Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@markytka3 píše: …??? treba, ze opily clovek za volantem je velice nebezpecny a je velka pravdepodobnost, ze pri rizeni nekoho sejme… chspu dobre, ze by jsi i ty nechala opileho cloveka ridit, jen aby neutrpelo tvoje ego?… kolikrat malemu diteti reknes, nedelej to, ono to presto udelas… to mu taky nepomuzes? 🙈… ja osobne, kdxbych videla, jak se ozraly clovek zene k volantu, razne zakrocila… ty ocividne by jsi je oba rovnez nechala, at si teda jedou, ze
Měla dát segre dychnout jestli je fakt střízlivá? Když už to bylo po nějaký době? To najednou měla toho policajta dělat, ale ne předtím, když věděla, jak to s nim dopadne už po par pivech, to měla být v klidu, že je to ok? Znám kluka, co chlastal do 4 do rána a v 10 dopol. nenadychal nic, prostě měl dobrý spalování a ten alkotest si dělal před náma všema, jestli už může řídit. Taky byste řekli, že ne, že musel mít zbytkac, a navíc byl hubenej, tak třeba je sestra taky ten případ, i když ženský odbourávají alkohol dýl…
@Anna766 píše:
Ale dělá, podívej se na první komentáře, jak nemá co zakladatelka co poroučet dospělému, svéprávnému, zakazovat pití a já nevím co.
Prostě mám jiný názor, nic si do toho neprojektuju, hotovo.
Ano, to mě taky zaráží - manželovi nemá co poroučet, ale aby pak dozorovala dva tydýty co se zrubali jak mužik, na to je zakladatelka dobrá ![]()
Nevím tedy jak tam bylo vyřešené spaní atd., ale já se přiznám že kdyby mě oba už vážně s.ali, tak bych prostě odešla a nechala je tam (pokud by byli doma a ne někde na ulici, samozřejmě). Vzala bych klíčky od auta aby nikdo nemohl řídit nalitej a pápá lálá, dělejte si co chcete. Je mi jedno jestli chce někdo pít, každej je dospělej a zodpovědnej sám za sebe, ale opravdu nemám ráda tyhle typy jako je manžel zakladatelky, kteří vědí jak pod vlivem vyvádějí, stejně se nalejou a pak čekají že se někomu pověsí na krk a ten jim bude dělat pečovatelku.
@Magika VonCary píše:
Ano, to mě taky zaráží - manželovi nemá co poroučet, ale aby pak dozorovala dva tydýty co se zrubali jak mužik, na to je zakladatelka dobráNevím tedy jak tam bylo vyřešené spaní atd., ale já se přiznám že kdyby mě oba už vážně s.ali, tak bych prostě odešla a nechala je tam (pokud by byli doma a ne někde na ulici, samozřejmě). Vzala bych klíčky od auta aby nikdo nemohl řídit nalitej a pápá lálá, dělejte si co chcete. Je mi jedno jestli chce někdo pít, každej je dospělej a zodpovědnej sám za sebe, ale opravdu nemám ráda tyhle typy jako je manžel zakladatelky, kteří vědí jak pod vlivem vyvádějí, stejně se nalejou a pak čekají že se někomu pověsí na krk a ten jim bude dělat pečovatelku.
Tydyti se zrubali jak mužik, tak to se povedlo, teď jsi mě rozesmála
Ale jako jo, máš pravdu a souhlas. Když je někdo dost svéprávný na to, aby věděl, co (ne)snese, jak tady bylo řečeno, měl by být dost svéprávný i na to, aby nedělal pod vlivem jiný blbosti, ne? Fakt chudáci naši zdravotníci, už takhle padaj na hubu a ještě aby řešili každou modřinku, co si udělá nějakej ožrala. Ať už na pohotovosti nebo posádka záchranky. Jasně pokud by se pri pádu jebnul do hlavy, nebo si něco zlomil, neříkám, neposkytnutí pomoci je taky trestný a navíc nemorální, ale mně tady prostě něco i na ty sestře nesedí, taková trochu moc veselá vdova…na pohřbu měsíc po smrti manžela se opíjet se švagrem, o kterým mimochodem ví, že nevydrží to co ona, což je samo o sobě na pováženou, ale budiž, můžou fakt mít opačný metabolismus - většinou vydrží víc chlapi, že, ale ještě ho k tomu přemlouvat? Pít na žal ok, někdo tu potřebu mít může, ale nemůžou si ti dva být fakt nějak bližší, ať už je spojil chlast, nebo nějaké emoce? I to se stává, bohužel…
Já bych taky už dávno odjela a nečekala, až někomu z nich v rauši podjedou cvičky a kecne si na zadek. Očividně nepotřeboval utěšovat ani jeden a ti dva si tam dost vystačili i sami, tak nač tam sedět jak bubák a nechat si nadávat.
Jinak jeden náš známý mívá dost zlé opilosti, chce se prát, je agresivní, takže kdo ho někdy takového už zažil, tak mu záměrně v hospodě nic neobjednává, doma nenabízí a kolikrát ho už cíleně poslali z rozjeté zábavy domů, že už má dost a ať jde zavčas. Někdo tu brzdu fakt nemá a stačí večer o jeden panák navíc a ten rozjetý vlak zastaví až ráno.
Jsem si vzpomněla na nedávnou diskusi, jak se manžel zakladatelky po smrti svého bratra začal starat o švagrovou a její děti víc, než o svou vlastní rodinu, takže pozor na to - tam to skončilo rozvodem protoze až příliš pozdě mu došlo, kdo ho potřebuje víc. Tady sice nejsou ve hře děti, „jen“ alkohol a jiné vztahy, ale i tak se to může zvrtnout, možná tím spíš… ![]()