Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SakaB píše:
Ahoj momentalne sem taky bez prace je to tezke, ale poblis schremzu by mela byt fyrma ktera vyraby syry tam vetcinou berou
SakaB: A nevedela by jsi treba nazev firmy koukla by jsem se na netu, a nebo jsem jsi rikala nejakej uklid.Mam 2 lete dite v rakousku uz jsem delala bydim v j. h tak hledam neco pobliz
a taky jezdime do Gmundu a nebo do Velenic a Heidenreisteinu nakupovat.
@anetka84 píše:
SakaB: A nevedela by jsi treba nazev firmy koukla by jsem se na netu, a nebo jsem jsi rikala nejakej uklid.Mam 2 lete dite v rakousku uz jsem delala bydim v j. h tak hledam neco pobliza taky jezdime do Gmundu a nebo do Velenic a Heidenreisteinu nakupovat.
Jeto nekde na vitis käze macher o jinaci praci nevym sama hledam a este nic nenasla
az uvidim svagrovou tak sejizeptam jeste sem ji nepotkala
ale dam dri vedet muzes skusit dat do vyhledavace vyroba syri okoly gmünd snad to neco ukaze
![]()
@SakaB píše:
Jeto nekde na vitis käze macher o jinaci praci nevym sama hledam a este nic nenaslaaz uvidim svagrovou tak sejizeptam jeste sem ji nepotkala
ale dam dri vedet muzes skusit dat do vyhledavace vyroba syri okoly gmünd snad to neco ukaze
![]()
Dekuji za info moc jsi toho vazim
Ahojte
je tu nekdo,
kdo bydli v Neulengbach? Mam dvojcata 6 leta
Ahoj vsem chceme se s manzelem prestehovat nekam poblyz Lince resime vse kolem stehovani, skoly kluk ma jit do druhy tridy a skolku holka 4 roky. Manzel tam uz praci ma ja jsem odkazana zatim byt doma kvuly skolce jak by h to tam mela s nejakym prijmem a jsou tam skolky a skoly kde se aspon castecne da domluvit cesky. Dekuji za rady
Ahoj holky, není tu někdo kdo bydlí v Salzburgu nebo okolí? Ráda bych zašla na kávu nebo na kus řeči, měl by někdo zájem
![]()
@krysamely píše:
Opet ja
Prosim, kdo vyrizoval osobne, ne pres zamestnavatele, jake doklady je potreba a jake preklady jsou potreba. dekuji
rodny listy u deti a oddaci list, prelozeny, Meldezettel, pasy…myslim, ze je to vsechno ![]()
@krysamely píše:
opet diky a jeste jedna otazka, je treba jeste nekde nejaka registrace, krome auta a trvaleho pobytu nebo neco jineho zajimaveho krome pridavku na deti![]()
Nic mne nenapada…jedine snad registrace u vsech moznych lekaru. A hlavne si pritom dat bacha, jaky maji nasmlouvany pojistovny, pokud nemaji smlouvu s vasi, dost se plati a pojistovna toho vrati teda pramalo ![]()
@krysamely píše:
@asha aha, takze je vhodne si obejit lekare a nechat se zaregistrovat a nejaka prohlidka rocni zdarma je?
Preventivky zdarma jsou, ale jak jsem psala, musi mit ten doktor smlouvu s tvou pojistovnou, jinak platis vsechno a pojistovna toho moc nevrati. U zubare jsou prohlidky dvakrat do roka.
Ahoj maminky ![]()
Take hledam nejakou maminku, ktera bydli v Rakousku. Mne je 23 a mam skoro 2 a pul mesicni dcerku. S manzelem bydlime v Mistelbachu, tak bych byla moc rada, kdyby se mi ozvala nektera maminka, co bydli pobliz. Jeste jsem si v Rakousku nestihla najit kamaradky, tak mi to hodne chybi..zajit na kafe a tak
Budu se moc tesit na odpovedi ![]()
@Bee Bee píše:
Ahoj maminky
Take hledam nejakou maminku, ktera bydli v Rakousku. Mne je 23 a mam skoro 2 a pul mesicni dcerku. S manzelem bydlime v Mistelbachu, tak bych byla moc rada, kdyby se mi ozvala nektera maminka, co bydli pobliz. Jeste jsem si v Rakousku nestihla najit kamaradky, tak mi to hodne chybi..zajit na kafe a takBudu se moc tesit na odpovedi
Ahoj, my bývame v Korneuburgu.. Úplne blízko to nie je, ale ďaleko tiež nie.. Inak je mi 26 a máme 2 a 1/2 mesačného kluka ![]()
Ahoj maminky z rakouska
za cca 4 mesice me ceka porod v at, konkretne st. polten…chci se zeptat, v cem a jestli vubec se lisi porodnice v cr a v rakousku…jsem prvorodicka
a jeste se chci zeptat, nebo spis jestli mi muzete doporucit nejakou dobrou zdravotni pojistovnu. Dnes jsem na jednu volala a chteli abych u nich platila pres 100 e mesicne…je nejaka levnejsi varianta? ![]()
@mrs.gendy No já nemám srovnání s čr, ale myslím si, že je tady péče v porodnici hodně pododbná jako v čr, tzn. na vysoké úrovni. Já jsem rodila ve Vídni v AKH císařem. Dostala jsem (asi kvůli dvojčatům) samostatnej pokoj s veškerym vybavením (tv, koupelna) a taky jsem dostala úplně všechno pro sebe a pro děti (košile, jednorázový kalhotky, vložky, ručníky, oblečení a plenky pro děti).
Dřív jsme měli pojišťovnu BVA a u tý se účastníš 5% u všech poplatků (no asi ne u nějakých drahých věcí jako je třeba CT). Jinak měsíčně jsem já platila určitě míň než 100. Teď jsme u WGKK, ale s tou ještě nemáme zkušenosti. U nás to stanovuje zaměstnavatel.