Maminky v Rakousku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mrs.gendy
11.8.14 20:45

@veronika kurciusova ahoj.ja jsem mezi kremsem a st. polten ;)

• Citovat
  • Upravit
64
11.8.14 20:59

Joo tak to je super :) ja sem z mauternu no spis unterbergern :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
27.8.14 17:03

Chodi sem jeste nekdo? Nejaka nova duse ktera hleda kamaradku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.14 23:00

Halo zienky :mavam:, ste niektora vo Viedni ci blizkom okoli? Radi s mojim 3 rocnym drobcom spozname nove tvare :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.1.15 16:04

Zdravim vsechny, najde se nejaka maminka zijici v Tullnu nebo pobliz? Mam rok a pul starou dceru, pristehovali jsme se z karntnu, nikoho tady nezname a cekame dalsi mimi. Moje nemcina je bidna, dela mi problem se tady zorientovat, rodila jsem predtim v cr. Budu rada za jakoukoliv radu ohledne porodu tady nebo pripravy, idealne v Tullnu, taky hledame nejake aktivity, kde muzeme zajit s malou v neposledni rade kamaradku, co by sla taky a mluvi cesky, budu rada za kazdy kontakt, najde se nekdo? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.15 12:18

@Barun31 ahoj, pridaj sa na FB je skupina maminy vo viedni, su tam ale aj baby z okolia (Slovenky, Cesky), mozno aj z Tullnu. Ak aj nie, tak mozes chodit po info, rady, skusenosti ;).. Vo Viedni je aj SK gynekolog ak nevies dobre po nemecky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.1.15 14:42

Dekuju moc za typ! jdu na Fb :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
18.11.15 12:40

Ahoj čechorakušačky :)
Je tu prosím některá, která bydlí v Korutanech nebo tam jezdí na dovolenou? Chtěla bych se zeptat na nějaké věci ohledně letní dovolené, klidně i do zpráv. Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.1.16 20:30

porod v rakousku poradite?

Zdravím Vás maminky, už nevím kam se mužů obrátit a na koho. Pracuji již rok v Rakousku, ale jinak bydlim v ČR okr. Breclav a jsem těhotná. V práci jsem vše oznámila a jelikoz jsem pracovala v kurackem prostředí tak jsme od úřadu po předložení potvrzeni o gravidite dostala prikazano zůstat doma a jsem uvolněná ze zamestnani. A teď ta otázka, na pojišťovně jsem nahlasena ze jsem těhotná a pobiram jakoby předčasnou mateřskou a chtěla bych rodit v Mistelbachu, ale veškeré návštěvy a kontroly dělám u nas v CR. Jak je to s nahlášením se v porodnici a následným porodem? Až tak na vysoké úrovni němčinu neovládám a mam z toho strach. Prosím o radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
19.1.16 20:46

A nemusí být před porodem i povinně nějaké prohlídky v Rakousku? Být tebou, tak si tam najdu gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.1.16 20:56

To já právě vůbec nevím, ale snad by měly být totožné s povinnými prohlidkami jak u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
19.1.16 20:58

Myslím, že kvůli rakouské mateřské musí být asi tři prohlídky v Rakousku. Nejjednodušší opravdu když si najdeš doktora v Mistelbachu, určitě ti i všechno řekne a na cizince jsou oni zvyklí, toho se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
19.1.16 20:59

Ja musela mit pred porodem v Rakousku min. 3 prohlidky u gynekologa, jinak bych tam musela porod platit a to uz jsem mela i pojisteni. ale tahle podminka tam proste je. hodne cesek a slovenek ma gynekologa v rakousku, ale treba na screeningy a testy chodi do cr, protoze je to mnohem levnejsi a take kvuli porozumeni vysledku.
o tech nutnych prohlidkach mi rekla pojistovna tady v AT.

• Citovat
  • Upravit
20
19.1.16 21:03

Když jsem se ptala na porod přímo na pojišťovně, tak mi paní řekla, že jejedno kde budu rodit, jelikož spadame do eu a pojišťovny spolu komunikují. Tak teď jsem dost zmatená, jestli je opravdu podmínkou mít tri navstevy před porodem nebo postačuje jen konzultace a návštěvy porodnice před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.1.16 21:06

mrs.gendy

A vezmou mě kdekoliv? Kam jste jezdila vy? Kde jste rodila? A jak to probihalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová