Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@opulus píše:
Myslím, že jeho matce nejde o samotné odvezení někam, opravení něčeho, ale o tu přítomnost svého syna, o pocit, že ještě není sama.
Samozřejmě, i on by mohl matce říct, že nemůže být stále s ní, ale tak to musí cítit on sám, nikoliv to vyžadovat jeho žena.
Tak to je asi nejlíp řečeno.
Manzel ma jeste brachu, ten ale bydli dal od tchyne nez my a je vecne zaneprazdnenej necim jinym, nez jet ke tchyni na navstevu.. Boze ja ji nechci od nas uplne odstrihnout, dal ji chci zvat k nam na obedy nebo se zastavovat u ni, vzit ji na nakup, ale nektere veci uz se mi zdaji prilis, to je cely
Nemuzu doma ani vyslovit zadnej kompromis, to je hned zle.
A proč tam nejezdíš taky? Tchýně by se zabavila s vnoučatama a ty budeš s manželem.
@Maminanamatersky píše:
Manzel ma jeste brachu, ten ale bydli dal od tchyne nez my a je vecne zaneprazdnenej necim jinym, nez jet ke tchyni na navstevu.. Boze ja ji nechci od nas uplne odstrihnout, dal ji chci zvat k nam na obedy nebo se zastavovat u ni, vzit ji na nakup, ale nektere veci uz se mi zdaji prilis, to je celyNemuzu doma ani vyslovit zadnej kompromis, to je hned zle.
jsou to 4 měsíce.. některé věci chtějí čas.. trochu se do nich vžij - jemu umřel táta jí dlouholetý partner.. nestůj bokem a více se zapoj.. nebudeš si připadat jako páté kolo u vozu a dětem dáš příklad co to znamená rodina
@Maminanamatersky píše:
Manzel ma jeste brachu, ten ale bydli dal od tchyne nez my a je vecne zaneprazdnenej necim jinym, nez jet ke tchyni na navstevu.. Boze ja ji nechci od nas uplne odstrihnout, dal ji chci zvat k nam na obedy nebo se zastavovat u ni, vzit ji na nakup, ale nektere veci uz se mi zdaji prilis, to je celyNemuzu doma ani vyslovit zadnej kompromis, to je hned zle.
Tak tam jeď i s manželem a dětmi.
Dej manželovi prostor, aby ubíral postupně. On ví, jak na tom máma je.
Asi bych byla i ráda, že mám tak empatického manžela.
@jdukolem píše:
jsou to 4 měsíce.. některé věci chtějí čas.. trochu se do nich vžij - jemu umřel táta jí dlouholetý partner.. nestůj bokem a více se zapoj.. nebudeš si připadat jako páté kolo u vozu a dětem dáš příklad co to znamená rodina
la, že to nebyl jeho otec. Ale to je jedno. I tak jí chce být oporou.
@jdukolem píše:
není to jeho táta
@Maminanamatersky píše:
Holt budeš muset počkat, než si to sedne a nechat manžela, aby si to nějak zajel sám. Když špatně snáší tvé pokusy o kompromis, tak se stáhni a dej mu ještě chvíli prostor, skutečně je 4měsíce krátká doba. Zkus tam jezdit s ním, třeba pak manžel uvidí, že ti o ní jde a snadněji pak přistoupí na nějaké kompromisní řešení.
@Bábrdl píše:
la, že to nebyl jeho otec. Ale to je jedno. I tak jí chce být oporou.
aha to jsem nedočetla.. nicméně asi maminka potřebuje oporu.. 4 měsíce je fakt hrozně málo
V Japonsku je smuteční obřad za zesnulého ještě třeba i rok po jeho smrti. Protože jen pak je vlastně člověk schopen nechat
toho druhého opravdu jít.
Jak dlouho jsi se miřovala ty se smrtí někoho blízkého?
Ještě bych mohla pochopit, pokud by tchýně byla zlá ženská, co nemá ráda tebe, ani vnoučata, ale takhle?
Víte, zakladatelka napsala, že zemřelý nebyl manželův otec. Ale už nepíše, kdy se s maminkou vzal a hlavně jaký měli s manželem vztah! To, že někdo není pokrevním otcem neznamená, že mu nebyl blízký a že nemohli mít dobrý vztah.
Samota je to nejhorší, co může někoho potkat. A kdo to nezažil, tak to nikdy nepochopí. Je to naprosto nepřenositelná zkušenost. Když umřel táta, tak ta prázdnota po něm se nezmenšila, ani časem.
Každý se s tím vyrovnává jinak, mně osobně to trvalo rok, než jsem se dostala z nejhoršího. Ale chodím do práce, mám kde na chvíli zapomenout. V tomhle je těžké radit, ale já bych prostě ještě počkala. 4 měsíce je prostě krátká doba a jestli by můj manžel cítil potřebu to takhle řešit, tak bych ho chtěla podpořit. A doufala bych, že jednou stejně on podpoří i mě.
@Maminanamatersky píše:
Když to vyslovíš, tak on to nejspíše vnímá tak, že se stavíš mezi něj a jeho matku.
Snažíš se o kompromis tam, kde on ho nechce.
Chtěla bych se zakladatelky zastat, všechny byste tomu daly více času, více empatie… Ono se to řekne, ale být na místě zakladatelky, taky byste asi chtěly žít i svůj rodinný život.
Pokud má manželova máti ještě jednoho syna, taky by se měl zapojit. Kdo dnes nemá hodně práce? On si čas neudělá a manžel zakladatelky ano, na úkor manželky a dětí.
Celkem ti rozumím, když jsem byla mladší a naše babička zůstala sama, tak můj táta byl taky u ní pečenej vařenej a máma z toho rostla. Ale v našem případě to byl extrém, nevím, do jaký míry je to u vás.
Asi by to chtělo místo hádek jít na to nějak chytře nebo z toho trochu vytěžit
Když jí tak často pomáháte, tak že by si třeba častěji brala děti k sobě. ![]()
@leryl píše:
Chtěla bych se zakladatelky zastat, všechny byste tomu daly více času, více empatie… Ono se to řekne, ale být na místě zakladatelky, taky byste asi chtěly žít i svůj rodinný život.
Pokud má manželova máti ještě jednoho syna, taky by se měl zapojit. Kdo dnes nemá hodně práce? On si čas neudělá a manžel zakladatelky ano, na úkor manželky a dětí.
ježíš ztratilas někdy někoho blízkého? lidi jsou různí.. ne každý je splachovací.. a to že jeden syn vztah nemá a nechce nic nemění na tom že manžel zakladatelky to cítí a potřebuje jinak.. rodinný život je hezká věc, ale toto je trochu extrémní situace - smrt je vždy extrémní