Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
marro- může říct svůj názor, stejně tak jako já
Beslerindy příspěvky byly už od začátku útočné, za tím si stojím
A úplně bezdůvodně ![]()
je to složitá situace, já si nedovedu představit,že by chlap bůj doma byl a já chodila do práce, jak říkáte, přišla bych domů a stejně uklízela a prala a dělala všechno.
těhotenství a zdravotnictví moc nejde dokupy, já teda jsem taky neviděla těhotdnou sestru
,ale jsou svátky a tak myslete pozitivně a uvidíš, že si nové místo chlap najde, a hlavně brzo, krize buší na dveře.
Manžel taky končí v práci, novou nemá a já už dlouho makat nemůžu, končím pátý měsíc. To, že práce, kterou dělám, není pro těhotnou moc vhodná, je bohužel ted jedno, prachy potřebujeme jako sůl.
U nás to bylo to samé. Já těhotná, chlap ztratil práci. Nakonec zase něco sehnal.
Přeju hodně štěstí a neboj se, dá se to zvládnout ![]()
(Teda pokud bude mít odstupné nebo podporu)
etatinek píše:Angua píše:Gladys píše:To mi přijde jako dobré řešení, protože manžel může klidně pobírat rodičák a pracovat na plný úvazek, když ty budeš doma na nemocenské. Nakonec na tom ještě vyděláte
Anonymní, nebylo by lepší nastoupit na tu nemocenskou hned, s předstihem to oznámit v nemocnici, aby s tebou nepočítali a nebyli naštvaný, na muže přepsat rodičák, být doma s prckem a muž může brát příležitostné práce, to byste nevyžili?
Možná si to teda představuju jako Hurvínek válku, ale podle mě by to bylo nejjednodušší, nikoho tím nenaštveš a muž bude mít čas hledat přímo v oboru a nebude muset vzít zavděk čímkoliv![]()
![]()
na to fakt nemám co říct…možná jen to, že mě to trochu zvedá ze židle…
není nad to se nechat živit státem.
Ty jo, ty seš zlá. Jestli se s podobnou empatiií chováš k pacientům, tak potěš koště..
Baslerinda píše:michaela1808 píše:etatinek píše:na to fakt nemám co říct…možná jen to, že mě to trochu zvedá ze židle…Angua píše:Gladys píše:To mi přijde jako dobré řešení, protože manžel může klidně pobírat rodičák a pracovat na plný úvazek, když ty budeš doma na nemocenské. Nakonec na tom ještě vyděláte
Anonymní, nebylo by lepší nastoupit na tu nemocenskou hned, s předstihem to oznámit v nemocnici, aby s tebou nepočítali a nebyli naštvaný, na muže přepsat rodičák, být doma s prckem a muž může brát příležitostné práce, to byste nevyžili?
Možná si to teda představuju jako Hurvínek válku, ale podle mě by to bylo nejjednodušší, nikoho tím nenaštveš a muž bude mít čas hledat přímo v oboru a nebude muset vzít zavděk čímkoliv![]()
![]()
Tak zas lepší než přijít o bydlení,nemít,co dát jíst dětem.Pro jistotu sociální dávky nepobírám a na pracáku jsem byla snad 2 měsíce po škole.Rozhodně si nemyslím,že stát by nás měl živit,ale.....můžou prostě v životě nastat situace,kdy je jeho pomoc potřeba.Když oba vydělávali,odváděli daně,sociální,zdravotní.....neválí si doma šunky 10 let.Ani nemají potřebu zneužívat sociálních dávek a pracovat chtějí jen jim to teď není umožněno,takže nevidím na tom nic špatného.Není to z jejich strany kalkul,ale nutnost a to si myslím,že je potřeba rozlišovat.Nikdy nevíš do jaké situace se můžeš dostat ty.
tetes píše:michaela1808 píše:Tak zas lepší než přijít o bydlení,nemít,co dát jíst dětem.Pro jistotu sociální dávky nepobírám a na pracáku jsem byla snad 2 měsíce po škole.Rozhodně si nemyslím,že stát by nás měl živit,ale.....můžou prostě v životě nastat situace,kdy je jeho pomoc potřeba.Když oba vydělávali,odváděli daně,sociální,zdravotní.....neválí si doma šunky 10 let.Ani nemají potřebu zneužívat sociálních dávek a pracovat chtějí jen jim to teď není umožněno,takže nevidím na tom nic špatného.Není to z jejich strany kalkul,ale nutnost a to si myslím,že je potřeba rozlišovat.Nikdy nevíš do jaké situace se můžeš dostat ty.etatinek píše:na to fakt nemám co říct…možná jen to, že mě to trochu zvedá ze židle…Angua píše:Gladys píše:To mi přijde jako dobré řešení, protože manžel může klidně pobírat rodičák a pracovat na plný úvazek, když ty budeš doma na nemocenské. Nakonec na tom ještě vyděláte
![]()
lulje píše:
Omlouvám se za OT, ale Baslerindo, dlouho jsem tě neviděla. Ty už neděláš novinařinu?
Zdravím Tě … přesně tak, novinařinu a články mám již jen jako koníčka … ![]()
No já jsem také pobírala rodičovský příspěvek a zároveň podnikala. To byly příjmy.
To jako bych ten příspěvek měla odmítnout? Nenechte se vysmát.
eva valoi píše:
No já jsem také pobírala rodičovský příspěvek a zároveň podnikala. To byly příjmy.To jako bych ten příspěvek měla odmítnout? Nenechte se vysmát.
ale tak samo, že je blbost ho odmítat…každá mince má dvě strany. jen mě dojal ten cílený kalkul s tím co nejvíce vy..bat
jinak rozumím tomu, že někdy to prostě jinak nejde.
Já teda nevím, ale když se nad tím zamyslím, tak nechápu proč by měla opravdu jít žena pracovat..
Pokud by byl muž nějak nemocný, po operaci, neměl práci , prosim, ale zdravý mladý muž
.. a na druhé straně maminka s batoletem a mimčem břichu.. Věřím, že by se mu okolí vysmálo
kdyby seděl doma a manželka pracovala..
Navíc třeba mě udivuje, s tou práci jak tu všichni tvrdí.. Asi to nemáte tak příšné jak u nás na Zlínsku, ale taky se právě chodí na prohlídky, a věřím, že těhotenství by teda neprošlo..Vstupní pohlídka, od obvoďáka, krev moč atd.. to ale jen tak, kdo to chce jako zapřít a nebo věří, že těhotnou někdo jen tak zaměstná..
Ale Štastné a veselé hádat se nebudu ![]()
Marro:mozna si te pletu s jinou uzivatelkou ale mam za to ze jsi zalozila nejakou diskuzi o socialnich prispevcich mozna ani nebyla od tebe zalozena ale prispivala jsi a kdyz ti bylo receno ze mas jit do prace tak si mela spoustu slov proc ne.Takze nechapu tve narazky o tom ze ne zak.nehce jit pracovat.
tady se to teda rozjelo jako, ale co to je za chlapa,kterej zůstane doma a baba těhotná chodí do práce a maká a druhý skoromimino má doma,chlap si i tu brigádu najde lehčejí než netěhotná a natož v tom, i kdyby měl kopak kanál chvilku.přesně tak, u nového zaměstnavatatele se chodí na vstupní prohlídku a to by byl tupec ten dr. kdyby to nepoznal z odběrů.