Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Luciano mafiano ja z Hodkovic.. to je kousicek..No mne ceka uz za 4 tydny cisar.
@Pavlus87 jaktože císař, máš nějaký komplikace? A kde budeš rodit. Já bych chtěla v Jablonci, ale pořád se rozmejšlim mezi Jbc a Lbc
@Luciano mafiano ja mam sepsany porodopis v jablonci, pusobi to tam na mne. Hrozne v klidu, je to tam takove rodinne sestricky i porodni asistentky hodne mile. Hlavne na Jablonec jsou hezke recenze. Ja bych do Lbc nesla. V jablonci jsem byla i na prohlidce, a moc se mi tam libilo. No cisar mam planovany, jelikozmam nizko polozenou placentu neb. vesne luzko a to mi zasahuje do porodni cesty, takze pujdu na cisare.
@Pavlus87 taky prave uvazuju nad tim Jabloncem.Kdy si to tam sla poprvy sepsat? A chodila si i na nejaky ty kurzy co tam poradaj.Teda pokud je jeste vubec poradaj. A na prohlidce, to ti ukazali sal a pod.? To ti nezavidim, drzim ti palce, at to dobre dopadne ![]()
@Luciano mafiano ahojky, porodopis s tebou sepíšou kolem 28tydne, na kurzy jsem tam žádné nechodila, jen jsem byl s přítelem na pohlídce porodnice, ukázali nám porodní sál/box, šatnu, místnůstku, kam se chodí na vyšetření ještě ( to máš jako na gynde, byla tam koza a lehátko), když jsme byli na tom porodním boxu, tam tam nám ukazali i sprchu a místnost, kde pak očistujou, važí miminka. Ten porodní box na mně pusobil hrozně v klídku, spíš jsem si tam připadala jak v pokojíku. A pak asik hodku a půl nám vrchní sestra povídala o porodu- o porodních dobách, co se děje atd. To celé stálo 150Kč. Určitě to za to stojí pokud se rozmlouváš mezi Libercem a Jabloncem. V Jablonci tam je to takové rodinné. Bohužel pokoj kde pak ležís s miminkem nam neukazala, jelikož bylo narváno. Možná ten císař bude aj lepší, tam je za 5 minut hotovo, sití 20min, ale pak ta jizva, no uvidime, nebudu předbíhati:-)!Jo ale pokud bys chtěla jit na prohlídku v tom Jablonci, musís se objednat. Kdyžtak ti pošlu čísílko. ![]()
@Pavlus87 Tak já mám teď 26.týden, dr.na gyndě mi řekla, že se porodnice řeší až po 30. Já hlavně nevim, jestli neskončim nakonec v Praze, to musim teď probrat s doktorem.Ale jinak bych spíš chtěla v tom Jablonci. Četla sem, že je to vyhlášená porodnice a že sem jezděj ženský z celý ČR rodit. A že je furt plno, s tim si neměla problém? A co přítel u porodu, nevim teda jak je to u císaře, jestli může bejt u toho.
@Luciano mafiano porodopis v Jablonci s tebou seoisou koncem 28tt, tak jsem tam byla, abych se registrovala a meli tam prave misto! Jen jsem si tam volala a musela mne objednat. Takze to jde uz od toho 28tt. Pokud bys to nechala na dyl, nevim no, je to tam porad naflakany, maji tam opravdu plno, PA riksla, ze tam jezdi i zensky z prahy, Boleslavy, rodi tam i sestricky z Lbc nemocnice! Co se tyce personalu, co jsem tak nak zatim poznala, super, nemuzu si stezovat! Mela jsem milion otazek, jelikoz jsem uz byla i na monitoru, protoze mne bolelo brisko a ja si myslela, ze to jsou poslicci, jenze na ty jeste je brzy, Mudr Karasek strasne milej mi na vsechny me otazky odpovedel, to vis prvorodicka, ted jsem se tam vyptavala na vse mozne, ale odchazela jsem strasne v klidku, krasne se o rodicky staraji, na kazdou otazku mi bylo odpovezeno. Co se tyce toho cisare- nebudu mit celkouvou narkozu, takze tam pritele u toho budu moci mit, takze pak mi i malou ukazou. Nepousteji pouze k celkove narkoze!
Kdy se dostavit k sepsání porodopisu??
Možno již po 28. týdnu těhotenství, vhodné pak nejdéle do 35. týdne gravidity.
To je napsané na strankach jablonecke porodnice
@Pavlus87 tak to si tam dojdu radši co nejdřiv, díky. Uvidim, co mi řeknou v tý Praze a pak bych si tam asi zavolala, aby mě vůbec vzali.Maj tam i číslo, kam zavolat? Nebo ty si psala, že bys mi ho poslala. Já sem právě dost četla co takhle ženský psaly za zkušenosti a je fakt, že spíš tu porodnici chválily, ale taky docela dost nadávaly na personál. Ono je to pak asi individuální. Já se budu taky určitě na všechno ptát. Strašně se bojim a jako prvorodička vůbec nevim, co mě čeká. Ale jestli sou na to zvyklý a hlavně ochotný…
@Luciano mafiano tady mas cisilko 483345511, urcite se objednej.
Ahoj holky muzu se pridat? Ja mam termin 2.brezna a jsem registrovana v Jicine v porodnici.Rada bych take nejakou kamaradku na kafco, vylety atp. v kvetnu mi bude 25.
@verkafr Jasně že můžeš..čim více maminek tim líp..
a co to bude? já mám doma skoro 11m dcerku
od kud přímo jsi?
Janca. Nikca dekuju za privitani
ja jsem z Beli u Turnova rika ti to neco? Cekame chlapecka Kristiana.Uz se to blizi:-) Ty jo to uz mas velikou holcinu doma vid. A ty bydlis kde v Turnove?