Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Žandík píše:
@vlastule30 Ahojky. Tak cukrovku nemám. Vyšetření prý normální nález… Ale byla jsem na gyndě, dala jsem tam ranní moč a měla jsem tam cukr a aceton. Na aceton řekl, že může být z hladu, ale ten cukr![]()
Přitom z krve cukr 3,2 a test prý úplně normál, takže prý cukrovku nemám.
nevím, co to zase je…
@zizulka Ty chceš také holčičku?
Mě pan doktor dnes říkal, že to vypadá na tu holčičku, tak uvidíme, jestli nám ještě něco nepřiroste![]()
Tak hlavne bych chtela zdraviho spuntika
A kdyby to byla holcicka, tak bych se vubec nezlobila ![]()
Holky krásné Vánoce vám všem přeju, opatrujte se, odpočívejte, miminka ať zůstanou kde jsou a zase si napíšeme ![]()
@vlastule30 Děkuji. Také přeju všem šťastné a veselé a hlavně zdravíčko pro nás a naše miminka ![]()
Taktéž přeji šťastné a veselé vánoce holky
!!Hlavně v klidu a pohodě
.
Ahoj holky, tak jaké jste měly svátky, všechno v pořádku, miminkům se líbilo? Já jsem dneska byla na kontrole, dělali mi monitor a to bylo všechno, myslela jsem, že mi udělá utz nebo něco, abych věděla, jak je třeba mimčo velké nebo tak. Řekla mi, že teď mi bude vyšetřovat už jen pohmatem přes břicho a že podle monitoru se malý ještě na nic nechystá. Další kontrola 2.1.
@Zorka4 jaké vyšetření dělali tobě? Kromě klasiky váhy, tlaku a moči? Ona prostě pracuje s tím odhadem z posledního velkého utz a tim prostě končí.
Tak jsem ráda, že se malému v břišku líbí, ale docela bych brala vědět, jak bude velikej nebo jestli je lepší radši nevědět
![]()
@vlastule30 Ahojky. Já jsem 26+3 a včera mimčo moc nekopalo - takže nervozita…
Večer koplo 3* a nic zase doteď. Myslíš, že je to ok? Už se mi to stalo jednou a byla jsem v porodnici a vše ok. Tak ty už to máš za pár ![]()
Já už se také těším na to naše zlatíčko, ale ať mi tam ještě 3 měsice vydrží
Na svátky jsme byli u našich a u babi ![]()
Jo a co poslouchá tím monitorem? Ozvy srdíčka nebo stahy dělohy nebo jak je to?
@Žandík jj za pár to mam, už jsem 37tt a už mam fakt dost, připadam si jako hroch, těžká, neohrabaná, břicho mi táhne k zemi
![]()
taky mi před vánoci malej jeden den moc nekopal, začala jsem se bát, ale pak mi to vynahradil v noci, asi nějakej útlum
mě třeba kope několikrát za den, ale taky jak kdy. Uvidíš, kdyby se nějak mimčo neozývalo tak pro jistotu zavolej k mudr.
Monitor poslouchá srdíčko, když cítíš pohyby tak zmáčkeš tlačítko a doktorka to pak vyhodnotí, jestli při pohybur zrychlí to srdíčko správně a je to vidět na křivce. Pak je tam spodní křivka a tak ukazuje kontrakce, ale naštěstí jsem tam žádnou neměla ![]()
@vlastule30 To věřím, že se pak člověk cítí jako hrošík ![]()
Mě to bříško v posledních 2-3 týdnech také narostlo a začíná to být znát
Tak to já jsem o těch deset týdnu zpět než ty. Takže také půjdeš rodit na Lochotín? Já tam asi také půjdu ![]()
@Žandík jj půjdu určitě, už jen proto, že kdyby opravdu cokoli, tak je tam všechno v jedné budově a hned. Co jsem chodila s holkama na cvičení tak některé uvažují o Hořovicích, že tam nechávají větší volnost na výběr polohy a myslim, že i porody do vody, nevim přesně, nezkoumala jsem to, ale je hodně dobře hodnocená. Já jsem do 25tt neměla pupík skoro žádnej a najednou to začalo ![]()
@vlastule30 Tak to máme podobné, na mě to také nebylo tak vidět, ale teď už to neschovám
O Hořovicích jsem také četla, ale je to daleko… I potom, až porodíš, tak sem to mají manželé blíže
A tady znáš někoho osobně, kdo tady rodil?
@Žandík tady na Lochotíně v listopadu rodila ségra i švagrová, kamarádky taky, nikdo si nijak nestěžoval, já jsem tam byla na tom kurzu a líbí se mi to prostředí, je to blízko, velká nemocnice se všema odd. co jsou třeba, takže jasná volba
já už se tim břichem nestresuju a kecy od lidí, ty máš ale velký břicho už jsem se naučila ignorovat ![]()
@vlastule30 To je dobře, že se tím nestresuješ. Mě zatím nikdo nic neříká… Ani nikam moc nechodím, jen k našim a tam si chce mamina vždy pohladit, takže to mi nevadí. Kámoška chce také občas sáhnout, ale ani se nedivím, já to měla také tak. A jediný, kdo se ještě s bříškem mazlí a občas mu povídá je můj manžel ![]()
Myslím, že ten Lochotín bude asi nejlepší, uvidíme… Když jsem tam byla zatím na kontrole, tak v pohodě, všichni hodní. Jen jedna taková blond doktorka mi nebyla extra sympatická, ale to je vše. A když jsem tam ležela, tak doktoři byli zlatíčka. Sestřičky nic moc příjemný, ale já si jich nevšímala a oni mě také ne, takže ok ![]()
Prostě, až tam půjdeme rodit, tak chytneme super lidi s milým přístupem ![]()
Ahojky holky
Dneska jsem byla na velkym UTZ a vysledky screeningu budou pristi tyden ve ctvrtek, tak mi drzte palce. Jinak dalsi kontrolu mam 22.1. a genetiku 23.1. Snad bude vsechno v poradku, aspon doufam
O vikendu nas ceka jeste par navstevicek pribuznych, ale jinak mam Vanoce celkem klidne, co vy? ![]()
@vlastule30 Ahojky
. Mě dělal ty ozvy a pak jen prohlídku zevnitř a pohmatem. Další mě čeká teď v pondělí, tak uvidíme jestli mi buide dělat ultrazvuk, ale já myslím že už ho doktoři ani nedělají
. Kolik měl malej na tom posledním velkém UTZ váhu?
Jinak Vánoce byli super
!Dostala jsem spousta dárečků, ale hlavně ta atmosféra byla parádní!! Moc jsem si to užila
. Co se týče bříška, tak mě pro změnu říkají že mam malinkaté, na to že mám za 3 týdny rodit
. Ale já už si připadam hrozně neohrabaně a dokonce mi dnes v noci i dost bolelo
. Tak snad maličká ještě vydrží
. Porod plánuji taky určitě na Lochotíně
. A když mí dělal doktor ty ozvy, nic jsem mačkat nemusela ![]()