Jsem mamka knihomolka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ema N.
14.5.12 18:06

Ahoj, tak i ja se pridam mezi knihomolky… ;)

Moje maminka a babicka mi od malicka cpaly nejake knizky, takze jsem stejne „postizena“ jako ony. Navic mamca ted pred duchodem pracovala v knihovne (jeji velky sen) a uz prelozila z nemciny asi 70 knizek… ;) Vetsinou romany z historickeho Egypta, Syrie apod. Naprosto uzasne…

Ja nejvic ctu Francise, toho ma precteneho sem i tam, historicke romany ze stareho Egypta (uz jsem jeden i prelozila, ale prisla jsem na to, ze to neni muj salek kavy), detektivky z lekarskeho prostredi (Palmera, Cooka apod.), fantasy nebo scifi, ale na to musim mit chut…

Den Trifidu, Noc Trifidu, Kukly apod. to miluju… ;)

Nevim, kolik knih stihnu ted, nejradeji ctu v posteli vecer, ale pritel chce delat uplne neco jineho… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Takze ted hlavne detske knizky, leporela a tak.

A kdyz je klid, tak vyse zminene… ;)

• Citovat
  • Upravit
Dorothea
14.5.12 18:11

holky mohly by jste mi v tomto tématu poradit nějakou pěknou knížku o výchově dětí? potřebuji to jako dárek a moje děti už jsou velké, tak nemám přehled o tom, co je teď zajímavýho na trhu......

za tipy moc děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
14.5.12 18:11

Ja vybiram knizky podle techto stranek. :)
http://www.databazeknih.cz/

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
14.5.12 20:41
@Dorothea píše:
holky mohly by jste mi v tomto tématu poradit nějakou pěknou knížku o výchově dětí? potřebuji to jako dárek a moje děti už jsou velké, tak nemám přehled o tom, co je teď zajímavýho na trhu......za tipy moc děkuju :kytka:

Napriklad tahle
http://www.knihcentrum.cz/…van/d-96688/

• Citovat
  • Upravit
Dorothea
15.5.12 09:35

@kvetinka56 děkuji :palec:

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
15.5.12 09:38

jinak, tady mas diskuzi o knihach o vychove deti:

https://www.emimino.cz/…iteti-85954/

a tady jednu, co bych doporucila:

http://knihy.abz.cz/…zdou-situaci

• Citovat
  • Upravit
Dorothea
15.5.12 09:39

@Ema N. díky :palec:

• Citovat
  • Upravit
135
15.5.12 10:53

Vím,že se to sem vůbec nehodí,ale potřebuju nutně radu.Můžu dát 10 měsíčnímu miminu kousek celé mrkve nebo okurky na kousání?má 2 zuby dole,jiank nic a bojím se,že to vdechne a udusí se.díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
15.5.12 11:25

Nedělala bych to, mrkev nebo např oříšek je nejčastěji vdechnuté cizí těleso…Já dávala žužlat rohlík nebo kukuřičné křupky (nebo rýžové), to se rozpustí v puse… Tvrdého nic

• Citovat
  • Upravit
zichisek
15.5.12 11:40
@koblizek0434 píše:
Vím,že se to sem vůbec nehodí,ale potřebuju nutně radu.Můžu dát 10 měsíčnímu miminu kousek celé mrkve nebo okurky na kousání?má 2 zuby dole,jiank nic a bojím se,že to vdechne a udusí se.díky za rady

Mě mrkev nepokouše malá ani ve 20.měsících :think: Z toho bych měla strach, je to tvrdé.Raději bych dala rohlík, kukuřičnou křupku případně sušenku nebo měkčí ovoce.A nebo najemno nastrouhané-třeba mrkev s jablíčkem.

• Citovat
  • Upravit
505
10.7.12 10:13

Já se taky hlásím do klubu knihomolek. Zvládám tak dvě až tři knížky do měsíce, jak kdy. Čtení miluju od malinka. Vždycky mě fascinovalo jak si mamka čte a nemluví u toho tak jsem ji napodobovala a pak co jsem se naučila číst, jsem četla pořád. Nejoblíbenější knížky na ktery vzpomínám je kája mařík a gabra a málinka :-) Jinak ted čtu co mě zaujme, ale spíš romány ze života od českých i zahraničních autorů. Nesnáším teda červenou knihovnu, jako ty harleqinky. Ale co mě naposledy hodně zaujalo je pentalogie o sourozencích zavřených na půdě. Čte se to jedním dechem a fakt bomba. Kdyžtak dám název jak se to jmenuje kdyby někdo chtěl ;) Jinak co přečtu si zapíšu, abych měla přehled :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
10.7.12 20:45

Já se taky hlásím do knihomolek :) Nečetl někdo z vás 50 shades of gray (nevim jestli už je to v češtině). Největší bestseller za poslední půlrok a všechny moje zahraniční kámošky jsou z toho úplně unešený! Ale nevim jestli má či nemá cenu kupovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
10.7.12 21:17

Taky hodne a hlavne rada ctu. Dtektivky, thrilery, horory, spolecenske romany. Moji favoritkou je Joy Fieldingova, Lisa Jackson nebo Helene Tursten a dost dalsich :). Z nasich Simona Monyova, Zdena Frybova, Zdenka Hamerova, Michaela Klevisova nebo i Lenka Lanczova. Jedine, co urcite nedam, je scifi. Chtela bych si precist Egyptan Sinuhet, ale nevim nevim. Necetla jste nektera a daly byste doporuceni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reyne
5.10.12 19:37
@Lightsun píše:
Mi doma taky říkají knihomol!! Ale já potřebuju číst právě něco na relax -třeba detektivky nebo thrillery - Deaver, Sandford etc, jinak @ncc1701 zdravím, taky jsem ulítávala na Lanczové :mavam: , dneska občas sednu k Sophie Kinsella - u první knížky jsem si řekla jejda, to je ale hovadina, nicméně po pár stránkách super…, už ji mám přečtenou komplet :mrgreen:
Takže piště a poraďte co číst, knihovnu doma i městskou mám přečtenou a nevím po čem sáhnout teď… :think:

Sophie Kinsella je super, koncem října má vyjít nová kniha :palec:

• Citovat
  • Upravit
Lightsun
5.10.12 21:39

@nety78
teď mám nachystanou dokonalou nevěstu od kinselly, tak se těším…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Hra JAUVAJS!