Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj Myšičko, naprosto ti ve všem rozumim, docela jsem byla překvapena z negativních odpovědí na začátku této diskuze, protože, jestli-že někdo zažívá přesně to, co Ty, tak Tě jednoznačně pochopí a ví, že je to obrovský záhul. O svém ďáblíkovi se nebudu nijak rozepisovat, vše již tady bylo popsáno a můj malej je jak přes kopírák, spíš jsem se Tě chtěla zeptat, zda by sis nechtěla občas napsat třeba přes mail, řekla bych, že toho času mít moc taky asi nemůžeš, tak jen někdy, člověk si potřebuje občas promluvit s někým, kdo mu skutečně rozumí, sama v okolí nikoho takového nemám, jsou okolo nás fakt
a je dost těžké to zvládat sama, když člověk nemá moc podporu ani v manželovi, jen teda máme mezi dětmi roční rozdíl, tak nevím, jestli pro Tebe budeme zajímaví
a nejsi prosím v kontaktu s maminkou - Anonymní 17.05.12 22:46 jak ta má staré dítko, nevíš? Malej také nesnášel kočár, auto, postýlku, nic, nikam jsme nemohli vytáhnout paty, byla jsem fakt nešťastná a zoufalá - no naprosto stejné, jak popisovala
Ahoj maminky, také patřím mezi ty, které mají náročného potomka. první reakce maminek, které nechápají jsou přesně ty, které takové děti nemají..znám to od kamarádek a všech kteří s naším mladým neprožili delší dobu. Jelikož jsem s ním nikam první měsíce vůbec nemohla a do teď odcházím, když je nejhůř, myslí si všichni, že jen prostě trochu zlobí..Za chvíli mu bude rok a někdy mi je opravdu do pláče. Budí se několikrát za noc, nekdy pláče i celé hodiny. ve dne je stále unavený, rozmrzelý, nic ho nebaví a i u nejatraktivnějších hraček vydrží pár minut. Když není po jeho, tak pláče a rozčiluje se, autosedačku nenávidí a v kočárku vydrží jen visící ven atd..Stále mám pocit, že ho něco trápí, hlavně asi ta únava, ale spinkat moc nemůže..budí se vždy s pláčem. No Ještě, že mám nejúžasnějšího muže, který mi neskutečně pomáhá. Ale vysněné další dva potomky odsouvám na neurčito ![]()
Holky a je to časem lepší? Díky
@rubasovka píše: Holky a je to časem lepší?Ahojík, ano, je to časem lepší, ale někdy je zase období horší a některé jeho výstřelky zůstávájí bezezměny stejné, ale to asi probíhá u každého dítka jinak. My si od narození procházíme stále nějakými obdobími
- stále se nenudím a můžu říct, že třeba trochu pevnější režim chytl malej teprve na 15 měs., za což jsem byla fakt ráda, protože se mu podařilo tři týdny přes den pospat i tři hodiny, což jsem u něj nezažila ani jako u nemluvněte a já konečně mohla taky plánovat nějaké návštěvy, výlety a pod., což dřív nepřicházelo v úvahu, když si spal spíš teda nespla, jak se mu zlíbilo po těch pidi chviličkách, v kočáře teda taky nechce být, spát v něm neumí, takže to musíme vždy mazat domů, tvrdohlavost mu zůstává, když není po jeho, je zle, vzteká se fest, vše musí být hned, no ale, já stejně věřím, že bude líp a líp, že jsme si to snad vybrali od narození a čím bude starší, bude vše lepší
@rubasovka S čím se mi teda nedaří hnout je to, že je malej doma nesamostatný, proste se s ním nedá nic udělat, tím pádem ani uvařit, což je průserový, chce být stále venku mezi dětmi na hřišti, prostě v akci, dopřávám mu to opravdu každý den, jak dopoledne, tak po spaní odpoledne, když chci někdy zůstat doma, abych uvařila, je zle, chytne hysterák a nakonec s ním mažu ven, no a když se z venku vracíme dom, tak je taky zle, hned začne řvát, jako by to doma nesnášel nebo co, nevím, jak si to mám vysvětlit, brzy se budeme stěhovat do většího, tak trochu doufám, že bude vše taky lepší. Domácí hračky mu nic neříkají, málokdy si pohraje, ale venku, jak je mezi dětmi, tak to mě téměř nepotřebuje. Malému bylo 16 měsíců. ![]()
@mismurka obávám se, že mě to také čeká. Já mám doma neustálý neskutečný nepořádek a vlastně jím až večer, protože přesně jak popisuješ-s dítětem neuděám vůbec nic mimo jeho potřeby. Pokud dělám cokoli v kuchyni, visí mi na noze nebo ječí v židličce..pokud mám mít klid, musím ráno z domova odejít a celý den něco vymýšlet venku nebo po návštěvách s hračkama atd. Jenže to je pak člověk úplně vyšťavenej a nic neudělá..je to záhul. A někdy ani venku není k udržení ![]()
@rubasovka Tak to je přesně ono. Taky mám pocit, že se mi už nikdy nepodaří dát nějaké to kilo dolů, když večeřím až pozdě večer. Je to fakt záhul a musím říct, že okolo sebe nemám jedinou maminku, která by to tak měla a tím pádem mě ani dost dobře nechápou. Ale na druhou stranu, ikdyž je malej pořádnej vztekloun, tak se spolu i hodně nasmějeme, že tak nějak na vše to zlé a náročné ihned zapomínám, beru to tak, jak to je a prostě bude líp, ikdyž někdy od babičky slýchávám, s ním to jednoduché mít niky nebudeš
tak to radši dělám, že neslyším ![]()
Musim souhlasit jsou naročné a méně náročné děti když to doma nemají nevysvětlíš jim to…vidim děti jiných spí …sami si hrajou…atd naše sára moc nespí a vyžaduje neustálou pozornost ![]()
Hlavně je blbost že se to časem zlepší dítě se rodí s danou povahou ktera se dá trošku ovlivnit vychovou a prostředím ![]()
Vubec nechápu tohle schazování v diskuzích a jízlivé komentáře
proto se většinou ani nezapojuji ale nedalo mi to tentokrát
přesně takové dítě mám doma a co vidim kolem sebe jsou děti daleko mín naročné na pozornost a nejsou tak náročné jako moje dcera která vyžaduje neustáloou pozornost..nejsem přece otrok a tahat 9kg dítě pořád v ruce? no kde to jsme…nebudu otrok svého dítěte ono se to těžko soudí že? když takové dítě doma nemáte ale to neznamená že takové děti nejsou…každé dítě je jiné a nelze srovnavat a je to dane i povahou!!! ja mam doma dva psi a kazdej je uplne jinej jsou stejne stary a stejne plemeno a obe feny..jedna je hyperaktivni mohla by behat venku 24h denne at mrzne nebo je vedro ..doma taha hračky a je neunavna je chytra vychcana a mstiva kdyz sem tohle nekomu rekla kazdej si klepal na celo ze ja sem blazen takovy psi preci nejsou jak rikam tezko se to soudí kdyz to doma zrovna nemate! kdybych si neporidila druhyho psa myslela bych si ze jsou takove vsechny saluki
..druhe stačí hodka venku a kdyz ma jit po druhe ma smrt v očích a zapírá se a nechce ani ven…nehraje si hračky nema rada..a proc to pisu? protoze tak je to i z detma ..tak si nechte svy chytry řeči a když nemáte náladu tak sem radši nic nepiště protože na ironicky komentare neni nikdo zvedavej ![]()
A jinak to ze si nekdo bere díte do postele? jen tak dal znama ma holku 2 roky a davaly ji do postele a spí tam s nima do ted
hystericke sceny řev a nejde ji to odnaučit uz se na to ptaly i DR a řekl že jí tam musej nechat dal spat že už s tím nic neudelají
díte ma snad svoji postylku a ja mam dvoji postel ma ji primo u me…abych trnula hruzou ze spadne s postele? nereknu kdyby bylo nemocny ale jinak normalne bych ho tam nedala beru si jí tam pres den kdyz si hrajeme ale kdyz se spí máme kazda svoji postylku docela to chape obcas se vzbudí a kouka jestli tam jsem a zase spí dál
aby to nevypadalo ze moje dite jen zlobí tak ono nezlobí jen chce pozornost 24h denne neni to asi zlobení ale je to celkem narocny
nekdy sem ráda že se najim ![]()