Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Teerryy píše:
Muj manžel si dá také pravidelně, nic si z toho nedělejte, pokud opravdu funguje normálně…můj vaří, pere, uklízí stará se úžasně o dcerku..ta je tatanekkaždý má něco, někdo si dá sklenku vína, piva, čokoládu on si dá brčko…
Feťák, nic víc.
@vertunka píše:
No ty kokos. To jako fakt. Tolik lidí huli trávu a vám to přijde normální? Kam ten svět spěje…
Přesně to si říkám taky, ale ono tu kdysi dávno v diskuzi obhajovali lidi i to, že si ženská vypije 2-3 skleničky vína a nebo celou flašku. Prý je to normální.
Nestacim se divit, co vsechno vlastne prijde lidem normalni. Mne by neprislo v pohode ani kdyby si chlap musel dat kazdy vecer pivo, natoz kdyby hulil. Fakt to nechapu ![]()
@lleennttiillkkaa a chlap, ze si muze dve tri puvja denne vypít, rakze v cen je rozdíl?
@g.sandova píše:
@lleennttiillkkaa a chlap, ze si muze dve tri puvja denne vypít, rakze v cen je rozdíl?
Tvrdím snad něco takového?
Pít denně alkohol není v pořádku ani u ženských, ani u chlapů.
nemám nic proti alkoholu, sama si ráda dám, ale denně to v pořádku není.
Stejně jako není v pořádku obden hulit…
@lleennttiillkkaa neříkám, že to tvrdis. Říkám, že he to blbý a spousta lidí je k chlastu tolerantní, bohužel.
@Ou píše:
Fyzická závislost na marihuaně neexistuje.Psychická začíná tam, kdy pokračuje v užívání i když ví, že mu to škodí. Varovný signál je, pokud zvyšuje dávky.
Jinak potřebuješ pochopit, proč marihuanu užívá, k čemu mu to slouží a jestli to co od toho potřebuje jde zajistit jinou cestou. A to se dozvíš jen když se ho na to zeptáš a skutečně upřímně tě to bude zajímat a nepřidáš k tomu žádnou výčitku, poučování, shazování, sarkasmus a podobně.
Ale pokud není řidič, dispečer a nebo nedělá podobnou práci, kde bude mít průšvih, když mu najdou stopy THC v moči/krvi, tak dva tři jointy týdně je ve své podstatě zdravější než každý večer pár piv. Zejména pokud si pěstuje sám, nebo to má od kamaráda co pěstuje (takže neživí dealera) a používá nějaké odrůdy, kde není jen THC, ale i CBD.
Příspěvek upraven 19.11.19 v 21:31
Nemáte pravdu. Samozřejmě existuje, stejně jako závislost na kávě, sladkém, alkoholu.
Mozek se přeprogramuje na pravidelný příjem nějaké látky (thc, kanabinoidy, alkohol, kofein, curk,…) a tělo následně tu látku očekává.
Když ji nedostane, dostaví se absťák a ten má KUR*A fyzické projevy. Viděla jste někdy člověk v absťákovém delíriu po drogách? Asi ne. U trávy či kávy jsou ty stavy jen řádově slabší, ale jsou.
Osobně by mi kouření trávy u mé polovičky nevadilo, pokud jinak funguje naprosto běžně. Dokonce v okolí jsou lidi, co trávu užívají kvůli zdraví a viditelně jim pomáhá. Sám se namažu domácí poctivou travní mastí, funguje to výborně.
Jinak kouření je snad asi nejhorší způsob, jak trávu užívat.
@Ernais píše:
Nestacim se divit, co vsechno vlastne prijde lidem normalni. Mne by neprislo v pohode ani kdyby si chlap musel dat kazdy vecer pivo, natoz kdyby hulil. Fakt to nechapu
Pak jste asi divná. To, že si dá chlap večer po práci sklenku (ne flašku) vína, či jedno pivko k večeři je naprosto normální a pokud zůstane u jednoho pivka, opravdu se ani ze zdr. hlediska nemůže nic stát.
Ženský mají taky svoje fetiše, tam kdyby padly „zákazy“, to by bylo bekotu.
@TrueIsFalse píše:
Feťák, nic víc.
Nesouhlasím, vy taky pijete každý den čaj, možná každý den kávu, do toho každý den nějakou tu čokoládku - feťák.
@neznamnick většina lidí začne na skleničce, či flašce piva. U slabších jedinců, kteří se po tom cítí uvolněněji se to během pár let zvedne na lahev vína a nebo 10 piv a to už je alkoholismus. U chlapů je takový okatější. U ženských je to tichá nepřítel, který dlouho, opravdu dlouho není vidět. Žila jsem 15 let s alkoholičkou a ty začátky byly nenápadné. Dneska už je to zpitka, která ti do oči bude tvrdit, že ona nemá problém přestat a v krvi jí budou proudit 2 promile.
Jsem tez v soku kolika lidem to vlastne prijde normalni
Ne, uzivat drogy neni normalni a uz vubec ne s nejakou zeleznou pravidelnosti
Znám spousta lidi kterym huleni travy totalne vygumovalo mozek. Zpomalene pohyby, zpomalena mluva, zaseky i v dobe kdy to brko zrovna v puse nemeli a to je ta lepsi varianta. Ta horsi je ze trava je spoustecem mnoha psychickych onemocneni. S temi lidmi jsem prichazela celkem pravidelne do styku a jednoho mame i v rodine, tak at mi nikdo nevypravi ze to neni skodlive nebo ze to nezanechava vazne dusledky. Akorat je to individualni v tom v jakem mnozstvi a po jakem case se to na cloveku podepise. A desi me myslenka ze vubec s takovyma je nejaka rozumna zena schopna pocit potomka a potomek v tom vyrusta ![]()
@neznamnick píše:
Pak jste asi divná. To, že si dá chlap večer po práci sklenku (ne flašku) vína, či jedno pivko k večeři je naprosto normální a pokud zůstane u jednoho pivka, opravdu se ani ze zdr. hlediska nemůže nic stát.Ženský mají taky svoje fetiše, tam kdyby padly „zákazy“, to by bylo bekotu.
Nevim jestli jsem divna ja nebo vy, ale v mem nejblizsim okoli opravdu neni normální, aby clovek denne pil, byt jen dvojku vina. A treba tvrdy alkohol se u nas nepije nikdy.
Proč mám jako pocit, že nejvíc to odsuzujou lidi, co každý večer urazej těch svejch pár „neškodnejch“ piv/sklenic vína, a vůbec to nepovažujou za problém - pravděpodobně proto, že podobný násosky mají i v širokým příbuzenstvu, tak to jako určitě musí být ok, když to dělají všichni.
Ano odsuzuji jak chlast tak drogy..hlavně že si to každý umí omluvit
a jeste se k tomu přizná…proč si nedat po náročném dni skleničku nebo či couda
a srovnávat čaj s drogou mě přijde úplně směšné a přes čáru..moje batole pije přes den čaj…kdo chce hulit a chlastat tak si to vždy omluví nějakým trapný argumentem