Manžel dal neteři na zadek - mám to říct matce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30994
30.6.22 22:27
@Anonymní píše:
8o 8o.
Jde o výchovné plácnutí, ne o ponížení..Nechapu, proč máš nějaké uchylné myšlení 8o

Také mne to zní úchylné a vidím v tom ponížení. Jo, občas po dětech skočím a jednu po zadku dostanou, ale teď hned, žádné rovnání si dítěte přes koleno. Za mne bylo velmi nevhodné, aby se jí jakkoli dotýkal, když je v plavkách, tedy skoro nahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.6.22 22:31
@VitaminC píše:
Kdyby te manzel vecer donutil ohnout se a vystrcit na nej zadek, protoze jsi mu zapomnela napsat, ze se zdrzis v praci, necitila by ses ponizene?

Bych si říkala, jestli to není nějaký nový druh předehry ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
@Anonymní píše:
Ahoj holky případně i kluci..,
Dneska jsem byla se ségrou domluvena, že po vysvědčení vyzvednu i její dítě a půjde se k nám.
Cestou domu jsme koupili dětské šampáno, zmrzku, brambůrky, děti se pak šly koupat do bazénu, všechno bylo zatím v pořádku.
Dohlíželi jsme s manželem na ně z terasy. Děti pak začaly pobíhat, brát jídlo a s tím jídlem pak běžely do bazénu. Manžel je napomenul, že jídlo s ní tady na terase a pak až půjdou se koupat. Naše dítě dělalo frajerku a skočilo do tý vody i s tínm jídlem do vody, s poznámkou haha tati a máš to a hned to sámé i neteř. No manžel oznámil, at jde z bazénu a sní si to tady, s výhružkou, že to říká naposledy. Děti se dál tlemily a začali cákat s vodou. No manžel si jí vytáhnul a dal jí na zadek. Neteř se smála našemu dítěti, že dostává jako po zadku, tak to nakonec dopadlo, tak že si přehnul pak přes koleno i neteř a plesknul jí taky..No a obě to zřejmě bolelo no.
Obě pak už byli klidné a v bazenu nedělaly blbiny.

já nevím, jestli ségře mám říct, že u nas neteř dostala…Ona je taková hysterka, že by jsme se z ní zbláznily..Ale zase má právo to vědět..A právě nevim, jestli jí to neteř řekne..
zajímalo by mě, jak byste se zachovali vy..

Prosím anonym..nechci, aby mě to někdo poznal a hlavně ne sestra

To je složité, ale děti by měly respektovat rodiče nebo starší příbuzné… říct něco hysterce je jak hodit granát do ohně… asi bych jí to neříkala, ale neteř se může ozvat, takže koho respektovat…drzou neteř, nebo si stát za svým?
Rodič není od toho, aby si z něj neteř a dítě dělaly srandu, když skočí s jídlem do vody, to je přes čáru… jídlo do bazénu nepatří, manžela plně chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
@Cuddy píše:
Také mne to zní úchylné a vidím v tom ponížení. Jo, občas po dětech skočím a jednu po zadku dostanou, ale teď hned, žádné rovnání si dítěte přes koleno. Za mne bylo velmi nevhodné, aby se jí jakkoli dotýkal, když je v plavkách, tedy skoro nahá.

Pamatuju něco podobného z dětství a ano, je to ponižující. A pokud to není od vlastního otce, ale jiného muže (i když příbuzného), tak 2× tolik. Na miste sestry zakladatelky bych byla dost naštvaná

Příspěvek upraven 30.06.22 v 22:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.22 22:32
@Fonty píše:
Mě by ještě zajímalo jak jsou holky staré? Já jsem na fyzicky tresty taky hakliva. Otec triskal ségru…kdyby moje sestra nebo její partner dali poprd.eli mým dětem asi už s nima nepromluvim.

7,8

• Citovat
  • Upravit
6794
30.6.22 22:33
@welovefashion píše:
Bych si říkala, jestli to není nějaký nový druh předehry ;)

Achich. Jdu vzbudit manzela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
30.6.22 22:34
@Cuddy píše:
Také mne to zní úchylné a vidím v tom ponížení. Jo, občas po dětech skočím a jednu po zadku dostanou, ale teď hned, žádné rovnání si dítěte přes koleno. Za mne bylo velmi nevhodné, aby se jí jakkoli dotýkal, když je v plavkách, tedy skoro nahá.

Tak jako záleží, jestli je holkám 7 nebo 14 ;)

Edit pise 7 a 8, tam bych nic úchylnýho neviděla

Příspěvek upraven 30.06.22 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.22 22:34

Jinak neteř k nám vždy chodila ráda. S dcerou si rozumí. Ještě o nás říka, že jsme cool a in..
No dnesšk mě mrzíí :oops:

• Citovat
  • Upravit
6794
30.6.22 22:35
@Veru876 píše:
To je složité, ale děti by měly respektovat rodiče nebo starší příbuzné… říct něco hysterce je jak hodit granát do ohně… asi bych jí to neříkala, ale neteř se může ozvat, takže koho respektovat…drzou neteř, nebo si stát za svým?
Rodič není od toho, aby si z něj neteř a dítě dělaly srandu, když skočí s jídlem do vody, to je přes čáru… jídlo do bazénu nepatří, manžela plně chápu.

Tusis vubec, co je respekt?
Pletes si ho s autoritarskou vychovou a nahanenim strachu.
Respekt musis prvni dat, pak teprve dostat.
Tady se rvalo, prikazovalo, bilo. A priste? Myslis, ze poslechnou? Ne. Pockaji, az se nebude nikdo divat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
30.6.22 22:37
@welovefashion píše:
Tak jako záleží, jestli je holkám 7 nebo 14 ;)

Zalezi, jestli je svara pedofil nebo hebefil. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.22 22:38
@Pruhovaný_mýval píše:
Ta neteř ti asi ušetří práci a doma to řekne sama, si teď můžeš rozmyslet, jak to sestře vysvětlíš, předpokládám, že se to nepotká s pochopením :nevim: A upřímně mě zaráží, kolik lidí tady zastává názor, že řezat děti (vlastní i cizí) je cajk. By mě zajímalo, jestli by stejný reakce byly, kdybys napsala, že manža jednu natáhl tobě, kdybys blbla v bazénu a stříkala vodu.

Myslím si, že to je právě rozdíl mezi dítětem a dospělím. Dospělý děcku řekl, že tohle, tohle a tohle nemá dělat. Děcko to porušilo. Dospělý to zkusil po dobrém zopakovat třeba i důrazněji, atd… Bez efektu. Jak by ses zachovala, kdyby ti partner řekl, že nemáš nosit jídlo do bazénu a ty bys ho stejně vzala a on by ti důrazně řekl, že to nemáš dělat. Nejspíš bys naštvaně něco pronesla a nakonec vylezla z toho bazénu ven. A doma by bylo dusno a nejspíš by to vyústilo v hádku. Což je ostatně stejné jako ten plácanec na zadek u dítěte.
O tom je ten respekt k ostatním. Spousta dospělých to chápe, že když někdo začne vymezovat hranice, tak bych je měl respektovat. Pokud ne, dochází k eskalaci situaci, kdy si druhý ty hranice nějak začne vymáhat (třeba důraznějším projevem). Spousta dospělých eskalaci nenechá dojít do nějakého většího konfliktu, i když ano, i takoví jsou.
Upřímně, pokud bych měl přítelkyni, která by mě i přes mou eskalaci nechtěla respektovat, mrzelo by mě to. Situaci bych neřešil násilím, ale přemýšlel bych o tom, proč mě nerespektuje. Pokud by to byla jedna situace, čert to vem, ale pokud by se nerespektování objevovalo častěji, proč s takovým člověkem být… Pak je na zvážení rozchod/rozvod. Tohle s dítětem udělat nemůžeš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.22 22:38
@VitaminC píše:
Tusis vubec, co je respekt?
Pletes si ho s autoritarskou vychovou a nahanenim strachu.
Respekt musis prvni dat, pak teprve dostat.
Tady se rvalo, prikazovalo, bilo. A priste? Myslis, ze poslechnou? Ne. Pockaji, az se nebude nikdo divat.

Neřvalo. Mluvilo se s nimi normálně..
no to by se nikdy nestalo, protože dceru nenecháváme bez dozoru, když se koupe..

• Citovat
  • Upravit
1260
30.6.22 22:40
@Anonymní píše:
Děkuji za vyjádření. Ano, tohle jsme s manželem nezvládli.
Nesouhlasila jsem ani, že dostala ta naše… No ale nic jsem neřekla, abych mu nesnížila autoritu. chyba.
Neteř z toho byla ceá hotova.. ješte pak říkala, že už tohle nebude delat no :oops:

To, že si nic neřekla je dobře, ve výchově byste měli být jednotní a teď večer si o tom s odstupem můžete promluvit. Zbytečně bych to nenafukovala dál. Bylo to alespoň rychle vyřešené a holky si mohly hrát dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55

Do dneška si pamatuju to ponížení, když jsem takhle dostala od táty..a to je to skoro 40 let. Tak to jen pro vyznavače fyzických trestu, jak to ničemu nevadí a je to super.. Žádné děti netlucu, nejsem primitiv, abych si musela vynucovat poslušnost fyzickou silou.
Představa, že by se mi dítě v 8 letech vrátilo z návštěvy u pribuznych s tím, že mu nějaký strejda dal na zadek, tak budu zuřit dost. Naštěstí my v rodině děti nemlatime a do toho počítám i plácání.

• Citovat
  • Upravit
6794
@Anonymní píše:
Myslím si, že to je právě rozdíl mezi dítětem a dospělím. Dospělý děcku řekl, že tohle, tohle a tohle nemá dělat. Děcko to porušilo. Dospělý to zkusil po dobrém zopakovat třeba i důrazněji, atd… Bez efektu. Jak by ses zachovala, kdyby ti partner řekl, že nemáš nosit jídlo do bazénu a ty bys ho stejně vzala a on by ti důrazně řekl, že to nemáš dělat. Nejspíš bys naštvaně něco pronesla a nakonec vylezla z toho bazénu ven. A doma by bylo dusno a nejspíš by to vyústilo v hádku. Což je ostatně stejné jako ten plácanec na zadek u dítěte.
O tom je ten respekt k ostatním. Spousta dospělých to chápe, že když někdo začne vymezovat hranice, tak bych je měl respektovat. Pokud ne, dochází k eskalaci situaci, kdy si druhý ty hranice nějak začne vymáhat (třeba důraznějším projevem). Spousta dospělých eskalaci nenechá dojít do nějakého většího konfliktu, i když ano, i takoví jsou.
Upřímně, pokud bych měl přítelkyni, která by mě i přes mou eskalaci nechtěla respektovat, mrzelo by mě to. Situaci bych neřešil násilím, ale přemýšlel bych o tom, proč mě nerespektuje. Pokud by to byla jedna situace, čert to vem, ale pokud by se nerespektování objevovalo častěji, proč s takovým člověkem být… Pak je na zvážení rozchod/rozvod. Tohle s dítětem udělat nemůžeš.

Proc ty nerespektujes, ze si chce pritelkyne snist v bazenu meloun a vypit mimosu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí