Manžel bude bez práce a já těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
marra
24.12.11 08:25
verenika píše:
Baslerinda píše:
Nevyděla žádnou, to je pravda … Ale viděla a zažila v prvních měsících několik.
Muj udiv byl nad timhle prispevkem. A je fakt vtipne jak tu zakladatelku nahanite do Kauflandu vybalovat zbozi :-oA kdo ji tam nahani,uz si uvedomte co kdo pise,poradne cetete,ja vas fakt nechapu,ja napsala jen pracovni moznosti na ktere se me zakladatelka ptala,nic zleho v tom nehledej.Sakra propc si vzdycky vytahnete jednu vetu a tu se snazite mermomoci pretocit'?opravdu zacinam mit chut tento server opustit tady nemuze clovek rict ani svuj nazor. :poblion: :poblion:
  • Citovat
  • Upravit
17310
24.12.11 09:44

marro- může říct svůj názor, stejně tak jako já :mrgreen: Beslerindy příspěvky byly už od začátku útočné, za tím si stojím :! A úplně bezdůvodně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
24.12.11 10:00

je to složitá situace, já si nedovedu představit,že by chlap bůj doma byl a já chodila do práce, jak říkáte, přišla bych domů a stejně uklízela a prala a dělala všechno.
těhotenství a zdravotnictví moc nejde dokupy, já teda jsem taky neviděla těhotdnou sestru :( ,ale jsou svátky a tak myslete pozitivně a uvidíš, že si nové místo chlap najde, a hlavně brzo, krize buší na dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29089
24.12.11 10:11

Manžel taky končí v práci, novou nemá a já už dlouho makat nemůžu, končím pátý měsíc. To, že práce, kterou dělám, není pro těhotnou moc vhodná, je bohužel ted jedno, prachy potřebujeme jako sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
24.12.11 10:44

U nás to bylo to samé. Já těhotná, chlap ztratil práci. Nakonec zase něco sehnal.
Přeju hodně štěstí a neboj se, dá se to zvládnout :hug:
(Teda pokud bude mít odstupné nebo podporu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
24.12.11 13:22
etatinek píše:
Angua píše:
Gladys píše:
Anonymní, nebylo by lepší nastoupit na tu nemocenskou hned, s předstihem to oznámit v nemocnici, aby s tebou nepočítali a nebyli naštvaný, na muže přepsat rodičák, být doma s prckem a muž může brát příležitostné práce, to byste nevyžili?
Možná si to teda představuju jako Hurvínek válku, ale podle mě by to bylo nejjednodušší, nikoho tím nenaštveš a muž bude mít čas hledat přímo v oboru a nebude muset vzít zavděk čímkoliv
To mi přijde jako dobré řešení, protože manžel může klidně pobírat rodičák a pracovat na plný úvazek, když ty budeš doma na nemocenské. Nakonec na tom ještě vyděláte :mrgreen:
8o :think: :zed:

na to fakt nemám co říct…možná jen to, že mě to trochu zvedá ze židle… :roll: není nad to se nechat živit státem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
24.12.11 13:29

Ty jo, ty seš zlá. Jestli se s podobnou empatiií chováš k pacientům, tak potěš koště..

Baslerinda píše:
Aha a pročpak by jsi nemohla jít alespoň na nějakou dobu do práce, těhotenství není nemoc pokud vím, mi přijde, že sis chtěla udělat volno, nepracovat a ejhle, ono se to nějak komplikuje co?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
24.12.11 13:47
michaela1808 píše:
etatinek píše:
Angua píše:
Gladys píše:
Anonymní, nebylo by lepší nastoupit na tu nemocenskou hned, s předstihem to oznámit v nemocnici, aby s tebou nepočítali a nebyli naštvaný, na muže přepsat rodičák, být doma s prckem a muž může brát příležitostné práce, to byste nevyžili?
Možná si to teda představuju jako Hurvínek válku, ale podle mě by to bylo nejjednodušší, nikoho tím nenaštveš a muž bude mít čas hledat přímo v oboru a nebude muset vzít zavděk čímkoliv
To mi přijde jako dobré řešení, protože manžel může klidně pobírat rodičák a pracovat na plný úvazek, když ty budeš doma na nemocenské. Nakonec na tom ještě vyděláte :mrgreen:
na to fakt nemám co říct…možná jen to, že mě to trochu zvedá ze židle… :roll: není nad to se nechat živit státem.

Tak zas lepší než přijít o bydlení,nemít,co dát jíst dětem.Pro jistotu sociální dávky nepobírám a na pracáku jsem byla snad 2 měsíce po škole.Rozhodně si nemyslím,že stát by nás měl živit,ale.....můžou prostě v životě nastat situace,kdy je jeho pomoc potřeba.Když oba vydělávali,odváděli daně,sociální,zdravotní.....neválí si doma šunky 10 let.Ani nemají potřebu zneužívat sociálních dávek a pracovat chtějí jen jim to teď není umožněno,takže nevidím na tom nic špatného.Není to z jejich strany kalkul,ale nutnost a to si myslím,že je potřeba rozlišovat.Nikdy nevíš do jaké situace se můžeš dostat ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.11 13:53
tetes píše:
michaela1808 píše:
etatinek píše:
Angua píše:
Gladys píše:
Tak zas lepší než přijít o bydlení,nemít,co dát jíst dětem.Pro jistotu sociální dávky nepobírám a na pracáku jsem byla snad 2 měsíce po škole.Rozhodně si nemyslím,že stát by nás měl živit,ale.....můžou prostě v životě nastat situace,kdy je jeho pomoc potřeba.Když oba vydělávali,odváděli daně,sociální,zdravotní.....neválí si doma šunky 10 let.Ani nemají potřebu zneužívat sociálních dávek a pracovat chtějí jen jim to teď není umožněno,takže nevidím na tom nic špatného.Není to z jejich strany kalkul,ale nutnost a to si myslím,že je potřeba rozlišovat.Nikdy nevíš do jaké situace se můžeš dostat ty.
:)
  • Citovat
  • Upravit
Baslerinda
24.12.11 14:54
lulje píše:
Omlouvám se za OT, ale Baslerindo, dlouho jsem tě neviděla. Ty už neděláš novinařinu?

Zdravím Tě … přesně tak, novinařinu a články mám již jen jako koníčka … ;)

• Citovat
  • Upravit
14809
24.12.11 21:37

No já jsem také pobírala rodičovský příspěvek a zároveň podnikala. To byly příjmy. :mrgreen: To jako bych ten příspěvek měla odmítnout? Nenechte se vysmát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
25.12.11 08:16
eva valoi píše:
No já jsem také pobírala rodičovský příspěvek a zároveň podnikala. To byly příjmy. :mrgreen: To jako bych ten příspěvek měla odmítnout? Nenechte se vysmát.

ale tak samo, že je blbost ho odmítat…každá mince má dvě strany. jen mě dojal ten cílený kalkul s tím co nejvíce vy..bat
jinak rozumím tomu, že někdy to prostě jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.12.11 08:28

Já teda nevím, ale když se nad tím zamyslím, tak nechápu proč by měla opravdu jít žena pracovat..
Pokud by byl muž nějak nemocný, po operaci, neměl práci , prosim, ale zdravý mladý muž :think: .. a na druhé straně maminka s batoletem a mimčem břichu.. Věřím, že by se mu okolí vysmálo :nevim: kdyby seděl doma a manželka pracovala..
Navíc třeba mě udivuje, s tou práci jak tu všichni tvrdí.. Asi to nemáte tak příšné jak u nás na Zlínsku, ale taky se právě chodí na prohlídky, a věřím, že těhotenství by teda neprošlo..Vstupní pohlídka, od obvoďáka, krev moč atd.. to ale jen tak, kdo to chce jako zapřít a nebo věří, že těhotnou někdo jen tak zaměstná..
Ale Štastné a veselé hádat se nebudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.12.11 09:36

Marro:mozna si te pletu s jinou uzivatelkou ale mam za to ze jsi zalozila nejakou diskuzi o socialnich prispevcich mozna ani nebyla od tebe zalozena ale prispivala jsi a kdyz ti bylo receno ze mas jit do prace tak si mela spoustu slov proc ne.Takze nechapu tve narazky o tom ze ne zak.nehce jit pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
25.12.11 09:46

tady se to teda rozjelo jako, ale co to je za chlapa,kterej zůstane doma a baba těhotná chodí do práce a maká a druhý skoromimino má doma,chlap si i tu brigádu najde lehčejí než netěhotná a natož v tom, i kdyby měl kopak kanál chvilku.přesně tak, u nového zaměstnavatatele se chodí na vstupní prohlídku a to by byl tupec ten dr. kdyby to nepoznal z odběrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí