Maminky samoživitelky, ušetříte něco?

Anonymní
7.9.15 09:03

Maminky samoživitelky, ušetříte něco ?

Ahoj, zajímá mě, jestli se vám daří měsíčně něco ušetřit. Nemyslím tím horentní sumy, ale tak aby vám na konci měsíce zbyla byť jen nějaká ta stovka třeba. Já mam vždycky týden před rodičkem úplně vymetenej účet a na rodičak čekam jak na smilování :zed: Jde mi o to, že i když moc neutrácím ( čeho taky že jo) tak to prostě vůbec nemám pod kontrolou. Ty peníze se rozkutálí, že se nestačím divit. Jak si to hlídáte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.9.15 09:07

Neusetrim nic.. Z ceho taky, že.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
5921
7.9.15 09:09
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě, jestli se vám daří měsíčně něco ušetřit. Nemyslím tím horentní sumy, ale tak aby vám na konci měsíce zbyla byť jen nějaká ta stovka třeba. Já mam vždycky týden před rodičkem úplně vymetenej účet a na rodičak čekam jak na smilování :zed: Jde mi o to, že i když moc neutrácím ( čeho taky že jo) tak to prostě vůbec nemám pod kontrolou. Ty peníze se rozkutálí, že se nestačím divit. Jak si to hlídáte vy?

Ahoj, já samoživitelka už nejsem, ale hodně let jsem dříve byla, a ušetřit něco, to se fakt nedalo, tak pokud cítíš vinu že nejsi schopna ušetřit tak si s toho nic nedělej, vím že to moc nejde.Jde o to na co máš u sociálky nárok, vím že hodně pomohl i příspěvek na bydlení, přídavky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.15 09:14

Já zatím ne. Jde kvůli manželovi zadluzena a alimentu jsem se ještě nedočkala… Jsem od něj od ledna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
7.9.15 09:14

Ne bohužel neušetřím ani korunu. Většinou už 14 dnů před dalšíma penězi jsem na suchu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
7.9.15 09:18

Tak já samoživitelka nejsem a taky neušetřím ani korunu! Týden před rodičákem si můsím ještě půjčovat, no..hrozné. Nejvíc se samozřejmě utratí asi na jídle, při tom nic drahého nekupuju..ale tak chlap když by pořád jedl jenom maso, tak to je pak jasné kde ty prachy jsou. Já s malým jíme levnější jídla, jako je třeba krupice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
7.9.15 09:25
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě, jestli se vám daří měsíčně něco ušetřit. Nemyslím tím horentní sumy, ale tak aby vám na konci měsíce zbyla byť jen nějaká ta stovka třeba. Já mam vždycky týden před rodičkem úplně vymetenej účet a na rodičak čekam jak na smilování :zed: Jde mi o to, že i když moc neutrácím ( čeho taky že jo) tak to prostě vůbec nemám pod kontrolou. Ty peníze se rozkutálí, že se nestačím divit. Jak si to hlídáte vy?

v klidu.. z rodičáku? sama? a ještě ušetřit? leda bys bydlela třeba u vašich a neplatila nájem..nebo měla zahradu a zvířectvo a kupu věcí měla z domácích zdrojů.. myslím že si nemusíš dělat výčitky, ono stačí vyjít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
7.9.15 09:25

Jako samoživitelka na rodičáku nic…(tehdy rodičák na 3 roky/4.900Kč) po nástupu do práce cca 2 tisíce/měsíc šlo na spoření. Víc se nedalo a bylo to díky tomu, že dcera měla školu u baráku a já to samé s prací, tedy žádné dojíždění.
Už jsme na to naštěstí dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
7.9.15 09:54

Já jsem otec samoživitel. Ale nejsem na rodičovské dovolené - už (dlouho) chodím do práce. A já něco málo z výplaty ušetřím.
Z rodičáku se nic ušetřit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
7.9.15 12:18

@Dundee2 klobouk dolů tatínku! samoživitele moc nevidím :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.15 12:32

Tak já ušetřím tak tři tisíce, někdy i víc. Ale nejsem na rodičáku, moje výplata je kolem 15 tisíc a 6 tisíc mám alimenty na dvě děti. Byt mám svůj, ten platím 6 tisíc.
Teď pár měsíců ale neušetřím asi nic, musím koupit zimáky na auto a zaplatit povinný ručení.
Radši anonymně, kvůli penězům.

• Citovat
  • Upravit
7.9.15 12:36
@Dundee2 píše:
Já jsem otec samoživitel. Ale nejsem na rodičovské dovolené - už (dlouho) chodím do práce. A já něco málo z výplaty ušetřím.
Z rodičáku se nic ušetřit nedá.

Jak mas state dítě? Jinak teda klobouk dolů. Nohu se zeptat jak to, ze mas dítě v peci ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.15 12:38

Neušetřím nic, jedu na doraz a musím brát z rezerv. Snažím se co nejméně. Už nemám RP, jsem na pracáku a hledám práci. Až bude, tak budu vycházet bez problémů. Ale ušetřit něco..no možná až budou dva platy zase. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5797
7.9.15 12:52
@MilijonDolarBejby píše:
Jak mas state dítě? Jinak teda klobouk dolů. Nohu se zeptat jak to, ze mas dítě v peci ty?

Mám dvě dcery - už je jim 18 a 12 let (obě studují a asi ještě dlouho budou :lol: :lol: :lol: )
Už je mám ve své péči 8 let.
Důvod: jsem vdovec (a nikoho dalšího se nám do party „sehnat“ nepodařilo)

(a ten rodičák znám z doby, kdy nebožka byla na rodičáku a já pracoval za nízkou mzdu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
7.9.15 12:54
@Kathuschka píše:
@Dundee2 klobouk dolů tatínku! samoživitele moc nevidím :oops: :kytka:

asi nevidí, ale život to tak občas zařídí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová