Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj tak já to měla obráceně, malej mi od narození krásně spinkal
(dikybohu měla jsem žlučníkové záchvaty a bydlela sama-přítel 150km daleko) Ale po prvním roce se mi úplně obrátil.
je to vyloženě nespavec.A teˇve 2,5letech mi vstává v osm po obědě mi nejde spát (občas tedy ano) a usíná až po desátý večer.A to spolu přes den pořád něco děláme aby byl unavený.Kolikrát jsem unavenější než on.A každodenní rituály nepomáhájí ![]()
coblli-tak muj starsi nespal po obede uz v roce a driv jak v deset nikdy neusnul.Vstaval tak mezi 6-7h.Ted uz si nekdy i rad prispi,hlavne kdyz ma jit do skolky by spal
,ale o vikendu si nastesti vstane sam a kouka treba na pohadky a mi se klidne do osmi vyspime
. Bude lip ![]()
Tak i já přispěju svojí troškou do mlýna. To špatné se kupodivu velmi rychle zapomíná, takže si ani moc nevybavuju, jak jsme to měli, nicméně Lucinka od 3 měsíců prospala celou noc, takže od 8 večer tak do půl deváté ráno. A takto to bylo až do 14 měsíců. Pak jako by otočil knoflíkem…přestěhovaly jsme se v tu dobu na pár měsíců k našim a přestože jsme tam často bývaly i předtím, najednou to začalo nočním křikem, kdy jsem k ní musela jít, utěšovat a být s ní kolikrát i tři hodiny vzhůru (mám blbě danou postel, takže nemůžeme spát spolu). Usínání bylo ale stále dobré. Najednou druhé otočení knoflíkem, před pár týdny začala špatně usínat, někdy usne hned sama, někdy tam musím jít, ale spíš to pesimisticky vidím na to, že začneme večer uspávat skoro v roce a půl
v noci se mi už buď nebudí, nebo jen jednou a stačí vzít do postele k sobě (někdy ani to ne) a spí se dál.
Každopádně jsem ráda, že do toho července byla zlatá, protože mě po jejím narození čekal poslední rok na VŠ, takže diplomka, státnice, spousta zkoušek. Teď už to nějak zmákneme, akorát že už pracuju, tak toho je taky dost…
Ono se to brzy u těch maličkých dětí změní, já zase teď naopak vzpomínám na doby, kdy v postýlce nevstávala a podobně ![]()
držím palce, ať se konečně v klidu vyspíš a manžel ať se kouká zapojit!!!
včera jsme to zabalili v jednu ovšem v 7 jsme byli vzhůru a to jsem ještě ve 4 kojila takže jsem byla ráno fakt mrtvá manžel si vzal půl dne volna a šel s ni ven já hodinu a půl pospala myslím že tohle má s aktiferinu trápí ji bříško dneska celý den takže se asi tak brzo nevyspím