30.1.13 23:12

@karen10 děkuju, ale já už jsem z toho úplný magor.. už se v tom vůbec nevyznam a i když chci očko odsunout až na 10měsíc, tj.mam ještě 8 měsíců čas, už teď z toho nespim… říkam si, že ještě chvíli a z toho stresu se snad složim…myslim na to i v noci, takže nespim. abych tak ještě přišla o mléko :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
30.1.13 23:15
Tak to už taky nevím..hliníku má o něco víc Tetavax (já teda našla údaj jen 600 mcg, jiné množství ne, Inf. Hib má 500 mcg), ale jestli chceš vlastně očkovat jen tetanus, asi bych prostě dala tetanovku. Čím víc antigenů najednou, tím snižuješ šanci, že si dítě získá na tu konkrétní nemoc protilátky a samozřejmě víc antigenů dohromady může i způsobit horší reakci..no, zase na druhou stranu Inf. Hib doporučují i novorozencům, zatím jsem neslyšela od nikoho, že by na tuhle vakcínu mělo dítě nějakou extra reakci jako neutišitelný křik..a to u Tetavaxu už jsem slyšela - u dvouletého dítěte. Taky se dává stejné množství tetanovky dospělému i malému dítěti..no, takže jsem také na bodě 0, spíš jsem tak nahlas polemizovala.. :nevim:
Dobrou holky :hug:
@verusav píše:
@Evulina - jo to máš pravdu, a já se v tom začínám ztrácet, dle těch hnusů v tom, co vychází lépe Inf. Hib nebo Tetavax?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.13 23:15

Holky, Petráše už nemůžu ani vystát!!! Je to očkovací magor! Kamarádka mu psala dotaz ohledně šetrnější vakcíny. a jeho odpověď byla, že neexistují šetrnější vakcíny. Že jsou jen bezpečné a nebezpečné. A že se s nebezpečnými nesetkáme!!! :cert: :cert: :cert: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
30.1.13 23:17

@BM2 A práce na doma by nebyla?
Kdyz to šlo, učila jsem a přes víkendy hrála s kapelama koncerty, nebo plesy. Výhodou je, že mám více času, nemusím cestovat do zaměstnáni, kdyz jsou děti nachlazene, můžu výuku zrušit, nebo posunout, proste je více svobody. Vše můžu přizpůsobit bud dětem nebo výuce. Snad to jde i jiných povolanich.
Takže jsem soběstačná, nezávislá na MŠ. A dnes jsme se s manželem opět bavili o domácím vzdělávání našich děti.

• Citovat
  • Upravit
karen10
30.1.13 23:19
@BM2 píše:
@karen10 děkuju, ale já už jsem z toho úplný magor.. už se v tom vůbec nevyznam a i když chci očko odsunout až na 10měsíc, tj.mam ještě 8 měsíců čas, už teď z toho nespim… říkam si, že ještě chvíli a z toho stresu se snad složim…myslim na to i v noci, takže nespim. abych tak ještě přišla o mléko :-o
Úplně ti rozumím, touhle fází jsem si prošla taky (a kdo z této diskuze ne, ať zvedne ruku :) ). Ani ti nebudu radit, ať si dáš od tohoto tématu na chvilku odpočinek, protože vím, že to nejde, člověk na to myslí, kudy chodí. :)
  • Citovat
  • Upravit
5570
30.1.13 23:19
@Anonymní píše:
Holky, Petráše už nemůžu ani vystát!!! Je to očkovací magor! Kamarádka mu psala dotaz ohledně šetrnější vakcíny. a jeho odpověď byla, že neexistují šetrnější vakcíny. Že jsou jen bezpečné a nebezpečné. A že se s nebezpečnými nesetkáme!!! :cert: :cert: :cert: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :zed: :zed: :zed:

na Petrase to chce konkretni dotazy. To je docela jasny kdyz se vyrobce vakcin zeptas, ktera vakcina je setrnejsi, ze ti rekne, ze vsechny jsou bezpecne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BM2
112
30.1.13 23:20

@kaštinka bohužel, jsem zdravotní sestra..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BM2
112
30.1.13 23:21
@karen10 píše: Úplně ti rozumím, touhle fází jsem si prošla taky (a kdo z této diskuze ne, ať zvedne ruku :) ). Ani ti nebudu radit, ať si dáš od tohoto tématu na chvilku odpočinek, protože vím, že to nejde, člověk na to myslí, kudy chodí. :)

to už jsem zkoušela, ale vždycky sem vlezu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570

K strachu - ja teda strach nemam :think: :nevim: nevim proc, ale v tomto jsem uz docela vyrovnana… neverim vakcinam, muj vnitrni pocit mi rika, ze je to fuj a nemam to delat. Neudelam to uz ani sobe. Poslechnu svuj instinkt. Uz mockrat jsem se mlatila do hlavy, protoze spoustu veci jsem dopredu „vedela“, ale neposlechla se, ted uz tu chybu neudelam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karen10
@Evulina píše:
Tak to už taky nevím..hliníku má o něco víc Tetavax (já teda našla údaj jen 600 mcg, jiné množství ne, Inf. Hib má 500 mcg), ale jestli chceš vlastně očkovat jen tetanus, asi bych prostě dala tetanovku. Čím víc antigenů najednou, tím snižuješ šanci, že si dítě získá na tu konkrétní nemoc protilátky a samozřejmě víc antigenů dohromady může i způsobit horší reakci..no, zase na druhou stranu Inf. Hib doporučují i novorozencům, zatím jsem neslyšela od nikoho, že by na tuhle vakcínu mělo dítě nějakou extra reakci jako neutišitelný křik..a to u Tetavaxu už jsem slyšela - u dvouletého dítěte. Taky se dává stejné množství tetanovky dospělému i malému dítěti..no, takže jsem také na bodě 0, spíš jsem tak nahlas polemizovala.. :nevim:
Dobrou holky :hug:

Evi, trošku si dovolím odporovat. :) Infanrix Hib obsahuje úplně stejné množství tetanového anatoxinu (40 jednotek) jako Tetavax.

Příspěvek upraven 30.01.13 v 23:24

• Citovat
  • Upravit
18304

Tímhle jsem si prošla taky a hodně holek tady též, že jo..o mléko jsem nepřišla, ale stres to byl..
Mě by zajímalo, jestli někdo v praxi protlačí neočko dítě do MŠ za základě toho rozsudku z ledna 2012..to by se pak totiž prolomily ledy aspoň trochu…
Jinak ještě tu je samozřejmě možnost dítě před očkováním připravit, aby se napáchaly co nejmenší škody. Vitamin C, D, Omega 3 mastné kyseliny, hořčík, zinek, také Joalis preparáty Deimun aktiv a Mind Dren. Pomůže to předejít cytokinové bouři, která právě způsobuje ty nejhorší reakce. Utlumí to imunitní děje, takže je šance, že tělo jaksi vakcínu „mine bez povšimnutí“. Je tu zase tedy riziko, že se nevytvořej díky tomu protilátky, nebo méně než normálně, ale jestli očkuješ jen kvůli školce a ne kvůli protilátkám, tak se to tak dá udělat. Samozřejmě ale nic není samospásné, je to pomoc, ale nemusí zabrat na 100%…samozřejmě ale lepší než nic..

@BM2 píše:
@karen10 děkuju, ale já už jsem z toho úplný magor.. už se v tom vůbec nevyznam a i když chci očko odsunout až na 10měsíc, tj.mam ještě 8 měsíců čas, už teď z toho nespim… říkam si, že ještě chvíli a z toho stresu se snad složim…myslim na to i v noci, takže nespim. abych tak ještě přišla o mléko :-o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.13 23:22
@Haninac píše:
na Petrase to chce konkretni dotazy. To je docela jasny kdyz se vyrobce vakcin zeptas, ktera vakcina je setrnejsi, ze ti rekne, ze vsechny jsou bezpecne :D

ptala se, jestli je šetrnější infarix hib nebo pediacel…

• Citovat
  • Upravit
karen10
30.1.13 23:23
@BM2 píše:
to už jsem zkoušela, ale vždycky sem vlezu…

mám to stejně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18304
30.1.13 23:24
Aha, no vidíš. Já jen že dospělým se vlastně prdne stejná dávka jako malým dětičkám. Ono kolikrát i naopak - malé dítě blbě reaguje, takže musí těch sr..ek dostat víc (hliníku a spol.) :cert:
Fakt je to rozhodování mezi čertem a ďáblem tohle…nezávidím vám holky, co dumáte jakou vakcínu..
@karen10 píše:
Evi, trošku si dovolím odporovat. :) Infanrix Hib obsahuje úplně stejné množství tetanového anatoxinu (40 jednotek).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
30.1.13 23:25

Ja na statni skolky kaslu… vidim to na lesni skolku nebo nejakou soukromou na pulden. Hledam si praci na polovicni uvazek, abych nas byla schopna uzivit sama, ten pulden bude u babicky, ktera se trese na hlidani, druhou pulku se mnou… az bude starsi pouvazuju nad plnym uvazkem nebo praci z domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek