Maminky, co už neočkujete, ozvěte se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3419
31.1.13 14:50
@Lenula-xy píše:
Pozor na to

Taky nemám ráda tahání těch miminek a točení se dětí, které se drží za ruce :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
31.1.13 15:04
@BM2 píše:
@verusav tak to ti závidim..já to řešim právě kvůli tý školce…a největší hrůzu mam z toho, že mi ho pak do školky nevezmou a já si budu vyčítat zbytečné očkování :-(

No právě, všechny moje kámošky mají očkované děti a do školek se hodně z nich nedostalo kvůli místu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
31.1.13 15:05
@peggy.sl píše:
Kdysi tady proběhlo, že pojišťovna nechtěla (měla v podmínkách) pojistit neočkované dítě..nevíte kdo co psal, nebo co to bylo za pojišťovnu? :think:

Psala to tu myslím Jennie, jméno pojišťovny ale už nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
31.1.13 15:08
@Evulina píše:
Tak to už taky nevím..hliníku má o něco víc Tetavax (já teda našla údaj jen 600 mcg, jiné množství ne, Inf. Hib má 500 mcg), ale jestli chceš vlastně očkovat jen tetanus, asi bych prostě dala tetanovku. Čím víc antigenů najednou, tím snižuješ šanci, že si dítě získá na tu konkrétní nemoc protilátky a samozřejmě víc antigenů dohromady může i způsobit horší reakci..no, zase na druhou stranu Inf. Hib doporučují i novorozencům, zatím jsem neslyšela od nikoho, že by na tuhle vakcínu mělo dítě nějakou extra reakci jako neutišitelný křik..a to u Tetavaxu už jsem slyšela - u dvouletého dítěte. Taky se dává stejné množství tetanovky dospělému i malému dítěti..no, takže jsem také na bodě 0, spíš jsem tak nahlas polemizovala.. :nevim:
Dobrou holky :hug:

Já vím o případu špatné reakce na Infarix Hib…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
31.1.13 15:13
@BM2 píše:
@kaštinka bohužel, jsem zdravotní sestra..

No vidíš, co třeba soukromé hlídání dětí?

Za sebe můžu říct, že jsem se hodně uklidnila, když jsem se prostě konečně rozhodla. Dřív se to ve mně strašně pralo, strach z očkování i strach z nežádoucích účinků, nevěděla jsem, čeho se bát víc, pořád si něco studovala, šla mi z toho hlava kolem, a hlavně jsem měla pocit, že to musím vyřešit teď hned. No a pak mi to najednou bylo jasné, pomohla i intuice… Rozhodla jsem se neočkovat a strašně mě to uklidnilo, že už vím, co dělat. Samořejmě mám občas i teď pochybnosti, ale jen malé a občas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
31.1.13 15:17
To je jasný, že takhle odpoví. On je velký zastánce očkování, očkování je dokonce jeho živobytí. Jeho má cenu ptát se např. na termíny očkování, na schémata atd..ale na podnět, že by mohla být nějaká vakcína nebezpečná je 100% jasné, že odpoví takto. Přesto si ho stále vážím za to, že i když je očkovací, tak když jde dát kratší schéma nebo očko odložit, schvaluje to.
A to si představ, že dokonce i on, takto očkovací, je trnem v oku ostatním očkovacím odborníkům, např. nejmenovaný vakcinolog, s kterým jsem měla tu čest, ho nemůže ani vystát, kvůli schvalování 2+1 u hexy.. :zed:
@Anonymní píše:
Holky, Petráše už nemůžu ani vystát!!! Je to očkovací magor! Kamarádka mu psala dotaz ohledně šetrnější vakcíny. a jeho odpověď byla, že neexistují šetrnější vakcíny. Že jsou jen bezpečné a nebezpečné. A že se s nebezpečnými nesetkáme!!! :cert: :cert: :cert: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :zed: :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
31.1.13 15:21
Rozsudek Krajského soudu v Hradci Králové stanovil, že musí existovat vyjjímka pro neočkující rodiče z důvodu víry a přesvědčení a to nejen ve vztahu k hyg. stanici, ale i pro přijímání dětí do mateřských škol.
Zatím ale tenhle argument nikdo nepoužívá…
@Anonymní píše:
jsem asi mimo, co se stalo v lednu 2012?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
31.1.13 15:25
@nevím si rady:-) píše:
Hezký den, nevím jestli mi někdo odpoví, přesto poprosím o radu.
Rozhodla sem se, očkovat hexou. Dítě bylo očkované ve 3,5 měsících, další očkování sem chtěla co nejvíce pozdržet, v pondělí to bude dva měsíce. Dr. mi ale řekla, že už musím po dvou měsících nechat dítě znovu přeočkovat, nebo se bude dávat jedna dávka navíc, že to propadne. Nevíte jaký je max. rozdíl dávek mezi jednotlivými dávkami, a jestli je možné jen naočkovat ve schématu 2+1 bez popotahování. Předpokládám, že naše dr. k tomu svolná nebude, dle její reakce na odmítnutí synflorixu.
děkuji moc.
  1. rozestup mezi jednotlivými očkování max
  2. lze bez postihu a hlášení na soc. nebo hygienu 2+1
ještě jednou děkuji a hezký den :kytka:

Podle Petráše z vakciny.net je nejlepší rozestup mezi základními dávkami 3-4 měsíce - vytvoří se tak nejvíce protilátek. Běžně v praxi se ale nechává rozestup jen 1-2 měsíce. Maximální rozestup, který je v pohodě, je 6 měsíců.

Ohledně 2+1 zálěží na lékaři, u hexy je to bohužel v rozporu s vyhláškou, tudíž pokud pediatr není rozumný, může dělat problémy, a to i přesto, že tohle schéma schvaluje výrobce a běžně se používá v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BM2
112
31.1.13 15:32
@Evulina píše:
Rozsudek Krajského soudu v Hradci Králové stanovil, že musí existovat vyjjímka pro neočkující rodiče z důvodu víry a přesvědčení a to nejen ve vztahu k hyg. stanici, ale i pro přijímání dětí do mateřských škol.
Zatím ale tenhle argument nikdo nepoužívá…

a to se dá použít???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BM2
112
31.1.13 15:35

Ještě dotaz, kdyz bych ockovala díte Pediacelem, kde se nevztahuje vyhláška a posunula očkováni na 12,14 a 20 mesic, muzu čekat nejaký postih? Do školky by mi pak díte vzít měli, bude naockovane. A MMRbych dala těsně před vstupem do školky. Vzhledem k tomu, ze je listopadovy, půjde stejně asi az ve 3letech a 10 ti mesicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
31.1.13 15:38
@BM2 píše:
a to se dá použít???

Určitě, ale v praxi to zatím asi nikdo ještě nezkoušel. Já do toho půjdu za tři roky určitě, pokud budem potřebovat školku, ale tou dobou už se asi zase věci pohnou kupředu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
31.1.13 15:41
@aiko24 píše:
Psala to tu myslím Jennie, jméno pojišťovny ale už nevím.

To byla ale zivotni pojistka, ne zakladni zdravotni pojisteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
31.1.13 15:46
@BM2 píše:
Ještě dotaz, kdyz bych ockovala díte Pediacelem, kde se nevztahuje vyhláška a posunula očkováni na 12,14 a 20 mesic, muzu čekat nejaký postih? Do školky by mi pak díte vzít měli, bude naockovane. A MMRbych dala těsně před vstupem do školky. Vzhledem k tomu, ze je listopadovy, půjde stejně asi az ve 3letech a 10 ti mesicich

Já chápu zákon tak, že pokud si vybereš jinou očkovací látku než hexu, nemusí být doočkováno do 18 měsíců, ale řídíš je informacemi od výrobce. A jestli si to dobře pamatuju tak Pediacel je určen pro děti do čtyř let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
31.1.13 15:46
@gr08 píše:

Aha, pravda, pardon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
31.1.13 16:14
@gr08 píše:

A nevíš co to bylo za pojišťovnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek