Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@dajka16 není zač, ráda poradím a předám své zkušenosti, mně samotné to hodně chybělo, když jsem hledala informace ![]()
No jí taky nemá kdo poradit. Nikoho v podobné situaci nezná.
Můžu poprosit o radu? Jsem na vozíku (už pět let a docela soběstačná) čekám první dítko a hledám nějaké rady a zkušenosti jak zvládat péči o dítko (hlavně pohyb venku, kočárek atp…) doma si myslím že problém nebude, ale vůbec nevím jak vyřešit kočárek, abych mohla ven i na mechaňáku. Předem děkuju za rady a typy ![]()
@adush Tak chození s prckem v kočárku ven se mi podařilo vyřešit jenom hodně omezeně, většinou s námi chodil ven někdo další - teta/babička/děda. Sama jsem byla schopná kočárek tlačit před sebou víceméně jen po rovině. Ale na krátké procházky stačilo Držím pěsti, ať je vše ok a ať se potom s miminkem rychle naučíte spolupracovat ![]()
@adush píše:
Můžu poprosit o radu? Jsem na vozíku (už pět let a docela soběstačná) čekám první dítko a hledám nějaké rady a zkušenosti jak zvládat péči o dítko (hlavně pohyb venku, kočárek atp…) doma si myslím že problém nebude, ale vůbec nevím jak vyřešit kočárek, abych mohla ven i na mechaňáku. Předem děkuju za rady a typy
Mechanický vozík a kočár, to je fakt problém. Děťátko se dá dát na vzduch i na balkon. Procházky je lépe svěřit chodícím, v zájmu zachování bezpečí.
Já právě na nějaké webu pro maminky na vozíčku viděla kočárek s nějakým mechanismem, že se dal upínat k mechaňáku ale bylo to někde v anglii nebo tak někde tak mě zajímalo jestli se třeba i u nás něco takového nedělá. Sehnat nějaké kloudné informace o těhotenství a materství na vozíku je opravdu obtížné
Ale i tak děkuju za rady v nejhorším budu na procházky chodit na přítelově eletričáku ![]()
@adush Tak takový vynález sem asi ještě nedorazil.
Pokud budete potřebovat rady, klidně písněte SZ. ![]()
Chtěla bych se zeptat náhodou někdo nevíte o dobrém pediatrovi v Brně, který by měl bezbariérový přístup? Zkouším googlit, ale nejsem moc úspěšná, tak mě napadlo zeptat se tady ![]()
Potkala jsem už několik maminek na vozíku, co víceméně nepoužívaly kočárek a miminko hlavně šátkovaly nebo nosily v ergonomickém nosítku. V nepříznivém počasí se dá používat speciální nosičské oblečení. Kočárek pak mají spíš pro chodící příbuzné a na spinkání na zahradě, atd.
@alhena já třeba kočárek používám máme udělané adaptéry aby se dal „nacvaknout“ na vozík a měla jsem volné ruce
Ale je fakt že ho používáme jen občas častěji nosím v šátku
Ale kočárek není nemožný ![]()